Prima paginaEchipa noastraEchipa noastra

Andrei Albulescu

Partner

Andrei Albulescu s-a alaturat societatii inca din perioada de inceput a acesteia contribuind permanent la gestionarea si dezvoltarea acesteia catre o organizatie vibranta. Andrei este are o bogata experiența si aptitudini profesionale deosebite. In acelasi timp, este un lider permanent implicat si mereu disponibil, ceea ce ofera atat plus-valoare pentru firma cat si un plus de cunostinte practice aplicabile aspectelor in care clientii ii solicita ajutorul. 

Cu o practica de peste 15 ani in domeniul dreptului afacerilor, Andrei este un lider cu adevarat respectat. Abilitatile sale interpersonale bine dezvoltate, impreuna cu abilitatea dovedita de a cladi relatii solide cu clientii, membrii echipei sale, asociatii si angajatii sai, completeaza excelentele sale abilitati analitice si de rezolvare a problemelor, acestea constituind doar o parte din gama vasta de aptitudini a lui Andrei. 

In domeniul dreptului muncii, Andrei ofera in mod curent consultanta juridica in legatura cu cele mai importante cazuri din Romania. Are  experienta substantiala in negocierea, incheierea si implementarea contractelor colective de munca, a redactat regulamente si politici interne si a implementat procedurile necesare pentru incetarea contractelor de munca. De asemenea, Andrei a coordonat operatiuni de reorganizare si de concedieri colective. Pe scurt, s-a confruntat si a lucrat pentru a rezolva aproape orice tip de problema care ar putea fi intalnita in domeniul dreptului muncii, in Romania sau in UE.

Andrei are de asemenea o experinta valoroasa si indelungata in domeniul achizitiilor publice. El a oferit consultanta clientilor cu privire la practici de guvernanta corporativa, contracte de asociere in participatie si a reprezentat clienti pe perioada pregatirii, negocierii si implementarii contractelor de achizitii publice. Unele dintre proiectele sale cele mai importante au implicat proiecte de infrastructura si proiecte privind utilitatile publice.

Andrei are experienta in domeniul aspectelor societare si comerciale, oferind consultanta juridica clientilor in legatura cu fuziuni si achizitii complexe, proiecte de privatizare si a coordonat procese de restructurare si reorganizare a relatiilor societare si comerciale. El a oferit consultanta unor diferite entitati cu privire la toate etapele unei afaceri, cum ar fi gestionarea diverselor relatii contractuale create intre vanzatori si cumparatori, contractori si sub-contractanti,  licentiati si agenti, francizori si francizati si altii asemenea.

Directorul de specialitate Legal 500 l-a inclus pe Andrei in topul avocatilor specializati in dreptul muncii din Romania si il descrie drept „mereu receptiv”, afirmand totodata ca este un lider care „se asigura mereu ca toti clientii primesc servicii juridice la cel mai inalt nivel” (2019). Editia 2020 a directorului de specialitate precizeaza ca Andrei este „pilonul principal al practicii de dreptul muncii", descriindu-l drept "receptiv si orientat spre afaceri. Andrei insumeaza cu adevarat calitatile esentiale ale unui avocat (international) de afaceri bun”.

Andrei este membru al European Employment Lawyers Association – EELA din anul 2019, fiind invitat sa faca parte din Global Leaders Employment Forum in calitate de reprezentant exclusiv pentru Romania.

 

LIMBI CUNOSCUTE

Romana – Engleza - Franceza

 

EDUCATIE

2004 - Licentiat in Drept (LL.B.)

Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti

 

Proiecte recente

SIBS
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica SIBS, un important procesator de plati activ pe pietele din Europa si Africa, cu privire la achizitia companiilor Wirecard in Romania, si anume Wirecard Romania (anterior Provus Service Provider), Romcard si Supercard Solutions & Services. In acelasi timp, SIBS a achizitionat si sucursala infiintata de Wirecard Romania in Republica Moldova.

Stratulat Albulescu a fost principalul consultant juridic al SIBS in cadrul tranzactiei si a lucrat impreuna cu firme de avocatura de top din Germania si Republica Moldova referitor la aspecte juridice specifice acestor jurisdictii.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Managing Partner Silviu Stratulat si Counsel Octav Stan. Alaturi de Partenerii Andrei Albulescu, Ana Kusak si Corneliu Popa, echipa a inclus si urmatorii avocati: Counsel Adriana Dobre, Managing Associates Anca Ulea, Tudor Ciambur, George Chiocaru si Andrei Balus, Senior Associates Sandra Frunzulica, Elena Stan si Ana Nacea, precum si Associates Ruxandra Ene, Madalina Spataru, Sergiu Dima, Bogdan Florea, Roxana Ioncu, Alina Virlan, Bogdan Ionita, Alexandru Gojnea si Alina Stanciu.  

Corporate Finance House Group (CFH)
Drept imobiliar

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat  asistenta juridica companiei Corporate Finance House Group, un investitor din Orientul Mijlociu, cu privire la achizitia Day Tower, una dintre cele mai mari cladiri de birouri din Bucuresti, cu o suprafata de peste 19.000 mp si cu o suprafata inchiriabila de 11.753 mp.

