Prima paginaArticoleCristian vlaicu - noul partener si coordonator al departamentului de drept bancar si financiar din cadrul firmei de avocatura stratulat albulescu

Cristian Vlaicu - noul partener si coordonator al departamentului de Drept Bancar si Financiar din cadrul firmei de avocatura Stratulat Albulescu

Stratulat Albulescu isi consolidează departamentul de drept Bancar si Financiar prin cooptarea lui Cristian Vlaicu, in calitate de partener si coordonator al ariei de practica mentionata anterior.

Cristian Vlaicu s-a alaturat echipei Stratulat Albulescu in data de 12 octombrie 2020. Inainte de a ni se alatura, Cristian a coordonat departamentele de Drept Bancar si Financiar din cadrul Wolf Theiss si DLA Piper. De asemenea, el a detinut anterior si pozitia de consilier juridic senior in cadrul mai multor banci din Romania, precum ING si Raiffeisen Bank.

Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniul bancar si financiar, Cristian asista atat creditori, cat si debitori, in ultimii ani fiind implicat in consilierea bancilor si a institutiilor financiare internationale cu privire la o serie de tranzactii inovatoare in regiunea Europei Centrale si de Est. Cristian este apreciat pentru implicarea sa si coordonarea mai multor tipuri de tranzactii precum finantari structurate si complexe, locale si transfrontaliere, vanzarea de portofolii de credite neperformante, aspecte legate de cadrul legal de reglementare in domeniu, inclusiv aspecte specifice in cadrul procesului de vanzare a institutiilor de credit.

Cristian este recunoscut in piata pentru participarea sa in unele dintre cele mai complexe si inovative mandate, fiind avocat nominalizat de catre directorul juridic Legal 500 in editiile 2010, 2017, 2018 si 2019. Pe parcursul carierei sale, Cristian a acordat asistenta juridica societatilor din diverse jurisdictii, comunicand eficient cu clienti din multiple medii culturale si provenind din cele mai importante sectoare si industrii.

Mai mult, Cristian a publicat numeroase articole juridice privind dreptul bancar si financiar si este, de asemenea, co-autorul capitolului referitor la Romania in „Set-Off Law and Practice, An International Handbook”, editia a doua, editat de Oxford University Press din cadrul Univesitatii Oxford, una dintre cele mai prestigioase universitati din lume.

Silviu Stratulat, Managing Partner, a declarat: „Suntem incantati sa il avem pe Cristian alaturi, in calitate de coordonator al practicii de Drept Bancar si Financiar. Cooptarea lui Cristian ne va permite sa trecem la nivelul urmator de dezvoltare a departamentului si sa oferim clientilor nostri o gama mai extinsa de servicii. Momentul este unul extrem de potrivit, deoarece nevoia de finantari si servicii asociate va fi din ce in ce mai mare in contextul impactului pe care COVID-19 il are asupra economiilor mondiale”.

Stratulat Albulescu este o firma incredibil de dinamica si ofera un mediu optim pentru crestere si dezvoltare’’, a declarat Cristian Vlaicu. „Sunt incantat sa devin membru al unei asemenea echipe de profesionisti. Scopul meu este acela de a imbina abilitatile si experienta mea cu cunostintele si energia membrilor echipei existente, in vederea sustinerii dinamicii firmei si de a continua dezvoltarea practicii de Drept Bancar si Financiar" a adaugat Cristian.

 

© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2021. Toate drepturile rezervate.