Prima paginaSectoare principaleAutomotive

Automotive

In ultimii ani, Automotive a fost una dintre cele mai profitabile ramuri ale industriei din economia romaneasca, iar in prezent se afla intr-o perioada favorabila, inregistrandu-se cresteri consecutive a numarului de achizitii de masini noi la nivel local. Multi investitori stabilesc si dezvolta operatiuni complexe in Romania, mutand astfel accentul politicilor lor de angajare de la forta de munca ieftina, catre o forta de munca inalt calificata, diversa si competitiva la nivel mondial.

Industria Automotive din Romania include doi mari producatori de automobile, si anume Dacia (parte a grupului Renault) - cea mai mare companie auto din Romania (daca analizam incasarile) si cel mai mare exportator, reprezentand 8% din totalul exporturilor de anul trecut – si Ford, precum si peste 400 de producatori de piese auto, precum Porsche (cu centrul sau de cercetare si dezvoltare din regiune), Suzuki, Opel si altele. In Romania, exportul reprezinta parghia principala de crestere si dezvoltare, numarul de masini exportate fiind din ce in ce mai mare in fiecare an, asigurandu-se astfel un excedent comercial semnificativ in balanta de plati.

Firma de avocatura Stratulat Albulescu intelege foarte bine piata auto si acorda asistenta juridica clientilor sai, cu privire la toate aspectele operatiunilor companiilor lor. Automotive este unul dintre cele mai mari sectoare ale industriei noastre.

Echipa noastra de avocati cunoaste foarte bine industria Automotive si stie cum functioneaza afacerile clientilor care actioneaza in aceasta industrie. Suntem parteneri de afaceri companiilor indiferent de dimensiunea acestora si suntem cunoscuti pentru asistenta juridica acordata corect si transparent, adaptata situatiei unice a clientului. Clientii nostri beneficiaza de experienta unei echipe de avocati, care a lucrat multi ani in industria auto.

Experienta relevanta
  • Asistenta juridica acordata companiei CCBA Verwaltungs GmbH, parte a grupului german Aunde, in legatura cu procedura de autorizare de catre Consiliul Concurentei a preluarii companiei Reinert Kunststofftechnik SRL.
  • Asistenta juridica acordata, in calitate de co-consultant, compania Atlas Copco in legatura cu achizitia Scheugenpflug Group („Scheugenpflug”), unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme de lipire, distribuire, precum si vase pentru adezivi pentru rasini sintetice si paste conductive termic.
  • Asistenta juridica acordata companiei Amphenol, un furnizor global de solutii tehnologice avansate pentru industria auto, in special pentru vehicule electrice hibride, cu privire la procesul de achizitie al filialelor romane ale GJM, un important producator spaniol de echipamente originale (OEM) de componente cheie pentru industria auto.
  • Asistenta juridica acordata companiei AL-KO Kober Group, un jucator global in domeniul grădinaritului, tehnologiei aerului si automotive, cu privire la vanzarea uneia dintre diviziile sale, AL-KO Actuation Systems GmbH.
  • Asistenta juridica acordata actionarilor companiei Chimica SA, unul dintre cei mai mari producatori de piese auto din Romania si cel mai mare furnizor de piese auto al Automotive Dacia Pitesti, cu privire la vanzarea a 50% din activitatea lor unui mare producator italian de piese auto.
  • In colaborare cu avocati italieni am asistat filiala italiana a unuia dintre liderii mondiali in productia de masini. Mandatul nostru a constat in furnizarea unei opinii legale extinse cu privire la utilizarea aplicatiilor telematice pe masini pentru a activa salvarea medicala de urgenta, atunci cand este necesar. Evaluarea noastra a oferit perspectiva protectiei datelor/dreptului tehnologiei asupra implicatiilor potentiale ale utilizarii acestor sisteme pe masinile care vor fi comercializate in Romania.
  • Asistenta juridica acordata Automobile Dacia SA, parte a Grupului Auto Francez Renault, in legatura cu contractul de inchiriere a unei proprietari in Bucuresti in suprafata de 39.000 m.p. clădire clasă A.
Arii de practica
Persoane de contact
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2022. Toate drepturile rezervate.