Prima paginaEchipa noastraEchipa noastra

Costin Teodorovici

Partner

In cei 15 ani de avocatura, predominant in domeniul financiar-bancar, Costin si-a castigat reputatia de a fi un avocat eficient si foarte bine pregatit, cu o profunda intelegere a fundamentelor economice care stau la baza tranzactiilor din acest domeniul, fiind in mod constant apreciat de catre clientii sai pentru modul clar si prompt in care furnizeaza solutii adaptate mediului de afaceri.

Inainte de a se alatura echipei Stratulat – Albulescu, Costin a coordonat asistenta juridica pe chestiuni de drept roman in mai multe proiecte de mare valoare si inalta complexitate, dintre care mentionam doar o mica parte.

Astfel, el a asistat cea mai importanta banca comerciala din Romania cu privire la acordarea unui credit de 24 milioande de euro unei companii romanesti pentru dezvoltarea de capacitati industriale de regrigerare si depozitare a alimentelor. Mentionam, de asemenea, asistenta acordata uneia din cele mai importante banci din Rusia cu privire la acordarea unor facilitati de credit in valoare de 70 milioane de euro pentru liderul pietei de jocuri si pariuri online, prima finantare bancara importanta acordata unei companii din acest domeniu. 

Costin a coordonat asistenta juridica acordata unui important grup de firme, in mod continuu pentru o durata de peste 2 ani, intr-o serie de tranzactii care a debutat cu structurarea, negocierea si implementarea uneia din cele mai importante achizitii de portofolii de credite neperformante, garantate cu ipoteci imobiliare, in valoare de mai multe sute de milioane de euro, urmata de numeroase vanzari catre terti sau tranzactii si restructurari agreate cu debitorii initiali, pentru mai multe de jumatate din portofoliul achizitionat.

Asadar, alaturarea sa echipei Stratulat – Albulescu la inceputul anului 2018 a contribuit la o crestere semnificativa a activitatii departamentului de drept bancar – financiar, iar echipa sa a fost implicata in numeroase proiecte privind reglementari specifice, in special pentru clienti din sectoarele de asigurari si fintech. Din perspectiva tranzactionala, Costin si echipa sa au asistat asistat atat creditori cat si debitori in diverse proiecte de finantare. Dintre acestea, mentionam asistenta acordata EDS Group, un important jucator din sfera serviciilor de tipografie, in finantarea achizitei MegaPress. Mai mult, alaturi de alte departamente din cadrul firmei, echipa de drept financiar – bancar a Stratulat – Albulescu a asistat VTB Bank in legatura cu finantarea in valoare totala de 164 milioane de euro (din care 124 milioane de euro revenind VTB Bank) acordata Chimcomplex pentru achizitia majoritatii pachetelor de active scoase la vanzare de catre Oltchim, companie detinuta de stat si aflata in procedura insolventei.

Costin este absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti, promotia 2004 si a inceput sa lucreze ca avocat imediat dupa absolvire. in aceeasi perioada, a urmat cursurile prestigiosului Colegiu Franco – Roman de Studii Juridice Europenet, obtinand, tot in anul 2004, o diploma de licenta de la Universitatea Paris I – Panhteon Sorbonne. A fost avocat in cadrul celei mai mari firme de avocatura din Romania timp de 4 ani, iar apoi a fost avocat, avocat senior si partener in cadrul unei alte firme de avocatura de prestigiu din Bucuresti.

In afara biroului, Costin este pasionat de fotografie (lucrand in propriul studio), si de dezvoltarea de aplicatii web, fiind un bun cunoscator al tehnologiilor .NET (ASP.NET, Visual Basic.NET, MsSQL, SignalR, HTML5, CSS3, javascript).

 

LIMBI CUNOSCUTE

Romana - Engleza - Franceza

 

EDUCATIE

2004 – Licentiat in Drept (LL.B)

Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti

2004 – “Maitrise”, Drept European

Universitatea Paris 1 Panthéon-Sorbonne

 

