Prima paginaArii de practicaConcurentaDispozitii contractuale anticoncurentiale si comportamentul pe piata

Dispozitii contractuale anticoncurentiale si comportamentul pe piata

Din 2010, consultanta de specialitate asupra implicatiilor normelor si regulamentelor orizontale si verticale europene au devenit esentiale pentru clienti.

Ne ocupam de o gama larga de cazuri antitrust, utilizand o expertiza extinsa in evaluarea conceptelor precum definirea pietei, dinamica pietei, conditii de intrare pe piata, preturi, comportamentul pe piata, schimb de informatii sensibie, distribuitori exclusivi si selectivi, evaluarea pretului de revanzare si restrictii de revanzare (incluzand vanzarile online).

Oferim consultanta juridica specializata clientilor nostri prin analiza practicilor anticoncurentiale, incluzand autoevaluari, redactarea si revizuirea contractelor in conformitate cu reglementarile antitrust si asistenta juridica in timpul investigatiilor pietei/sectorului, incluzand verificari si audieri in fata Consiliului Concurentei.

Persoane de contact
Experienta relevanta
 • Reprezentarea unei companii de securitate, parte din unul dintre cele mai largi grupuri de companii din Romania, in timpul investigatiilor Consiliului Concurentei pe piata serviciilor de securitate.
 • Reprezentarea uneia dintre cele mai importante companii internationale de pe piata auto cu privire la aspecte concurentiale ale conduitei in afaceri ale companiei, proceduri de promovare etc.
 • Reprezentarea unei companii de pe piata operatiunilor preplatite cu privire la implementarea unor angajamente luate in fata Consiliului Concurentei.
 • Reprezentarea unei game largi de clienti din sectoare diferite (comert cu amanuntul, industria apei imbuteliate, sectorul farmaceutic, furnizorii de servicii de catering pentru zbor, producatori de materiale de constructie) in diverse probleme de dreptul concurentei care au legatura cu activitatea lor de zi cu zi, incluzand structurarea sistemului de distributie si aranjamente de cooperare orizontala etc.
 • Reprezentare in timpul unor inspectii desfasurate de Consiliul Concurentei asupra unor clienti principali activi in sectoare de afaceri precum IT, servicii de zbor si lapte si lactate, oferind consultanta juridica in timpul investigatiilor antitrust initiate de Consiliul Concurentei.
 • Reprezentarea unei mari companii multinationale FMCG cu privire la diverse probleme de concurenta/ antitrust care decurg in legatura cu companiile a caror cota de piata depaseste pragul de 30% pe mai multe piete de produse, precum si consultarea cu privire la acordurile cu distribuitorii.
 • Reprezentarea unei proeminente banci din Romania in probleme de drept al concurentei cu privire la contractele cu MasterCard si Visa.
 • Reprezentarea uneia dintre cele mai importante companii pe piata expedierii directe si a produselor de securitate in timpul unei investigatii a Consiliului Concurentei.
 • Reprezentarea celei mai extinse companii din Romania pe piata para-farmaceuticelor in legatura cu o revizuire detaliata dintr-o perspectiva concurentiala a contractelor comerciale cadru, utilizate in activitatea de zi cu zi.
 • Reprezentarea unui important operator de telecomunicatii cu privire la evaluarea din punctul de vedere a dreptului concurentei a unui posibil abuz de pozitie dominanta din partea unui competitor in ceea ce priveste obligatiile de tipul "must-carry" referitoare la programele TV.
 • Reprezentarea uneia dintre cele mai importante companii de pe piata asigurarilor in timpul inspectiei si etapelor preliminare a unei investigatii in curs a Consiliului Concurentei.
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2022. Toate drepturile rezervate.