Echipa Stratulat Albulescu a fost condusa de Managing Partner Silviu Stratulat, alaturi de Partener Ana Maria Kusak, Partener Andrei Albulescu si Associate Daiana Assoum.

Romanian Business Consult - aspecte de dreptul muncii
Dreptul muncii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica unei companii locale romanesti cu prezenta de peste 25 de ani pe piata solutiilor IT din industria comertului cu amanuntul si industria alimentara, cu privire la solutionarea unui litigiu de munca.

De asemenea, am oferit asistenta juridica cu privire la revizuire si implementarea manualului angajatilor si a procedurii de evaluare profesionala, inclusiv cu privire la indicatorii cheie de performanta(KPI) ai angajatilor.

Waste Management system (PP)
Achizitii publice

Asistenta juridica acordata unei importante companii romanesti de constructii pe parcursul implementarii unui proiect de achizitii publice pentru dezvoltarea unui centru de gestionare a deseurilor incheiat in conformitate cu standardul Red FIDIC, cu o valoare totala de 73.000.000 euro. Asistenta juridica a avut drept obiect cererile privind prelungiri de timp si costuri suplimentare, consultanta si reprezentare pe toata durata solutionarii litigiilor, consultanta cu privire la conditiile de executare a obligatiunilor de performanta si cereri judecatoresti aferente pentru suspendarea executarii.

Water Supply Network (PP)
Achizitii publice

Asistenta juridica acordata unei cunoscute companii spaniole activa in peste 10 tari din intreaga lume, cu privire la dezvoltarea unui proiect de lucrari publice pentru repararea si extinderea retelei de alimentare cu apa intr-un oras romanesc de dimensiuni medii.

Tedagua (PP)
Achizitii publice

Asistenta juridica acordata Tedagua, o companie de renume reprezentand unul dintre liderii internationali in proiectarea, constructia, intretinerea si ingineria sistemelor de instalatii de desalinizare pentru producerea apei potabile si a instalatiilor pentru reciclarea apei din apele de canalizare. Asistenta juridica oferita a vizat dezvoltarea mai multor proiecte pentru lucrari de constructie legate de distributia apei si retelele de canalizare in mai multe orase romanesti.

National Road (PP)
Achizitii publice

Asistenta juridica acordata unuia dintre cele mai mari grupuri spaniole in infrastructura si inginerie cu privire la dezvoltarea unui proiect public de reabilitare a unui sector de un drum national important precum si asistenta juridica acordata clientului in cadrul procesului de participare in cadrul unei proceduri pentru un contract public privind proiectarea si constructia mai multor sectoare ale unei autostrazi din Romania.

Modernizare cai ferate (PP)
Achizitii publice

Asistenta juridica acordata unui grup spaniol important, specializat in proiecte de constructii civile, cu privire la finalizarea unui proiect public de modernizare a unei statii de cale ferata situata intr-un oras important din Romania.

Licitatie pentru constructii si instalatii (PP)
Achizitii publice

Asistenta juridica acordata unui grup de constructii din Spania in legatura cu procedura de licitatie pentru lucrarile de constructie si instalare, in partea de vest a Romaniei.

Idecon / CNADNR (PP)
Achizitii publice

Asistenta juridica acordata unui grup spaniol important de constructii (Idecon) cu privire la un proiect de achizitie organizat de CNADNR (Compania Nationala de Administrare a Drumurilor Nationale) referitor la dezvoltarea si constructia drumurilor ocolitoare pentru un oras mare din Romania. Avocatii nostri au oferit asistenta juridica in legatura cu relatiile cu autoritatile publice pe toata durata derularii proiectului, relatiile contractuale, precum si diverse proceduri litigioase in legatura cu executarea contractului de achizitie publica.

Electrans (PP)
Achizitii publice

Asistenta juridica acordata unui producator mondial din Europa (ELECTRANS - Electrosistemas Bach S.A.) cu privire la participarea in cadrul diferitelor proceduri de achizitii publice organizate de Compania Nationala Feroviara Romana. Echipa noastra s-a concentrat pe reabilitarea diferitelor sectoare feroviare si a oferit consultanta juridica cu privire la documentele ce urmau a fi depuse si permisele necesare in Romania.

Tehnic Assist (PP)
Achizitii publice

Asistenta juridica acordata unui grup important de constructii din Romania (Technical Assist S.R.L.) cu privire la participarea companiei in cadrul anumitor proceduri de achizitii publice pentru atribuirea contractelor care au ca obiect proceduri de achizitie a reabilitarii drumurilor in diferite etape in cadrul acestor proceduri si, in special, in procesul de depunere a reclamatiilor in fata organelor judiciare-administrative relevante (CNSC și Curti de Apel).

World Class - licitatie publica (PP)
Achizitii publice

Asistenta juridica acordata World Class Romania in cadrul unei proceduri de licitatie publica organizata de Administratia Lacurilor, Parcurilor si Agrementului din Bucuresti pentru inchirierea unui club situat intr-una dintre zonele rezidentiale din Bucuresti.

