Prima paginaArii de practicaServicii financiareReglementari legislative in domeniul asigurarilor

Reglementari legislative in domeniul asigurarilor

Piata de asigurari din Romania a avut una din cele mai accelerate rate de crestere in sectorul financiar in ultimii aproape 15 ani, nivelul total al primelor brute subscrise ajungand in anul 2017 la peste 2 miliarde de euro, iar peste 60% din aceasta suma este aferenta unor tranzactii desfasurate prin intermediari in asigurari. In mod particular, asigurarile de viata au avut o impresionanta rata de crestere in jur de 20% pe an, iar asigurarile auto au reprezentat peste 50% din totalul primelor brute subscrise in sectorul asigurarilor generale. 

Persoane de contact
Experienta relevanta
  • Acordarea de asistenta juridica unei cunoscute companii de asigurari din Elvetia cu privire la furnizarea de servicii de asigurari pe baza transfrontaliera.
  • Acordarea de asistenta juridica unuia din principalii asiguratori din Romania cu privire la diverse chestiuni comerciale si de reglementare, inclusiv verificarea unui set integral de modele de documente utilizate de companie in activitatea sa curenta.
  • Verificarea procedurilor interne in vederea asigurarii conformitatii cu reglementarile din domeniu pentru unul din cei mai importanti intermediari in asigurari.
  • Acordarea de asistenta juridica unuia din cei mai importanti asiguratori din Romania cu privire la contestarea unei proceduri de achizitii publice in legatura cu asigurari de viata pentru angajati.
  • Analiza due-diligence asupra unui asigurator din Romania achizitionat ulterior de catre un grup de asigurari din Italia.
  • Acordarea de asistenta juridica filialei locale a unui intermediar de asigurari din Franta cu privire la verificarea modelelor de contract si procedurilor interne utlizate in activitatea de zi cu zi.
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2022. Toate drepturile rezervate.