Prima paginaArii de practicaDreptul muncii

Dreptul muncii

In contextual in care fiecare companie intalneste in cursul activitatii diverse aspecte legate de relatiile sale juridice, noi ne sprijinim clientii in eforturile lor de a maximiza potentialul afacerii lor. Aceasta este una dintre amprentele noastre in cadrul reprezentarii clientilor nostri in Romania, nefiind neaparat principalul factor al succesului nostru.

Ideologia societatii noastre de avocati este de a pune accent pe munca in echipa si pe versatilitatea aceesteia de a aborda diverse arii de practica pentru a duce la indeplinire toate nevoile clientilor. Atunci cand ne angajam sa asistam un client cu privire la diversele aspecte ale relatiilor de munca, luam in considerare si domeniul de activitate relevant pentru clientul nostrum. Astfel, suntem constienti de standardele impuse de industria respectiva, de presiunile concurentiale si de alte constrangeri legale si de reglementare care vor afecta deciziile in relatiile de munca. Bazandu-ne pe intreaga capacitate a avocatilor din cadrul societatii noastre, incercam sa ne depasim limitele experientei vaste dobandite in abordarea problemelor izvorate din relatiile de munca, pentru a oferi o abordare integrata in vederea satisfacerii nevoilor clientilor nostri. In plus fata de expertiza specialistilor nostri cu experienta in domeniul dreptului muncii, pe care-i prezentam mai jos, ne bazam si pe o arie vasta de expertiza a societatii noastre pentru a satisface toate nevoile clientilor nostri.

Relatia angajator-salariat este probabil una dintre relatiile societatilor care implica cele mai multe multe provocari. Relatiile dintre angajator si salariat sunt guvernate cu meticulozitate de codul muncii si reglementari legale. Noi ne ajutam clientii sa evite capcanele legale si sa rezolve conflictele inevitabile care apar in cursul desfasurarii acestor relatii.

Societatea noastra a gestionat aspecte contencioase cat si necontencioase de dreptul muncii si securitate sociala care apar in activitatea de zi cu zi a unui angajator, dar si aspectele din aceasta arie legate de transferul de intreprindere, restructurare si reorganizare de activitate, fuziuni si achizitii, operatiunile de outsourcing si de insourcing, aspecte legate de planificarea personalului intr-o maniera destinata sa asigure reducerea riscurilor potentiale legate de astfel de operatiuni.

Serviciile pe care le furnizam clientilor includ aspecte legate de conformitatea cu normele aplicabile, cum ar fi redactarea contractelor individuale de munca standard, redactarea politicilor de personal, reglementarea statutului lucratorilor straini si structurarea contractelor si a pachetelor de remunerare.

Ne-am ocupat, de asemenea, de probleme complexe izvorate din procedurile de concediere colectiva, contractele colective de munca si alte probleme contencioase, inclusiv litigii de munca. Avem experienta in ghidarea clientilor in toate aspectele importante ale unui litigiu, atat in actiunile individuale cat si cele colective, in procedurile de mediere si alte proceduri alternative de solutionare a litigiilor care includ, in unele cazuri, aspecte transfrontaliere.

 

Experienta relevanta

  • Am acordat asistenta juridica EDS Romania, societate din grupul Euro-Druckservice, un prestator de servicii lider in sectorul serviciilor de tiparire din Europa Centrala si de Est, cu privire la problemele legate de ocuparea fortei de munca care decurg din achizitia „ca activitate independent” a afacerii de tiparire termica de la Mega Press Holdings SA si Editura Aramis SRL.
  • Am acordat asistenta juridica World Class Romania SA, lider si cel mai mare prestator de servicii de fitness din  Romania, cu peste 400 de angajati si in diverse aspecte legate de ocuparea fortei de munca, inclusiv, printre altele, incheierea contractelor cheie de munca, elaborarea de clauze restrictive, restructurarea personalului, transferul angajatilor ca urmare a fuziunii sau achizitiilor, revizuirea regulamentului intern, etc.
  • Am acordat asistenta juridica unei companii globale de cercetare a pietei cu privire la externalizarea anumitor operatiuni catre o mare companie tehnologica din SUA, cu impact asupra sutelor de angajati din Romania, in legatura cu problemele legate de ocuparea fortei de munca care decurg din transferul unei intreprinderi in strainatate.
  • Am acordat asistenta juridica Vinarte S.A., un producator de vinuri roman de top, in stransa cooperare atat cu echipele noastre Corporate & M&A, cat si cu cele de insolventa si restructurare, cu privire la transferul angajatilor ca urmare a transferului intreprinderii.
  • Am acordat asistenta juridica Flame Romania SRL, sucursala locala a JacTravel, un distribuitor global B2B de hoteluri atent selectate din intreaga lume, cu privire la diverse aspecte legate de ocuparea fortei de munca, inclusiv revizuirea regulamentului intern, cercetari disciplinare, incetari ale unor functii din top management, compensare angajati, indemnizatii de calatorie, telecomunicatii si modificarea contractului colectiv de munca.
  • Am acordat asistenta juridica cu privire la transferul de afaceri si implicit al angajatilor in numar de peste 80 de persoane.
  • Am acordat asistenta juridica unei scursale locale a unei companii globale de comert electronic cu privire la diverse aspecte, inclusiv angajarea unuia dintre angajatii sai cheie, negocierea contractelor de angajare cu noii angajati, abordarea diferitelor probleme legate de planurile de achizitionare actiuni de angajati in Romania si consiliere cu privire la implementarea noilor norme de munca privind obligatiile angajatorilor de a lucra de acasa si obligatiile angajatilor atunci cand efectueaza munca din alte locuri decat locul de munca desemnat.
  • Am acordat asistenta juridica Teads, o companie de tehnologie publicitara din Marea Britanie care creeaza publicitate video outstream, cu privire la problemele legate de ocuparea fortei de munca care decurg din achizitia Brainient, un start-up romanesc de succes si cu privire la clauzele de neconcurenta ale angajatilor atat in timpul angajarii, cat si dupa incetarea angajarii.
Arii de practica
Persoane de contact
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2021. Toate drepturile rezervate.