Prima paginaEchipa noastraEchipa noastra

Alina Tyelu (Solschi)

Senior Associate

Alina s-a alaturat echipei Stratulat Albulescu in iunie 2020 in calitate de avocat colaborator senior in cadrul departamentelor de Drept Imobiliar si Constructii.

Specializata in domeniile constructii si investitii imobiliare, Alina Tyelu (Solschi) si-a inceput cariera in cadrul uneia dintre cele mai vechi si consacrate firme de avocatura din Romania, ulterior fiind promovata in pozitia de Senior Associate in cadrul aceleiasi firme, acumuland astfel o experienta de peste 9 ani in avocatura de business.

Experienta ei cuprinde de la acordarea de asistenta juridica in cadrul unor achizitii complexe, inclusiv cu privire la aspectele legate de asigurare de titlu, pana la acordarea de asistenta juridica cu privire la contracte de antrepriza.

Alina este un avocat proactiv, avand cunostinte solide de business. Ea are o abordare foarte practica, identificand si solutionand diverse probleme juridice legate de drept imobiliar, in special in industrii precum agricultura, energie, automobile si tehnologie. Alina este apreciata pentru capacitatea sa de a lucra atat cu clienti nationali cat si internationali, avocati si fonduri internationale axandu-se mereu pe nevoilor lor strategice. Alina adauga plus valoare proiectelor din zona imobiliara, de care se ocupa in mod regulat.

In plus, Alina a participat la pregatirea unor serii de studii de specialitate realizate de Banca Mondiala in domenii precum Constructii si Autorizare in Romania, Achizitiile Publice in Romania si Domeniul agricol in Romania.

Alina este membru al Baroului Bucuresti si a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania din anul 2011.

 

LIMBI CUNOSCUTE

Romana - Engleza

 

EDUCATIE

2012 – Master in Cariera Judiciara (LL.M.)

Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti

2010 – Licentiat in Drept (LL.B.)

Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti

 

PROIECTE

 • A acordat asistenta juridica unui grup de investitii-lider in legatura cu achizitia unui renumit grup farmaceutic de catre unul dintre cele mai mari lanturi de farmacii din CEE.
 • A acordat asistenta juridica unuia dintre liderii europeni in echipamente auto, in legatura cu extinderea activitatii sale in Europa de Est si dezvoltarea unei noi instalatii in Romania, situata intre Pitesti si Mioveni.
 • A acordat asistenta juridica unui important dezvoltator imobiliar in contextul dezvoltarii unui proiect rezidential, cu scopul obtinerii finantarii necesare proiectului si pentru asigurarea titlului sau de proprietate prin incheierea unei polite de asigurare de titlu cu o renumita companie internationala de asigurari.
 • A acordat asistenta juridica unui important dezvoltator si investitor imobiliar in legatura cu dezvoltarea unui ansamblu rezidential.
 • A acordat asistenta juridica unui lider mondial in consultanta management, servicii tehnologice si outsourcing, in legatura cu achizitia unui important furnizor pan-european de gestionare a energiei si a serviciilor.
 • A acordat asistenta juridica principalului comerciant german cu amanuntul cu privire la diverse probleme juridice legate de achizitiile de proprietati imobiliare in Romania pe parcursul procesului sau de expansiune.
 • A acordat asistenta juridica unei companii americane de asistenta medicala care desfasoara activitati la nivel global, in legatura cu divizarea departamentelor sale in companii separate de asistenta medicala la nivel global, inclusiv in Romania.
 • A acordat asistenta juridica unei companii germane lider in industria de ambalaje, in ceea ce priveste achizitionarea a doua societati romanesti specializate in producerea de ambalaje din carton triplex, carton micro-ondulat si etichete.
 • A acordat asistenta juridica unei companii lider independent de investitii de capital privat, in legatura cu achizitia a unei participatii de 70% intr-o companie spaniola lider in constructii, precum si cu achizitionarea indirecta a filialei acestuia din Romania.
 • A acordat asistenta juridica unei companii mondiale de asistenta medicala in legatura cu restructurarea grupului la nivel mondial (inclusiv Romania), cu privire la divizia de produse generice, si anume separarea si transferul catre o companie farmaceutica americana a Diviziei de produse generice.
 • A acordat asistenta juridica unui jucator de importanta internationala in fabricarea si distribuirea unei game diverse de produse care deservesc necesitatile in constructii, in legatura cu achizitia tuturor bunurilor si societatilor detinute de Lafarge in Romania.
 • A acordat asistenta juridica unei corporatii auto multinationala, in legatura cu revizuirea si amendarea contractelor incheiate de catre societatile afiliate din Romania.
 • A acordat asistenta juridica celui mai mare producator de energie italian, in legatura cu transferul participatilor sale detinute intr-o serie de companii romanesti, cele mai mari companii de distributie a energiei electrice din Romania.
 • A acordat asistenta juridica unei renumite banci din Korea in legatura cu diverse aspecte juridice legate de finantarea a cinci proiecte fotovoltaice situate in trei regiuni diferite din Romania, inclusiv o analiza cu privire la probleme juridice complexe din domeniul imobiliar.
 • A acordat asistenta juridica unei multinationale americane din domeniul biotehnologiei agrochimice si agricole tranzactionata pe bursa, in ceea ce priveste procesul major de restructurare al filialelor sale.
 • A acordat asistenta juridica consortiului relevant, in legatura cu oferta publica initiala (IPO) in scopul vanzarii a 105% din capitalul social al unui furnizor de energie electrica detinut de stat, sub coordonarea Ministerului Economiei, prin intermediul Departamentului pentru Energie.
 • Membru al echipei de avocati selectata ca lichidatori judiciari pentru una din cele mai importante producatoare de energie pe baza de carbune din Romania, in vederea pregatirii si implementarii planului de lichidare voluntara, luand in considerare faptul ca un investitor va prelua portofoliul companiei, licentele, bunurile si angajatii in vederea continuarii desfasurarii activitatii de producere de energie.
 • A acordat asistenta juridica celui mai mare producator italian de energie, in procesul de evaluarea situatiei juridice actuale a peste 350 de terenuri folosite de catre filialele sale si titlurile asociate acestor terenuri, precum si asistare in indeplinirea obligatiilor care revin ca urmare a contractelor de privatizare incheiate in 2004.
 • A acordat asistenta juridica subsidiarei din Romania a unei importante companii energetice implicata in explorarea, dezvoltarea si productia de petrol si gaze naturale in diverse zone ale lumii, in legatura cu multiple achizitii de teren agricol in regiunea Marii Negre in scopul sustinerii activitatii de sondare din zona.
 • A acordat asistenta juridica unei companii de top care detine si exploateaza terenuri agricole in Europa Centrala si de Est, in legatura cu achizitionarea de terenuri agricole in Romania.
 • A acordat asistenta juridica liderului mondial in constructia si intretinerea infrastructurii de transport si dezvoltare urbana, cu privire la renegocierea si restructurarea a doua contracte FIDIC incheiate cu Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR).
 • A acordat asistenta juridica unui important investitor german, in legatura cu achizitia bunurilor detinute de trei societati romane - formand cel mai mare producator de vagoane din Romania, supuse procedurilor de reorganizare.
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2020. Toate drepturile rezervate.