PROIECTE

 • Asistarea clientului, un grup de companii in valoare de mai multe miliarde de euro, detinut de o familie din Grecia, cu privire la structurarea, negocierea si implementarea uneia dintre cele mai mari achizitii de portofolii de credite comerciale garantate cu ipoteci imobiliare (in valoare de mai multe sute de milioane de euro), urmata de negocierea si implementarea mai multor vanzari catre terti sau tranzactii cu fostii debitori.
 • Asistarea unui importante banci din Italia cu privire la un proiect extrem de complex care urmarea infiintarea unei companii controlate in comun cu Posta Romana si avand ca scop oferirea de servicii financiare de baza populatiei rurale nebancarizate (proiect neimplemetat).
 • Asistarea unei banci din Franta cu privire la regimul juridic al serviciilor de plata.
 • Asistarea unei banci din Grecia cu privire la restructurarea unui credit de peste 300 de milioane de euro acordat unui grup de companii din industria metalurgica, avand o importanta filiala in Romania.
 • Asistarea unei importante banci din Austria cu privire la acordarea unor facilitati de credit de peste 22 milioane de euro pentru dezvoltarea unei fabrici de aluminiu in zona de vest a Romaniei.
 • Asistarea uneia din cele mai importate banci din Romania cu privire la acordarea unui credit de 24 milioane de euro pentru dezvoltarea unor capacitati industriale de refrigerare a alimentelor.
 • Asistarea uneia din cele mai importate banci din Romania cu privire la acordarea unui credit de 5.7 milioane de euro pentru dezvoltarea unui parc eolian.
 • Asistarea unei banci din Grecia cu privire la acordarea unui credit de 75 milioane de euro pentru finantarea achizitiei de catre un investitor international a 50% din actiunile unei companii care a dezvoltat si opera o serie de centre comerciale.
 • Asistarea unei banci din Romania cu capital greces cu privire la restructurarea unui credit de peste 80 milioane de euro acordat pentru finantarea unui dintre cele mai mari proiecte rezidentiale din Bucuresti.
 • Asistarea unei banci austriece cu privire la acordarea unui credit de peste 40 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui parc rezidential in apropiere de Bucuresti.
 • Asistarea unei banci austriece cu privire la acordarea unui credit de 19 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui centru comercial.
 • Asistarea unei banci din Grecia si a filialei acesteia din Romania cu privire la acordarea unui credit de 48 milioane de euro pentru dezvoltarea unui centru comercial in Constanta, alaturi de alte doua banci.
 • Asistarea unei institutii financiare interntionale cu privire la acordarea unui credit de 10 milioane de euro unei companie producatoare de sticla.
 • Asistarea unui grup international din domeniu productie de frigidere cu privire la restructurarea si refinantarea unor datorii financiare in valoare de cateva sute de milioane de euro, si implementarea unui pachet complet de garantii si ipoteci;
 • Asistarea unui dezvoltator imobiliar din Israel cu privire la un credit de peste 60 milioane de euro pentru dezvoltarea unui proiect rezidential in Bucuresti.
 • Asistare unui grup de companii din Regatul Unit cu privire la mai multe credite in valoare de cateva zeci de milioane de euro acordate de o banca din Austria pentru dezvoltarea unor cladiri de birouri in Bucuresti.

 

Proiecte recente

Niro Investment Group
Servicii financiare

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica Niro Investment Group, un grup de companii romanesti cu capital integral privat, cu peste 25 de ani de experienta in investitii, dezvoltare si gestionarea activelor, cu privire la finalizarea unei finantari in valoare de 24 milioane de euro acordata de Libra Bank.

Echipa Stratulat Albulescu a fost condusa de Partner Costin Teodorovici, impreuna cu Managing Associate George Chiocaru.

World Class Romania - investitie poloneza
Servicii financiare

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class, cel mai mare operator de cluburi de fitness din Romania in timpul procesului initial de audit juridic in legatura cu negocierea unei structuri alternative de finantare de la un fond de investitii.

VTB Bank Europe
Servicii financiare

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei VTB Bank (Europe) SE pentru o finantare in valoare de 124 mil. euro acordata Chimcomplex S.A. Borzesti pentru achizitia mai multor pachete de active de la Oltchim SA. Echipa noastra, condusa de Costin Teodorovici, a oferit asistenta juridica cu privire la structurarea tranzactiilor si pachetul de securitate romanesc, precum si in legatura cu alte aspecte relevante, inclusiv aspecte de insolventa, drept imobiliar si dreptul mediului.

World Class - “Stay Fit Gym Oltenitei” (BF)
Servicii financiare

Asistenta juridica acordata World Class Romania, lider in industria fitnessului din Romania, cu privire la achizitia unui nou club de fitness, avand o suprafata de peste 1300 mp. Inca de la inceputul acestui proiect si pe tot parcursul lui, avocatii nostri au fost implicati activ, echipa noastra fiind coordonata de catre Ramona Iancu (Partener).

First Property - Maestro (BF)
Servicii financiare

Asistenta juridica acordata First Property Group PLC, fond de investitii cu operatiuni in Marea Britanie, Polonia si Romania, in colaborare cu un club de investitori, cu privire la achizitia cladirii de birouri MAESTRO BUSINESS CENTER, situata in Cluj-Napoca, Romania. Asistenta juridica oferita a acoperit toate aspectele legale ale tranzactiei de la inceput pana la finantarea achizitiei.

First Property - Maestro
Servicii financiare, Drept Societar & Comercial, Solutionarea Litigiilor, Proprietate Intelectuala, Fuziuni & Achizitii, Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica First Property Group PLC, fond de investitii cu operatiuni in Marea Britanie, Polonia si Romania, in colaborare cu un club de investitori, cu privire la achizitia cladirii de birouri MAESTRO BUSINESS CENTER, situata in Cluj-Napoca, Romania.

Asistenta juridica oferita a acoperit toate aspectele legale ale tranzactiei de la inceput pana la finantarea achizitiei.

Assurant
Servicii financiare

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Assurant si intermediarului asigurarilor din Marea Britanie, cu privire la analiza aprofundata a etapei de implementare a Directivei privind distributia asigurarilor in Romania.

World Class Romania - financing facilities
Servicii financiare

Stratulat Albulesc a acordat asistenta juridica companiei World Class, cel mai mare operator de cluburi de fitness din Romania, in procesul de modificare a instalatiilor existente si obtinerea de noi facilitati de finantare de la Raiffeisen Bank Romania, fonduri destinate finantarii achizitiilor ulterioare de cluburi de fitness din Romania.

EDS Group - EUR 4 million financing facilities
Servicii financiare

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei EDS Group in cadrul unui proces complex de asigurare a facilitatilor de finantare in valoare de 4 milioane de euro de la Piraeus Bank Romania pentru o finantare partiala a pretului de achizitie platit de catre EDS Group intr-o tranzactie de M&A referitoare la o importanta afacere din Romania.

Willis Towers Watson

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Willis Towers Watson, o companie de consultanta brokeraj si solutii, lider global, cu privire la analiza politicilor generale si impotriva spalarii banilor ale companiei.

© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2020. Toate drepturile rezervate.