Prima paginaEchipa noastraEchipa noastra

Ana Maria Kusak

Partner

Cu peste 19 ani de experienta in avocatura, si peste 20 de ani experienta in servicii juridice, Ana Maria Kusak este un specialist in dreptul concurentei si proprietate intelectuala, fiind de asemenea consilier in marci si desene industriale inca din anul 2004, calitate certificata de autoritatea Europeana, EUIPO.

Inainte de se alatura sociatetii noastre in calitate de Partener, Ana a coordonat practica de concurenta si proprietate intelectuala a Musat & Asociatii (pana in anul 2006), Clifford Chance (pana in anul 2008) si a fost partener in cadrul Mares / Danilescu / Mares (pana in anul 2016).

Ana si-a castigat vasta experienta in domeniul concurentei acordand asistenta juridica de specialitate atat clientilor internationali, cat si unor importanti jucatori din Romania, in legatura cu diverse aspecte specifice, cum ar fi: obtinerea autorizarilor din partea Consiliului Concurentei in cazuri complexe de fuziuni si achizitii, analizarea si gestionarea a numeroase cazuri de practici anticoncurentiale in diverse industrii (transporturi, industria auto, industria farmaceutica, bunuri de consum, pentru a numi cateva dintre acestea), chestiuni complexe in materia ajutorului de stat, etc. De asemena, a conceput, dezvoltat si aplicat programe/cursuri de conformare in materia dreptului concurentei, adaptate specificului si nevoilor fiecarui client in parte.

Vasta sa experienta in domeniul proprietatiii intelectuale include acordarea de asistenta juridica clientilor locali si internationali cu privire la chestiuni complexe in problematica drepturilor de autor si a drepturilor conexe in varii industrii, cum ar fi: publicitate si relatii publice, comunicare, media, industria muzicala, teatru si cinema, literatura, precum si cu privire la cazuri implicand marci, desene, contrafaceri si protectia datelor cu caracter personal.

Ana este membru al Baroului Bucuresti din anul 2002.

 

LIMBI CUNOSCUTE

Romana - Engleza – Franceza - Spaniola

 

EDUCATIE

2004 – Consilier in Proprietate Intelectuala

2002 – Membru al Baroului Bucuresti

2001 -  Universitatea"Nicolae Titulescu" – Facultatea de Drept

 

PROIECTE

 • A acordat asistenta juridica uneia dintre cele mai  importante agentii de PR si comunicare din Romania in legatura cu numeroase chestiuni in materia proprietatii intelectuale si comerciale, incluzand incalcari ale drepturilor de autor si asistenta juridica specifica industriilor de publicitate si media.
 • A acordat asistenta juridica unei lider al pietei de productie de conserve din Romania, cu privire la gestionarea unui impresionant portofoliu de marci si alte drepturi legate de acestea, inclusiv reprezentand interesele clientului in procesul obtinerii celei de-a doua Indicatii Geografice Protejate la nivel european.
 • A acordat asistenta juridica de specialitate in materia concurentei si ajutorului de stat pentru unul dintre cei mai importanti operatori privati de transport feroviar de marfa.
 • A acordat asistenta juridica unuia dintre cele mai importante grupuri de media si publicitate in legatura cu varii chestiuni comerciale, incluzand reviziurea si negocierea contractelor specifice, precum si aspecte privind protectia datelor cu caracter personal si drepturi de autor.
 • A acordat asistenta juridica unuia dintre cei mai importanti reprezentanti artistici din Romania, in legatura cu  numeroase si variate chestiuni in materia proprietatii intelectuale, inclusiv cu privire la protectia drepturilor de autor si conexe, redactare si negocierea contractelor complexe pentru artistii reprezentati in industria muzicala, cinematografica si a teatrului.  
 • A acordat asistenta juridica unuia dintre cei mai cunoscuti producatori romani de bauturi in legatura cu diverse aspecte in materia proprietatii intelectuale, inclusiv inregistrarea marcilor acestuia la nivel European.
 • A acordat asistenta juridica de specialitate in domeniul concurentei pentru unul dintre liderii mondiali ai pietei de automotive.
 • A acordat asistenta juridica unui important productor din Romania in legatura cu drepturile asle asupra primei Indicatii Geografice Protejate la nivel european.
 • A acordat asistenta juridica unuia dintre jucatorii internationali pe piata produselor pre-platite in materia dreptului concurentei.
 • A acordat asistenta juridica unuia dintre cei mai importanti dezvoltatori de software din Romania in legatura cu varii chestiuni in materia proprietatii intelectuale si in materia dreptului concurentei in legatura cu achizitionarea de  catre un fond de investirii a 70% din capitalul social al acestuia.
 • A acordat asistenta juridica unuia dintre cei mai importanti jucatori pe piata produselor energetice in chestiuni diverse in materie comerciala, a proprietatii intelectuale si litigii;
 • A acordat asistenta juridica unui recunoscut trust media in diverse chestiuni in matrie comerciala si a proprietatii intelectuale.
 • A acordat asistenta juridica unuia dintre cei mai importanti jucatori pe piata de divertisment in Romania in legatura cu diverse chestiui comerciale si litigii.
 • A acordat asistenta juridica unui jucator international pe piata de telecom in legatura cu aspecte concurentiale legate de achizitionarea unui alt jucator in aceasta industrie.
 • A acordat asistenta juridica in chestiuni specifice in materia dreptului concurentei, incluzand organizarea si sustinerea unui seminar conceput special pentru unul dintre liderii mondiali in industria manufacturii de produse din sticla.
 • A acordat asistenta juridica unuia dintre cei mai importanti jucatori in industria siderurgica in legatura cu mai multe litigii in materia insolventei.
 • A acordat asistenta juridica unuia dintre cei mai importanti producatori de energie termica din Romania in legatura cu procesul de restructurare, incluzand elemente de ajutor  de stat in restructurarea datoriilor sale de peste 1 miliard de Euro.

