Prima paginaEchipa noastraEchipa noastra

Corneliu Popa

Partner

Corneliu Popa este un reputat avocat, cu peste 20 de ani de experienta pe pietele juridice romanesti si germane. Corneliu este co-administrator al practicii de drept imobiliar, alaturi de Managing Partner-ul Silviu Stratulat.

Parcursul lui Corneliu cuprinde experienta in calitate de Avocat Senior in cadrul departamentului Corporativ, Departamentul Bancar & Finante si Departamentul Imobiliar al uneia dintre cele mai mari firme de avocatura din Romania. A fost coordonator de echipa al multor proiecte imobiliare, intocmind rapoarte de audit juridic ori evaluand si revizuind astfel de rapoarte. A asistat clienti pe parcursul negocierilor si a perioadelor post-achizitie/post-vanzare, printre acestia numarandu-se: GTC, Neocity, AFI, Charlemagne Capital, Fabian Capital (mai tarziu, Dinu Patriciu Real Estate Services) si Cascade Group.

Pe parcursul coordonarii unei echipe la o mare firma de avocatura internationala, el a fost responsabil pentru achizitionarea si vanzarea de proprietati, cu precadere imobile concepute pentru cladiri mari de comert cu amanuntul (pentru clienti cum ar fi: Kaufland, Lidl, bauMax), consolidand astfel experienta sa in drept imobiliar. incepand cu efectuarea exercitiilor de audit juridic necesare, redactarea rapoartelor relevante si continuand cu elaborarea contractelor de vanzare aferente si a intregii documentatii adiacente, pana la asistenta post-achizitie, inclusiv acordarea de licente pentru operatiunile cu amanuntul.

in ultimii doi ani, Corneliu a fost coordonator de echipa al practicilor de drept imobiliar si fuziuni si achizitii in cadrul unei retele globale de companii care furnizeaza servicii de audit, impozitare si consultanta. A asistat mai multe companii multinationale cu privire la initierea, consolidarea si/sau restructurarea pozitiei pe pietele relevante, precum, dar fara a se limita la, producatori italieni de electrocasnice; producatori de automobile si piese de schimb franceze si italiene; comercianti cu amanuntul de tipul Do it Yourself din Marea Britanie; lanturi de comert cu amanuntul de alimente, precum si de alte produse, germane si austriece; companii din S.U.A. ce executau acitivitati avand ca obiect petrol & gaz; companii de constructii din Germania si Austria si producatori de materiale de constructie, dezvoltatori rezidentiali si comercianti cu amanuntul israelieni.

Practica sa cuprinde o gama larga de tranzactii de toate tipurile, inclusiv imobiliare (vanzari de portofolii sau achizitionarea de companii sau de active, dezvoltare, finantare, inchirierea si exploatarea birourilor mari, comerciale/comert cu amanuntul si proiecte imobiliare rezidentiale), proiecte de constructii si infrastructura publica, FMCG si garantii ipotecare, automobile, aviatie, distributie de presa si tipografii.

Corneliu este specializat in dezvoltarea presupusa de mediul agricol romanesc, asistand anterior investitorii germani, austrieci si francezi in timpul ofertei lor de a intra si/sau de a-si consolida pozitiile pe piata relevanta prin achizitionarea si dezvoltarea in mod continuu a proiectelor agricole. A asistat in mod regulat fonduri de capitaluri private, fonduri de investitii, banci si alte institutii financiare, mari companii internationale de constructii si producatori europeni din industria aeronautica si auto, importantele firme de mass-media, precum si comercianti internationali si dezvoltatori de parcuri logistice. Corneliu converseaza fluent in limba romana, engleza si germana si are o buna intelegere a limbii italiene.

Corneliu este membru al Baroului Bucuresti din 1999. 

 

LIMBI CUNOSCUTE

Germana – Engleza - Italiana

 

EDUCAtIE

1992 – Scoala Germana din Bucuresti  (Colegiul Goethe)

1997Universitatea Romano-Americana din Bucuresti – Facultatea de Drept 

 

 

 

Proiecte recente

Bog'Art Residential - OMV Petrom
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica Bog’Art Residential cu privire la achizitia a doua terenuri situate in zona de nord a Bucurestiului. Terenurile in suprafata totala de 6.500 m.p. au fost achizitionate de la OMV Petrom S.A. (parte a OMV Group) in vederea dezvoltarii unui complex rezidential de 130 de apartamente. Constructia urmeaza sa inceapa in a doua jumatate a acestui an, in timp ce finalizarea acestora este preconizata pentru prima jumatate a anului 2022.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Managing Partner Silviu Stratulat in etapele de due diligence si antecontract, iar ulterior, de Partner Corneliu Popa in etapa de finalizare a tranzactiei.

