Prima paginaArii de practicaServicii financiare

Servicii financiare

Suntem alaturi de clientii nostri, indiferent de pozitia din care acestia ne solicita servicii de asistenta juridica sau reprezentare - ca finantatori sau, din contra, companii care atrag finantari, in proiecte locale sau internationale. Modul holistic de abordare si intelegerea profunda a domeniului financiar – bancar sunt calitati cu care ne mandrim si care ne permit sa fim intotdeauna un partener de incredere al clientilor nostri, dar si un ghid in sfera complexa a imprumuturilor sindicalizate si a finantarilor structurate, a finantarilor de achizitii de companii sau de active, a finantarilor de proiecte, a restructurarilor de credite, a produselor derivate si in general, in domeniul extraordinar de complex al reglementarii pietelor financiare.

Avem o echipa deosebit de experimentata, care trateaza toate proiectele din sfera serviciilor financiare cu dedicare si meticulozitate, avand o intelegere profunda a pietelor financiare, capabila de a dialoga cu clienti sofisticati. Toti avocatii din practica de drept financiar-bancar a firmei au peste 10 ani de experienta si au cunoscut in mod direct atat cresterea exploziva a pietei de credite din Romania, odata cu dezvoltarea accelerata a pietei imobiliare, precum si dificila perioada care i-a urmat. Avem, asadar, pregatirea necesara pentru a le fi alaturi clientilor nostri in noi proiecte intr-o piata care promite o noua etapa de dezvoltare.

Fiecare membru al echipei se poate lauda cu coordonarea sau participarea in proiecte-fanion, internationale sau locale, dintr-un larg spectru de domenii, inclusiv finantari de dezvoltari imobiliare de tip rezidential sau comercial, finantare de proiecte industriale greenfield, sau finantari complexe de achizitie, alaturi de colegii din echipele de drept imobiliar sau din fuziuni si achizitii.

Atunci cand, pentru multi dintre jucatorii din piata lucrurile au luat o turnura mai putin fericita, am acordat asistenta juridica la vanzarea unor importante portofolii de credite neperformante si ne-am ajutat clientii sa redea viata unor proiecte anterior esuate, in cadrul unor operatiuni (uneori foarte dificile) de restructurare.

 

Experienta Relevanta

  • Asistenta juridica acordata companiei Niro Investment Group, un grup de companii romanesti cu capital integral privat, cu peste 25 de ani de experienta in investitii, dezvoltare si gestionarea activelor, cu privire la finalizarea unei finantari in valoare de 24 milioane de euro acordata de Libra Bank.
  • Asistenta juridica acordata uneia dintre cele mai importante banci, cu privire la finantarea acordata Chimcomplex in vederea achizitiei celei mai mari parti din activele Oltchim, banca participand cu o suma de 124 milioane de euro.
  • Asistenta juridica acordata unuia din cei mai importanti jucatori din industria tipografica din Europa Centrala si de Est cu privire la refinantarea imprumutului acordat de o banca romaneasca, precum si obtinerea unei facilitati de credit pentru achizitia unei alte intreprinderi activand in aceeasi piata.
  • Asistenta juridica acordata unei institutii de credit din Franta cu privire la negocierea si unui set de contracte de ipoteca si efectuarea formalitatilor de perfectare.
  • Asistenta juridica acordata World Class Romania, cel mai mare operator de cluburi de fitness, cu privire la facilitati de credit in valoare de 4 milioane de euro pentru achizitia sau dezvoltarea altor cluburi de fitness.
  • Asistenta juridica acordata unei banci din Grecia cu privire la restructurarea si ulterior punerea in executare a unor facilitati de credit de peste 50 milioane de euro acordate unor investitori imobiliari.
  • Asistenta juridica acordata unei companii din Grecia in cadrul unui proiect multi-jurisdictional de restructurea a unor datorii financiare de peste 200 milioane de euro.
  • Realizarea unei analize due-diligence pentru una din cele mai mari banci din Romania cu privire la posibila finantare a unei achizitii de 200 apartamente de catre o autoritate publica locala.
  • Asistenta juridica acordata mai multor asiguratori si intermediari in asigurari cu privire la chestiuni de reglementare financiara, inclusiv noul regim al distributiei in asigurari introdus prin Directiva IDD.
Arii de practica
Persoane de contact
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2023. Toate drepturile rezervate.