Proiecte recente

König Frankstahl S.R.L.
Concurenta

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica König Frankstahl S.R.L. in legatura cu procedura de autorizare de catre Consiliul Concurentei a preluarii liniei de afacere aferenta unor produse metalurgice de la Frankstahl Romania S.A. In urma evaluarii efectelor concentrarii economice, Consiliul Concurentei a constatat ca operatiunea propusa nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia si nu exista indoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurential normal.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Ana Kusak (Partner) cu sprijinul Madalinei Spataru (Associate).

SIBS
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica SIBS, un important procesator de plati activ pe pietele din Europa si Africa, cu privire la achizitia companiilor Wirecard in Romania, si anume Wirecard Romania (anterior Provus Service Provider), Romcard si Supercard Solutions & Services. In acelasi timp, SIBS a achizitionat si sucursala infiintata de Wirecard Romania in Republica Moldova.

Stratulat Albulescu a fost principalul consultant juridic al SIBS in cadrul tranzactiei si a lucrat impreuna cu firme de avocatura de top din Germania si Republica Moldova referitor la aspecte juridice specifice acestor jurisdictii.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Managing Partner Silviu Stratulat si Counsel Octav Stan. Alaturi de Partenerii Andrei Albulescu, Ana Kusak si Corneliu Popa, echipa a inclus si urmatorii avocati: Counsel Adriana Dobre, Managing Associates Anca Ulea, Tudor Ciambur, George Chiocaru si Andrei Balus, Senior Associates Sandra Frunzulica, Elena Stan si Ana Nacea, precum si Associates Ruxandra Ene, Madalina Spataru, Sergiu Dima, Bogdan Florea, Roxana Ioncu, Alina Virlan, Bogdan Ionita, Alexandru Gojnea si Alina Stanciu.  

CCBA Verwaltungs GmbH - Consiliul Concurentei
Concurenta

Firma de avocatura a acordat asistenta juridica CCBA Verwaltungs GmbH, parte a grupului german Aunde, lider pe piata internationala in dezvoltarea si fabricarea de materiale textile inovatoare si huse pentru scaune, in legatura cu procedura de autorizare de catre Consiliul Concurentei a preluarii companiei Reinert Kunststofftechnik SRL.

Echipa Stratulat Albulescu a fost condusa de Ana Kusak (Partener) cu sprijinul Madalinei Spataru (Associate).

The Rohatyn Group (“TRG”) - Amethyst
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica, in calitate de co-consultant, companiei The Rohatyn Group („TRG”) cu privire la investitia in Amethyst Radiotherapy Limited („Ametyst”).

