Prima paginaEchipa noastraEchipa noastra

Costin Sandu

Counsel

Costin s-a alaturat echipei SAA in calitate de Counsel in cadrul departamentelor de TMT si Data Privacy, adaugand o perspectiva inovatoare firmei noastre.

Cu o experienta de peste 17 ani, Costin este specializat in dreptul tehnologiei si conformitate, in special in protectia datelor cu caracter personal si securitate cibernetica. Experienta sa profesionala include, de asemenea, domeniul bancar si financiar, reglementare si conformitate in domeniul serviciilor financiare, precum si drept societar si fuziuni si achizitii.

Inainte de a se alatura firmei noastre, Costin a coordonat departamentul de Protectia datelor cu caracter personal in cadrul uneia dintre primele firme internationale de avocatura de pe piata din Romania. Inainte de aceasta, a fost membru al departamentelor de drept bancar si financiar in cadrul mai multor firme internationale de avocatura de prestigiu din Bucuresti.

Costin asista in mod regulat clientii cu privire la toate aspectele legate de protectia datelor cu caracter personal, conformitate si reducerea riscurilor in materie de securitate cibernetica, pornind de la analize de evaluare a lacunelor si consultanta privind actiunile de implementare, si pana la evaluari complexe de risc si impact, incidente de securitate sau structuri de partajare a datelor. De asemenea, el consiliaza clientii in cadrul proiectelor Tech in aspecte precum contracte IT, utilizarea serviciilor de incredere, identificarea la distanta sau aspecte de reglementare.

Experienta sa vasta include asistarea atat a clientilor locali, cat si a celor internationali din diverse industrii, cum ar fi cea energetica, bancara, retail, FMCG.

Costin este membru al Baroului Bucuresti din anul 2005.

 

LIMBI CUNOSCUTE

Romana – Engleza – Franceza

EDUCATIE

2020 - Formator certificat (Ministerul Muncii)

2005 - Master in Drept (LL.M./ D.E.A.)

Universitatea Montesquieu Bordeaux IV

2004 - Licentiat in Drept (LL.B.)

Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti

2004 - Licentiat in Drept (LL.B.)

Universitatea Paris 1 Panthéon - Sorbona, Collège Juridique Franco-Roumain

 

EXPERIENTA REPREZENTATIVA:

 • A coordonat si a efectuat analize de evaluare a diferentelor si de punere in aplicare a cerintelor de protectie a datelor si de confidentialitate electronica, precum si asistenta juridica cu privire la astfel de aspect pentru clienti.
 • A acordat asistenta juridica clientilor cu privire la legislatia privind cerintele de securitate cibernetica ale retelelor si sistemelor informatice.
 • A acordat asistenta juridica clientilor cu privire la acordurile de prelucrare a datelor si structurile de partajare si transfer de date.
 • A acordat asistenta juridica unui grup international din domeniul energiei cu privire la aspecte legate de: protectia datelor cu caracter personal, conformitatea si riscuri in materie de securitate cibernetica.
 • A acordat asistenta juridica unei banci importante din Romania cu privire la contractele de servicii de cloud computing si licentiere software din perspectiva protectiei datelor cu caracter personal, a reglementarilor financiare si a securitatii cibernetice.
 • A acordat asistenta juridica unei companii romanesti de infrastructura cu privire la o frauda bancara si un incident de securitate.
 • A acordat asistenta juridica unor companii internationale cu privire la structuri de partajare a datelor la nivel de grup care implica transferul de date cu caracter personal in afara Uniunii Europene.
 • A acordat asistenta juridica clientilor cu privire la diverse aspect legate de tehnologie, cum ar fi utilizarea semnaturilor electronice, mobile banking, comert electronic, servicii de cloud computing, contracte IT.
 • A acordat asistenta juridica clientilor locali cu privire la aspecte curente de protectia datelor cu caracter personal, cum ar fi gestionarea cererilor persoanelor vizate, interesul legitim si evaluarile de impact asupra protectiei datelor, notificari de confidentialitate, acorduri de prelucrare a datelor, structuri de partajare a datelor.
 • A lucrat ca ofiter protectia datelor cu caracter personal.
 • A acordat asistenta juridica clientilor cu privire la incalcarea datelor si evaluarea initiala, notificarea si gestionarea incidentelor de securitate.
 • A acordat asistenta juridica clientilor cu privire la evaluarile de risc ale tertilor si auditurile operationale din perspectiva protectiei datelor cu caracter personal si a securitatii informatiilor.
 • A pregatit si a oferit cursuri de formare in materie de protectia datelor cu caracter personal si de securitate cibernetica pentru clienti.
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2022. Toate drepturile rezervate.