Prima paginaArii de practicaDreptul munciiConsultanta in dreptul muncii

Consultanta in dreptul muncii

Venim in sprijinul clientilor nostri in procesul de revizuire si optimizare a actelor de munca folosite in cadrul organizatiei si oferim consultanta in verificarea acestora, asigurand echilibrul obligatiilor legale si a celor izvorate din relatiile de munca.

Asistam cu privire la revizuirea tuturor actelor de angajare in vederea optimizarii si asigurarii conformitatii lor, precum: contractele de munca pentru personalul de conducere si operational, regulamentul intern si politicile legate de problemele de la locul de munca. Acestea din urma include, printre altele, procedurile de raportare a acţiunilor sau omisiunilor ilegale (whistleblowing), politici de cercetare disciplinara a angajatilor, cele impotriva coruptiei, impotriva discriminarii, hartuirii (inclusiv celei psihologice) si politici de inlaturare a represaliilor.

Oferim, de asemenea, servicii juridice privind evaluarea profesionala si cercetarea disciplinara a salariatilor pentru a asigura respectarea prevederilor legale incidente, redactarea si revizuirea documentatiei privind cazurile de inaptitudine/neperformanta si gestionarea acestor cazuri.

Persoane de contact
Experienta relevanta
  • Am oferit asistenta juridica societatii Flame Romania SRL, filiala din Romania a companiei JacTravel, o companie de turism care comercializeaza la nivel mondial pachetele de tip B2B, ce contin ofertele hotelurilor alese din intreaga lume in functie de anumite standarde, cu privire la revizuirea regulamentului intern, fiselor de post, parcurgerea de actiuni disciplinare, gestionarea cazurilor de salariati neperformanti, acordarea de tichete valorice etc.
  • Am oferit asistenta juridica companiei Romanian Business Consult SRL, o societate romaneasca cu peste 25 de ani de experienta pe piata solutiilor de IT din industria alimentara si a comertului cu amanuntul, cu privire la implementarea indicatorilor cheie de performanta pentru salariati (KPIs). Am evaluat si actualizat contractul individual de munca standard la nivel de societate pentru personalul companiei prin includerea unor clauze restrictive (e.g. confidentialitatea).
  • Am asistat PJ Interactive Romania, o filiala a grupului Brand Path Group, un lider mondial in furnizarea de servicii de IT si comert electronic, prin prestarea de activitati juridice diverse, de la pregatirea contractului individual de munca standard la nivel de societate, pana la oferirea de consultanta juridica cu privire la implementarea noilor modificari fiscale adoptate de Guvernul Romaniei privind mutarea contributiilor reprezentand plata impozitelor si contributiilor sociale de la angajator la salariat.
  • Am oferit asistenta juridica pe diferite probleme juridice unei filiale locale a unei companii care presteaza activitati de comert electronic la nivel mondial, inclusiv angajarea unuia dintre salaritii cheie din cadrul companiei, negocierea contractelor de munca, abordarea diferitelor probleme legate oferire de actiuni catre salariatii (stock option plans) din Romania etc.
  • Am oferit asistenta juridica unei mari companii romanesti din domeniul farmaceutic cu privire la efectuarea procedurilor de cercetare si sanctionare disciplinara a salariatilor.
  • Am oferit asistenta juridica societatii Gras Savoye Romania, filiala locala a unei companii franceze, broker de asigurari de top (in prezent, membru al Willis Tower Watson), cu privire la revizuirea si imbunatirea contractului individual de munca standard folosit in cadrul societatii.
  • Am oferit consultanta juridica unei filiale locale a unei companii din domeniul farmaceutic cu activitate transfrontaliera cu privire la restructurarea activitatilor din Romania, urmata de inchiderea activitatilor economice si a contractelor de munca existente si in pregatirea procedurilor si a pasilor necesari.
  • Am acordat consultanta juridica unei companii franceze de proiectare si productie de mobila, privind demersurile de inchidere a activitatilor desfasurate de filiala sa locala, care gestiona o fabrica de mobila din Romania. Am oferit consultanta juridica cu privire la diverse scenarii in cazul incetarii activitatilor desfasurate in Romania si cu privire la solutionarea concedierilor colective ale salariatilor companiei. Am oferit consultanta si asistenta juridica filialei din Romania a unei companii americane din industria medicala la nivel mondial privind restructurarea pozitiei ocupate de catre un membru senior din echipa de vanzari.
  • Am acordat asistenta juridica unei companii care desfasoara activitate de cercetare de piata la nivel mondial in ceea ce priveste externalizarea anumitor operatiuni catre o companie americana de tehnologie de renume international, care a vizat sute de salariati din Romania. Asistenta noastra juridica a inclus consultanta juridica cu privire la problemele legate de relatiile de munca izvorate din transferul de intreprindere din Romania. Am acordat asistenta juridica cu privire la planurile de inchidere a anumitor operatiuni din Romania si am consiliat societatea cu privire la cerintele legale privind concedierile colective si riscurile care trebuie luate in considerare in cazul transferului de intreprindere catre alte jurisdictii. Am oferit consultanta juridica clientului cu privire la posibilele scenarii legate de incetarea contractelor de munca si cu privire la masurile aplicabile necesare pentru retentia personalului pe durata inchiderii a operatiunilor.
  • Am acordat consultanta juridica unui grup de top din domeniul farmaceutic din Romania, cu peste 5.000 de salariati, cu privire la noile schimbari fiscale adoptate de Guvernul roman, privind mutarea obligatiei de plata a impozitelor si contributiilor sociale catre salariat de la 1 ianuarie 2018, inclusiv furnizarea unor solutii care pe de o parte vizau mentinerea venitului net al salariatilor dupa intrarea in vigoare a noului act normativ si, pe de alta parte, protejau societatea in situatia in care actul normativ urma sa fie modificat sau abrogat in mod substantial de catre Parlament.
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2020. Toate drepturile rezervate.