Firma internationala de avocatura Baker McKenzie a fost consilierul juridic principal in aceasta tranzactie. Echipa condusa de Managing Partner Silviu Stratulat a inclus, de asemenea, pe Managing Associate Cristina Man si Partener Ana Maria Kusak.

Titluri Quality S.R.L.
Drept Societar & Comercial, Proprietate Intelectuala, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Titluri Quality S.R.L. in legatura cu achizitia tuturor activitatilor de publicare ale „Gandul”, „Apropo”, „Ce se intampla doctore” (CSID), „Descopera” si „Go4IT” de la Mediafax. Tranzactia a inclus si achizitia tuturor domeniilor de internet conexe, echipamentelor de operare specifice, precum si transferul angajatilor.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Partener Ana Maria Kusak (Coordonatorul departamentului de Proprietate Intelectuala), cu sprijinul Elenei Stan (Senior Associate), care a oferit asistenta juridica cu privire la toate aspectele de proprietate intelectuala si Ancai Ulea (Managing Associate), care a oferit asistenta juridica cu privire la aspectele de dreptul muncii, inclusiv transferul angajatilor.

Corporate Finance House Group (CFH)
Drept imobiliar

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat  asistenta juridica companiei Corporate Finance House Group, un investitor din Orientul Mijlociu, cu privire la achizitia Day Tower, una dintre cele mai mari cladiri de birouri din Bucuresti, cu o suprafata de peste 19.000 mp si cu o suprafata inchiriabila de 11.753 mp.

Echipa Stratulat Albulescu a fost condusa de Managing Partner Silviu Stratulat, alaturi de Partener Ana Maria Kusak, Partener Andrei Albulescu si Associate Daiana Assoum.

GapMinder - FintechOS
Fuziuni & Achizitii, Protectia datelor & Securitate cibernetica

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei GapMinder, primul fond de investitii creat in urma procesului de selectie initiat de Fondul European de Investitii Gapminder, in legatura cu investitia sa de 600 de milioane euro in Fintech OS. Fintech OS este o companie specializata in transformarea digitala a institutiilor financiare, iar investitia va finanta extinderea operatiunilor la nivel global si pentru a accelera dezvoltarea tehnologiilor AI.

Echipa noastra, alcatuita din Managing Partner Silviu Stratulat, Managing Associate Cristina Man si Coordonatorul practicii de Proprietate Intelectuala Ana Kusak, a oferit asistenta juridica atat in cadrul procesului de audit juridic cat si cu privire la semnarea documentelor si implementarea investitiei.

World Class Romania
Protectia datelor & Securitate cibernetica

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania, un mare operator de sali de fitness din Bucuresti, asistenta juridica cu privire la aspecte de reglementare, precum si in legatura cu implementarea accesului in cadrul cluburilor de fitness prin utilizarea tehnologiei specifice.

Stratulat Albulescu a oferit, de asemenea, asistenta juridica cu privire la probleme complexe de protectia datelor cu caracter personal cauzate de intrarea în vigoare a noii legislatii generale privind protectia datelor cu caracter personal (GDPR).

Edward Neuk Company (IP)
Protectia datelor & Securitate cibernetica

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Edward Neuk S.R.L. cu privire la diverse aspecte legate de tehnologie, protectia datelor cu caracter personal si proprietatea intelectuala ale platformei sociale Kuende, inclusiv sfaturi legate de confidentialitate prin proiectare, open source software, ICO (Initial Coin Offering) finantare si protectia brevetelor.

First Property - Maestro
Servicii financiare, Drept Societar & Comercial, Solutionarea Litigiilor, Proprietate Intelectuala, Fuziuni & Achizitii, Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica First Property Group PLC, fond de investitii cu operatiuni in Marea Britanie, Polonia si Romania, in colaborare cu un club de investitori, cu privire la achizitia cladirii de birouri MAESTRO BUSINESS CENTER, situata in Cluj-Napoca, Romania.

Asistenta juridica oferita a acoperit toate aspectele legale ale tranzactiei de la inceput pana la finantarea achizitiei.

First Property - Maestro (IP)
Proprietate Intelectuala

Asistenta juridica acordata First Property Group PLC, fond de investitii cu operatiuni in Marea Britanie, Polonia si Romania, în colaborare cu un club de investitori, pentru achizitia cladirii de birouri MAESTRO BUSINESS CENTER, situata in Cluj, Romania.

