Prima paginaArii de practicaConcurenta

Concurenta

Este adevarat ca, fie ca o noua entitate sau o companie deja existenta pe piata care urmareste sa se extinda, prevederile Dreptului Concurentei al Uniunii Europene au devenit o parte foarte importanta a afacerii de zi cu zi si a fiecarei tranzactii aferente. Datorita naturii complexe si al caracterului industrial foarte specific, consultanta juridica in domeniul concurentei trebuie asigurata numai de experti, cu experienta semnificativa si intelegere extinsa a nevoilor clientilor.

Avocatii nostri au experienta semnificativa in dreptul concurentei, legislatia antitrust si legislatia ajutorului de stat, fiind implicati in numeroase proiecte in aceste domenii. Practica noastra cuprinzatoare in materia concurentei se ocupa cu probleme variate, incluzand concentrari economice, practici contractuale anticoncurentiale, abuz de pozitie dominanta/comportament unic pe piata, investigatii intreprinse de Consiliul Concurentei din Romania, litigii in domeniul concurentei, ajutor de stat, drept comercial, achizitii publice si reglementari specifice industriei.

In asigurarea asistentei clientilor nostri locali si internationali, profesionistii nostri aplica teorii si metode economice, bazate pe o intelegere aprofundata a pietei, cu scopul de a oferi o analiza completa a problemelor referitoare la respectarea normelor din domeniul concurentei, fuziuni si achizitii, autorizari privind controlul in comun, litigii in domeniul concurentei, politica concurentei, ajutor de stat si concurenta neloiala.

Echipa noastra are experienta extinsa in tratarea aspectelor de reglementare care, impreuna cu expertiza noastra economica si de afaceri, ne ofera abilitatea de a oferi clientilor nostri o consultanta de inalta calitate, acoperind o gama larga de probleme legate de concurenta.

De asemenea, suntem experti in rezolvarea problemelor ce necesita reprezentanta in numele clientilor nostri in fata Consiliului Concurentei si in fata autoritatilor europene relevante.

Consideram ca urmarirea in mod atent a practicilor autoritatilor ne ajuta sa intelegem mai bine abordarea lor si ne permite sa oferim cele mai relevante si adecvate recomandari clientilor nostri.

Experienta noastra relevanta

  • Asistenta juridica acordata König Frankstahl S.R.L., un important distribuitor de produse metalurgice din otel, in legatura cu procedura simplificata de concentrare economica in fata Consiliului Concurentei.
  • Asistenta juridica acordata CCBA Verwaltungs GmbH, parte a Grupului German Aunde, in legatura cu procedura simplificata de concentrare economica in fata Consiliului Concurentei.
  • Asistenta juridica acordata uneia dintre cele mai importante companii internationale de pe piata auto in raport cu aspectele concurentiale ale conduitei lor in afaceri, mecanisme de promovare, etc.
  • Asistenta juridica acordata celor mai importanti operatori de transport feroviar privat cu privire la achizitia de companii si active pe piata transportului feroviar de marfa in valoare de mai multe milioane. Munca noastra a inclus obtinerea autorizarii din partea Consiliului Concurentei in astfel de operatiuni.
  • Asistenta juridica acordata uneia dintre cele mai mari companii de pe piata de tiparire din Romania in obtinerea autorizarii concentrarii economice pentru achizitiile recente de servicii de tiparire ale altor doua entitati active pe piata.
  • Asistenta juridica acordata unui retailer de nivel 1 de bricolaj cu privire la intentia de achizitie a unuia dintre cele mai mari proiecte ale unei cladiri de birouri in Bucuresti prin solicitarea autorizarii concentrarii economice de catre Consiliul Concurentei din Romania.
  • Asistenta juridica acordata unora dintre cei mai proeminenti furnizori de echipament agricol din Romania intr-un caz de concurenta neloiala in fata Consiliului Concurentei.
  • Asistenta juridica acordata unei asociatii guvernamentale cu privire la o problema foarte sensibila si complexa in legatura cu un proiect guvernamental al Municipiului Bucuresti pentru optimizarea furnizarii serviciilor de termoenergie pentru locuitorii Bucurestiului.
Arii de practica
Persoane de contact
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2023. Toate drepturile rezervate.