Prima paginaEchipa noastraEchipa noastra

Andrei Balus

Managing Associate

Andrei Balus este un avocat colaborator coordonator specializat in Drept Bancar si Finantari de dezvoltari imobiliare, Protectia Consumatorilor si Drept Civil.

Andrei este apreciat pentru identificarea celor mai bune solutii, dar si pentru abilitatile sale analitice si perseverenta sa, oferind asistenta juridica clientilor in toate fazele tranzactiilor financiare, intocmind rapoarte de audit juridic cu privire la problemele financiare si opinii juridice privind cerintele de conformitate. Abilitatile sale analitice, efecturea cercetarilor in mod rapid si eficient, dand in acelasi timp dovada si de creativitate, il ajuta pe Andrei sa inteleaga atat clientii, cat si nevoile lor, reusind astfel sa transforme informatiile in elemente gestionabile si util.

Pe parcursul celor 9+ ani de experienta, a oferit asistenta juridica clientilor in toate etapele aferente tranzactiilor financiare, care au implicat pachete de imprumuturi si garantii, precum si imprumuturi sindicalizate, finantari societare si finantari in domeniul imobiliar, mandate de restructurare a imprumuturilor, precum si revizuirea documentelor din perspectiva legislatiei romane in domeniul protectiei consumatorilor. Aceasta include asistenta juridica acordata institutiilor de credit din Romania si din strainatate, cu privire la credite sindicalizate puse la dispozitie pentru dezvoltarea unor centre comerciale importante sau pentru finantarea spatiilor rezidentiale și de agrement. In plus, experienta lui Andrei include si revizuirea documentelor de credit din perspectiva respectarii prevederilor legislative privind protecția consumatorilor pentru institutiile de credit.

Andrei este membru al Baroului Bucuresti si al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania din 2010.

 

LIMBI CUNOSCUTE

Engleza – Romana

 

EDUCATIE

2010 – Master “ Drept Financiar, Bancar si al Asigurarilor” (LL.M.)

Facultatea de Drept, Universitatea "Nicolae Titulescu", Bucuresti

2008 – Licentiat in Drept (LL.B.)

Facultatea de Drept, Universitatea "Nicolae Titulescu", Bucuresti


PROIECTE

  • Asistarea unui grup de institutii de credit romanesti si straine in legatura cu o facilitate sindicalizata acordata pentru dezvoltarea unui important centru comercial.
  • Asistarea unei institutie de credit importante din Romania in ceea ce priveste finantarea facilitatilor rezidentiale si de agrement.
  • Asistarea unei importante institutii de credit din Romania in ceea ce priveste cesiunea unui portofoliu de credite catre o institutie straina de credit, evaluand in acest sens legalitatea, validitatea si executarea acestei cesiuni in conformitate cu prevederile legale din Romania.
  • Asistarea unei importante societati farmaceutice in legatura cu incheierea contractelor de garantie constituite in favoarea unei institutii de credit din Romania.
  • Asistarea unei institutie de credit din Romania in revizuirea tuturor documentelor sale de credit din perspectiva respectarii prevederilor legale in domeniul protectiei consumatorilor.

Proiecte recente

World Class Romania - investitie poloneza
Servicii financiare

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class, cel mai mare operator de cluburi de fitness din Romania in timpul procesului initial de audit juridic in legatura cu negocierea unei structuri alternative de finantare de la un fond de investitii.

Willis Tower
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu acorda asistenta juridica de zi-cu-zi pentru o gama larga de aspecte de drept societar si comercial in legatura cu activitatile comerciale ale companiei Willis Towers Watson din Romania. Asistenta noastra juridica acopera diverse aspecte generale de drept societar, acorduri comerciale, asistenta generala cu privire la Registrului Comertului, precum si asistenta juridica in relatia cu autoritatea de supraveghere competenta.