SIBS
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica SIBS, un important procesator de plati activ pe pietele din Europa si Africa, cu privire la achizitia companiilor Wirecard in Romania, si anume Wirecard Romania (anterior Provus Service Provider), Romcard si Supercard Solutions & Services. In acelasi timp, SIBS a achizitionat si sucursala infiintata de Wirecard Romania in Republica Moldova.

Stratulat Albulescu a fost principalul consultant juridic al SIBS in cadrul tranzactiei si a lucrat impreuna cu firme de avocatura de top din Germania si Republica Moldova referitor la aspecte juridice specifice acestor jurisdictii.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Managing Partner Silviu Stratulat si Counsel Octav Stan. Alaturi de Partenerii Andrei Albulescu, Ana Kusak si Corneliu Popa, echipa a inclus si urmatorii avocati: Counsel Adriana Dobre, Managing Associates Anca Ulea, Tudor Ciambur, George Chiocaru si Andrei Balus, Senior Associates Sandra Frunzulica, Elena Stan si Ana Nacea, precum si Associates Ruxandra Ene, Madalina Spataru, Sergiu Dima, Bogdan Florea, Roxana Ioncu, Alina Virlan, Bogdan Ionita, Alexandru Gojnea si Alina Stanciu.  

Bog'Art Residential - teren Gheorghe Manu
Drept imobiliar

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Bog’Art Residential, unul dintre cei mai mari contractori generali din Romania, cu privire la achizitia unui teren de 800 m.p., situat strategic pe strada Gheorghe Manu.

Echipa Stratulat Albulescu coordonata de partenerul Corneliu Popa a inclus, de asemenea, pe Associate Cornelia Iordache si Associate Ruxandra Ene.

Hagag - Tudor Arghezi 21
Drept imobiliar

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica Hagag cu privire la achizitia unei cladiri de birouri din centrul Bucurestiului. Proprietatea, situata pe strada Tudor Arghezi nr. 21, in imediata apropiere a Pietei Universitatii din centrul Bucurestiului si care se afla pe o suprafata de 1.507 m.p., a fost achizitionata de Hagag de la fondului de investitii NCH Capital.

Echipa Stratulat Albulescu a fost alcatuita din Partener Corneliu Popa, impreuna cu Managing Associate Tudor Ciambur si Associate Sergiu Dima.

Bog'Art Residential - teren Jean Louis Calderon
Drept imobiliar

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Bog’Art Residential, unul dintre cei mai mari contractori generali din Romania, cu privire la achizitia unui teren de 749 m.p., situat strategic pe strada Jean Louis Calderon.

Echipa Stratulat Albulescu coordonata de partenerul Corneliu Popa a inclus, de asemenea, pe Managing Associate Tudor Ciambur si Associate Mihail Cotes.

Cordia (teren 21.000 m.p.)
Drept imobiliar

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica Cordia Residence (Group Futureal) cu privire la achizitia unui teren de 21.000 m.p. in zona Lacului Grivita, parte a regiunii Bucurestii Noi din Bucuresti.

Echipa Stratulat Albulescu a fost condusa de Managing Partner Silviu Stratulat si Partner Corneliu Popa, sustinuti de Senior Associate Tudor Ciambur si Associate Daiana Assoum.

London Partners - Expozitiei
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei London Partners, o platforma de investitii imobiliare, cu privire la achizitia unui lot cu o suprafata aproximativa de 29.000 mp, situat in zona Expozitiei.

Echipa de avocati Stratulat Albulescu a fost condusa de Managing Partner, Silviu Stratulat, impreuna cu Partner Corneliu Popa, Senior Associate, Tudor Ciambur, si Associate Daiana Assoum.

World Class - “Stay Fit Gym Oltenitei”
Servicii financiare, Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii, Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania, lider in industria fitnessului din Romania, cu privire la achizitia unui nou club de fitness cu o suprafata de aproximativ 1300 mp, acoperind studiouri de aerobic, fitness si ciclism, precum si unele zone functionale de antrenament. Expertii nostri au oferit cele mai bune sfaturi juridice inca de la inceputul proiectului, dar si pe tot parcursul acestuia.

Echipa noastra a fost coordonata de Ramona Iancu (Partener), alaturi de asociati precum Catalina Oancea, Silvana Zecheru si Daiana Assoum, Silviu Stratulat (Managing Partner), dar si parteneri precum Corneliu Popa si Costin Teodorovici, si Senior Associate Andrei Balus.

© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2020. Toate drepturile rezervate.