Prima paginaArii de practicaDreptul munciiConformitate & risc la locul de munca

Conformitate & Risc la locul de munca

Echipa noastra specializata in dreptul muncii are o experienta atotcuprinzatoare cu privire la consultanta acordata organelor de management in activitatea lor zilnica, inclusiv in incheierea contractelor de management si mandat, precum si in procedurile de recrutare, retentia acestora in companie si cazuri sensibile de incetare a contractelor cu acestia.

Societatea de avocati Stratulat Albulescu asista clientii cu privire la problemele de dreptul muncii, in procedurile ce trebuie urmate de angajator si riscurile aferente, in contextul tranzactiilor corporative, cum ar fi transferul de intreprindere, restructurarea si reorganizarea companiilor, fuziuni si achizitii cat si operatiuni de outsourcing si insourcing.

In plus, evaluarile riscurilor de expunere pentru clientii nostri includ aspectele privind sanatatea si securitatea la locul de munca, aspecte care sunt reglementate printr-un cadru legal special si care pot avea urmari critice pentru orice loc de munca. Echipa noastra de avocati specializati in dreptul muncii detine know-how-ul necesar pentru a oferi asistenta juridica in implementarea standardelor legale de sanatate si securitate la locul de munca si de investigare a incidentelor si accidentelor de la locul de munca.

Efectuarea auditurilor juridice legate de aspectele pe care relatiile de munca le implica, constituie un subiect de maxima importanta pentru orice organizatie. Echipa noastra de profesionisti este bine pregatita ca sa ajute clientii sa cunoasca si sa respecte reglementarile specifice din dreptul muncii si sa le implementeze in activitatile de zi cu zi ale companiei. Avocatii nostri specialisti sunt abilitati sa ajute organizatiile sa gestioneze in cadrul relatiilor de munca problemele legate de discriminare, agresiune, hartuire si de protectie a datelor cu caracter personal.

Formarea profesionala a salariatilor in conformitate cu prevederile legale este o alta componenta in cadrul obligatiilor legale ale angajatorului. Avocatii nostri au experienta in instruirea personalului cu functii de conducere si personalului cheie pe diferite probleme legate de resursele umane pentru a se asigura ca organizatiile clientilor respecta reglementarile in vigoare privind relatiile de munca.