VTB Bank Europe
Servicii financiare

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei VTB Bank (Europe) SE pentru o finantare in valoare de 124 mil. euro acordata Chimcomplex S.A. Borzesti pentru achizitia mai multor pachete de active de la Oltchim SA. Echipa noastra, condusa de Costin Teodorovici, a oferit asistenta juridica cu privire la structurarea tranzactiilor si pachetul de securitate romanesc, precum si in legatura cu alte aspecte relevante, inclusiv aspecte de insolventa, drept imobiliar si dreptul mediului.

World Class - “Stay Fit Gym Oltenitei” (BF)
Servicii financiare

Asistenta juridica acordata World Class Romania, lider in industria fitnessului din Romania, cu privire la achizitia unui nou club de fitness, avand o suprafata de peste 1300 mp. Inca de la inceputul acestui proiect si pe tot parcursul lui, avocatii nostri au fost implicati activ, echipa noastra fiind coordonata de catre Ramona Iancu (Partener).

First Property - Maestro (BF)
Servicii financiare

Asistenta juridica acordata First Property Group PLC, fond de investitii cu operatiuni in Marea Britanie, Polonia si Romania, in colaborare cu un club de investitori, cu privire la achizitia cladirii de birouri MAESTRO BUSINESS CENTER, situata in Cluj-Napoca, Romania. Asistenta juridica oferita a acoperit toate aspectele legale ale tranzactiei de la inceput pana la finantarea achizitiei.

First Property - Maestro
Servicii financiare, Drept Societar & Comercial, Solutionarea Litigiilor, Proprietate Intelectuala, Fuziuni & Achizitii, Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica First Property Group PLC, fond de investitii cu operatiuni in Marea Britanie, Polonia si Romania, in colaborare cu un club de investitori, cu privire la achizitia cladirii de birouri MAESTRO BUSINESS CENTER, situata in Cluj-Napoca, Romania.

Asistenta juridica oferita a acoperit toate aspectele legale ale tranzactiei de la inceput pana la finantarea achizitiei.

Interpartner Group (BF)
Servicii financiare

Asistenta juridica acordata Interpartner Group, o companie europeana de asigurari, pe parcursul implementarii mai multor operatiuni in Romania.

Ieba Trust (BF)
Servicii financiare

Asistenta juridica acordata Ieba Trust S.A., o companie romaneasca de servicii financiare, cu privire la diverse aspecte de reglementare.

Assurant
Servicii financiare

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Assurant si intermediarului asigurarilor din Marea Britanie, cu privire la analiza aprofundata a etapei de implementare a Directivei privind distributia asigurarilor in Romania.

World Class Romania - financing facilities
Servicii financiare

Stratulat Albulesc a acordat asistenta juridica companiei World Class, cel mai mare operator de cluburi de fitness din Romania, in procesul de modificare a instalatiilor existente si obtinerea de noi facilitati de finantare de la Raiffeisen Bank Romania, fonduri destinate finantarii achizitiilor ulterioare de cluburi de fitness din Romania.

EDS Group - EUR 4 million financing facilities
Servicii financiare

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei EDS Group in cadrul unui proces complex de asigurare a facilitatilor de finantare in valoare de 4 milioane de euro de la Piraeus Bank Romania pentru o finantare partiala a pretului de achizitie platit de catre EDS Group intr-o tranzactie de M&A referitoare la o importanta afacere din Romania.

Willis Towers Watson

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Willis Towers Watson, o companie de consultanta brokeraj si solutii, lider global, cu privire la analiza politicilor generale si impotriva spalarii banilor ale companiei.

World Class Romania - MV SRL
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania, principalul furnizor de servicii de fitness din Romania, cu o retea de 19 centre de fitness Romania si care a inregistrat un venit de 9,6 milioane euro in 2014, cu privire la achizitionarea Club Sport Fitness Center MV SRL, unul dintre competitorii sai.

Tranzactia a fost finalizata pe 24 martie 2016, iar avocatii Stratulat Albulescu au fost implicati in toate aspectele achizitiei.

© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2020. Toate drepturile rezervate.