Edward Neuk Company - Kuende
Proprietate Intelectuala

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Edward Neuk Company S.R.L. cu privire la diverse aspecte legate de tehnologie, protectia datelor cu caracter personal si proprietate intelectuala specifice platformei sociale Kuende. Echipa noastra a oferit inclusiv asistenta juridica cu privire la probleme de protectie a brevetelor.

Opiniile noastre juridice referitoare la brevete s-a bazat pe tehnologia Open-Source „React Native”, creata de React Native, incalcarea brevetului de catre Facebook Inc. si condițiile de utilizare a tehnologiei React Native in conformitate cu termenii de licenta ai acestui brevet.

World Class Romania - Trademark
Proprietate Intelectuala

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania SA in fata Curtii de Apel Bucuresti in legatura cu anularea inregistrarii marcii nationale „WORLD CLASS”.

Asistenta noastra juridica a inclus utilizarea melodiilor protejate prin drepturi de autor in cadrul cluburilor World Class, precum si costurile si procedurile implicate de aceasta utilizare din partea organismul colectiv de drepturi de autor - UCMR - ADA.

La Fantana S.R.L - Trademarks
Proprietate Intelectuala

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei La Fantana S.R.L. cu privire la riscurile civile si penale asociate cu incalcarea marcilor, a proiectarii si a dreptului de brevete. Echipa noastra ofera, de asemenea, asistenta juridica pentru brevete internationale si europene, marci si modele europene.

Asistenta juridica acordata de echipa noastra presupune obtinerea consimtamantului, revizuirea acordurilor comerciale si identificarea solutiilor juridice pentru a evita incalcarea brevetelor protejate.
 

Paxdorf Design

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Paxdorf Design in procesul de negociere pentru incheierea unui acord de coexistenta cu Juweler Wagner GmbH, cu privire la marca comerciala a clientului nostru „WAGNER Beautiful Arts and Stories” nr. M 2017 07295. Juweler Wagner GmbH este proprietarul mai multor marci comerciale europene inregistrate pentru produse similare.

Loja Fructelor
Proprietate Intelectuala

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Loja Fructelor in legatura cu inregistrarea si atribuirea ulterioara a marcii europene „SLOOP”, precum si a mai multor marci comerciale nationale. Echipa noastra a negociat si a intocmit contractele si a asistat partile implicate la semnarea acestora.

Luxury Advisor Group
Proprietate Intelectuala

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Luxury Advisor Group cu privire la diverse aspecte legate de marci, si anume, consiliere, asistenta si reprezentar in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) in cadrul procedurii de opozitie, precum si o procedura provizorie de refuz privind cererea de marca combinata nationala.

Global Records
Proprietate Intelectuala

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Global Records cu privire la marci si drepturi de autor, inclusiv proceduri de negociere.

UPC Romania - Copyright
Proprietate Intelectuala

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei UPC Romania cu privire la distribuitorul sau de programare video pe probleme complexe legate de drepturi de autor si drepturi invecinate in implementarea de noi tehnologii media si servicii conexe, precum Video on Demand, Network Video Recordering (nPVR).

Euroins Romania
Concurenta, Proprietate Intelectuala

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Euroins România Asigurare - Reasigurare S.A. in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) in cadrul procedurii de opozitie impotriva inregistrarii marcii verbale romanesti "Rezolva-ti dauna Euroins Bez dureri de cap!" Nr. M 2017 01063.

De asemenea, am asistat si reprezentat clientul in fata Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM) in procedurile de reinnoire si inregistrare pentru alte marci comerciale nationale combinate.

Agentia de Vise
Proprietate Intelectuala

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica Agentiei de Vise S.R.L., una dintre cele mai cunoscute agentii pentru artisti din Romania, in legatura cu diferite aspecte de proprietate intelectuala, inclusiv protectia drepturilor de autor, redactarea si negocierea unor acorduri complexe pentru diversi artisti romani din industria muzicala, cinematografica si teatrala din Romania.

Rogalski Damaschin Public Relations
Proprietate Intelectuala

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica acordata Rogalski Damaschin Public Relations, una dintre cele mai proeminente companii de PR din Romania, cu privire la diverse aspecte de proprietate intelectuala, inclusiv incalcari ale drepturilor de autor, asistenta juridica specifica in domeniul publicitatii, dar si in toate sectoarele media, inregistrari ale marcilor.

© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2021. Toate drepturile rezervate.