Vinarte (EMP)
Dreptul muncii

Asistenta juridica acordata Vinarte S.A., un producator de vinuri de top din Romania, cu privire la vanzarea activelor sale, in timpul transferului de angajati. De asemenea avocatii nostri specializati in drept societar, fuziuni si achizitii, insolventa si restructurare au acordat asistenta juridica continua si in timpul procedurilor de insolventa.

La Fantana (EMP)
Dreptul muncii

Asistenta juridica acordata La Fantana in legatura cu revizuirea si modificarea manualelor unui sistem de racire a apei pentru un lider de piata din Romania in domeniul aprovizionarii cu apa de birou. Mandatul a inclus revizuirea conform celor mai recente modificări legislative legate de nediscriminare, prevederi privind siguranta muncii si analiza completa a potentialelor fapte disciplinare si a sanctiunilor conexe.

Willis Towers Watson Romania (EMP)
Dreptul muncii

Asistenta juridica acordata Willis Towers Watson Romania in legatura cu diferite aspecte de zi cu zi legate de activitatile comerciale ale clientului in Romania. Am acordat asistenta juridica clientului in implementarea noilor modificari fiscale aprobate de Guvernul Romaniei, pe baza carora se impun impozite si contributii sociale angajatului incepand cu 1 ianuarie 2018.

Ipsos Interactive Services
Dreptul muncii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Ipsos Interactive Services, filiala romaneasca a unei firme globale de cercetare si consultanta de piata, cu peste 1.200 de angajati in Romania, in legatura cu o multitudine de aspecte de dreptul muncii. Echipa noastra a oferit asistenta juridica in legatura cu Regulamentul general privind protectia datelor cu caracter personal in procesul de recrutare si in gestionarea resurselor umane.

World Class Romania - Aspecte de dreptul muncii
Dreptul muncii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania S.A., lider local in industria wellness, cu peste 300 de angajati si furnizori de servicii, cu privire la diverse probleme de dreptul muncii.

Pe langa asistenta juridica acordata cu privire la aspectele de zi cu zi de gestionare a personalului, am oferit si asistenta juridica in legatura cu restructurari, transferul angajatilor ca urmare a fuziunilor si transferurilor de afaceri, precum si implementarea noilor modificari fiscale aprobate de Guvernul Romaniei.

Flame Romania
Dreptul muncii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Flame România S.R.L., filiala locala a JacTravel, distribuitorul global B2B de hoteluri din intreaga lume, in legatura cu o multitudine de aspecte de dreptul muncii, pornind de la drepturile angajatilor pana la transferul a aproximativ 80 de angajati catre una dintre cele mai mari companie de turism pentru tineri din lume, pentru care clientul nostru presteaza servicii de angajare.

Interpartner Group (BF)
Servicii financiare

Asistenta juridica acordata Interpartner Group, o companie europeana de asigurari, pe parcursul implementarii mai multor operatiuni in Romania.

EDS Romania (EMP)
Dreptul muncii

Asistenta juridica acordata EDS Romania, parte a grupului Euro-Druckservice, un furnizor de servicii lider in sectorul serviciilor de imprimare din Europa Centrala si de Est, cu privire la aspectele de dreptul muncii care decurg din achizitia „activitatii de imprimare la cald” de la Mega Press Holdings SA si Aramis Publishing SRL.

Proiectul a presupus o stransa colaborare a echipelor noastre de Drept Societar, Fuziuni si Achizitii,  Concurenta, iar asistenta noastra juridica a inclus analiza juridica realizata cu privire la aspecte de dreptul muncii, drepturile angajatilor preluate ca urmare a transferului de intreprindere si finalizarea procesul.

PJ Interactive Romania
Dreptul muncii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei PJ Interactive Romania SRL, una dintre filialele Brand Path Group, un furnizor global de servicii IT si comert electronic cu privire la transferul salariatilor de la PJ Interactive Romania SRL catre Localized SRL, o alta companie din cadrul grupului, ca urmare a restructurarii grupului.

Avocatii nostri au asistat clientul cu privire la probleme de dreptul muncii, dar si in procesul de implementare a noilor modificari fiscale aprobate de Guvernul Romaniei.

Boost
Dreptul muncii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Boost in legatura cu infiintarea sucursalei lor in Romania. Asistenta juridica oferita de echipa noastra include infiintarea filialei Boost Developers SRL in Romania, consultanta juridica cu privire la diverse probleme de dreptul muncii, confidentialitate, proprietate intelectuala, dar si alte aspecte juridice. Proiectul a necesitat expertiza echipelor noastre de Dreptul Muncii, Drept Societar si Fuziuni si Achizitii.

AEW Europe
Dreptul muncii

Stratulat Albulescu a oferit asistenta juridica companiei AEW Europe cu privire la renegocierea conditiilor de angajare pentru salariatii cheie din Romania, inclusiv conditiile pentru incetarea contractelor de munca, dar si redactarea actelor aditionale la contractele de munca.

© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2020. Toate drepturile rezervate.