Persoane de contact
Experienta relevanta
 • Oferim asistenta juridica permanenta societatii World Class Romania SA, liderul local in industria de wellness cu peste 400 de salariati si prestatori de servicii.
 • Am oferit asistenta juridica companiei EDS Romania, membra a Grupului Euro-Druckservice, un furnizor de servicii de top in servicii de tipografie din Europa Centrala si de Est, privind problemele legate de relatiile de munca izvorate din achizitionarea afacerii de tipografie de la societatile Mega Press Holdings SA si Aramis Publishing SRL. Asistenta noastra a inclus servicii juridice de efectuare a raportului de audit juridic privind aspectele legate de relatiile de munca, drepturile salariatilor care urmau sa fie preluati ca urmare a transferului de intreprindere si asistenta juridica cu privire la finalizarea procesului de transfer al salariatilor. Activitatea noastra a presupus o colaborare stransa cu echipele de Drept Societar/ Fuziuni & Achizitii si Concurenta din cadrul societatii noastre de avocati.
 • Am acordat asistenta juridica companiei Vinarte SA, un producator vinicol de top din Romania, cu privire la transferul salariatilor ca urmare a transferului de business, am pregatit notificarile relevante si consultanta juridica in timpul procesului de transfer. Tranzactia a avut loc in timpul procedurii de insolventa in urma unui proces competitiv, iar asistenta noastra a inclus consultanta juridica privind problemele legate de relatiile de munca rezultate din transferul de intreprindere si formalitatile necesare pentru a finaliza transferul salariatilor din cadrul companiei fostului angajator catre noul angajator. Activitatea noastra a necesitat o stransa colaborare cu echipele de Drept Societar/Fuziuni & Achizitii si Insolventa & Restructurare din cadrul societatii noastre de avocati.
 • Am acordat asistenta juridica filialei locale a unei companii daneze de servicii externalizate de IT in perioada de restructurare a companiei si am oferit consultanta pentru implementarea unei scheme noi de organizare mai potrivita situatiei companiei.
 • Am acordat asistenta juridica societatii Flame Romania SRL, o filiala locala a companiei JacTravel, o companie de turism care comercializeaza la nivel mondial pachetele de tip business to business, ce contin ofertele hotelurilor alese din intreaga lume in functie de anumite standarde, privind protectia drepturilor salariatilor in timpul transferului a aproximativ 80 de salariati catre cea mai mare companie de turism din lume adresata studentilor si tinerilor catre care clientul nostru furniza servicii privind relatiile de munca.
 • Am acordat asistenta juridica filialei locale Gras Savoye Romania, a unui broker de top de asigurare francez (in prezent, membru al Willis Tower Watson), pe diverse probleme legate de relatiile de munca, inclusiv incetarea relatiilor de munca, pregatirea actelor juridice si consultanta juridica in toate etapele - procedurile de concediere si am oferit consultanta juridica in legatura cu pretentiile salariatilor privind presupusa nerespectare de catre societate a anumitor drepturi si beneficii acordate in baza contractului de munca.
 • Am oferit asistenta juridica Ipsos Interactive Services, filiala unei companii de cercetare si consultanta a pietei globale, cu peste 1.200 de salariati angajati in birourile lor din Bucuresti si Brasov, oferind consultanta si asistenta juridica in implementarea procedurilor de securitate in munca si consultanta extinsa privind implementarea prevederilor Regulamentului de General de Protectie a Datelor (GDPR) in procesul de recrutare si in gestionarea resurselor umane.
 • Am oferit asistenta juridica societatii PJ Interactive Romania SRL, una dintre filialele Brand Path Group, lider mondial in furnizarea de servicii IT & comert electronic in procesul de transfer al salariatilor PJ Interactive Romania SRL catre o alta companie din cadrul grupului ca urmare a restructurarii grupului. Am oferit consultanta juridica clientului cu privire la drepturile salariatilor transferati si la procedurile si pregatirile pentru finalizarea transferului.
 • Am oferit asistenta juridica filialei romanesti a unui furnizor global de solutii de colaborare si comunicare de ultima generatie in procesul de restructurare a companiei, inclusiv cu privire la incetarea prin acord a contractelor individuale de munca sau prin concedieri pentru motive de reorganizare si concedieri din motive disciplinare.
 • Am acordat asistenta juridica companiei Kremsmüller Romania, filiala locala a unui grup industrial international care activeaza in domeniul serviciilor de intretinere si constructie a rafinariilor, in legatura cu transferul a peste 500 de salariati de la o companie petroliera romaneasca de renume. Problemele rezultate din acest transfer au inclus negocierea si executarea unui contract  colectiv de munca, redactarea unui regulament intern si consultanta cu privire la diferite probleme legate de procedurile disciplinare.
 • Am acordat asistenta juridica societatii Kremsmüller Romania in toate etapele procedurii de concediere colectiva rezultate din restructurarea activitatii companiei, inclusiv redactarea notificarilor catre sindicate si autoritatile locale, redactarea procedurilor de reglementare a selectiei salariatilor in procesul de concediere si redactarea notificarilor de incetare.
 • Am oferit asistenta juridica societatii Teads, o companie de tehnologie cu sediul in Marea Britanie, care creeaza publicitate video inovativa, consultanta cu privire la problemele legate de relatiile de munca care au decurs din achizitionarea de catre Teads a companiei Brainient, o companie romaneasca nou infiintata de succes. Societatea noastra a oferit consultanta juridica privind clauzele de neconcurenta din contractele salariatilor aplicabile atat in timpul derularii raporturilor de munca, precum si dupa incetarea raporturilor de munca.
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2020. Toate drepturile rezervate.