Prima paginaEchipa noastraEchipa noastra

George Chiocaru

Managing Associate

George este un avocat de business experimentat cu o vasta experienta in domenii precum IT & Telecomunicatii, Protectia Datelor, Drept Bancar si Finantari precum si in Drept Aerospatial si Naval.

Nefiind adeptul abordarii „solutiilor universale”, George s-a adaptat constant dinamicii in continua schimbare a pietei, in acest sens asistand dealungul timpului atat clienti locali cat si internationali intr-o paleta larga de probleme juridice incluzand schimbari legislative din domeniul telecomunicatiilor, auditarea si adaptarea politicilor privind protectia datelor cu caracter personal, aspecte de reglementare aferente domeniului bancar, finantari structurate sau vizand active neperformante sau finantari si inchirieri in industria aerospatiala.

Abordarea sa comerciala, orientata spre solutii, il recomanda atat pentru asistarea entitatilor private cat si a celor din domeniul public, nationale sau internationale. De asemenea, expertiza sa include, in mod particular, si domenii cu un grad ridicat de reglementare precum cel al emitentilor de moneda electronica si a serviciilor de plata. George detine o bogata experienta juridica, fapt ce ii permite sa ofere clientilor sfaturi si solutii practice din punct de vedere comercial cu privire la aspecte cheie precum structurarea sau documentarea tranzactiei pe care urmaresc sa o implementeze.  

Mai mult decat atat, George detine o experienta semnificativa in domeniul pietelor de capital, printre tranzactiile notabile la care a luat parte mentionand dubla listare la Bursa de Valori Bucuresti si Bursa de Valori Londra a producatorului national de gaze naturale precum si doua emisiuni internationale de obligatiuni lansate de unul dintre liderii globali ai industriei Ice Cold Merchandisers (ICM).

Inainte de a se alatura echipei noastre, George a facut parte, pe rand, din echipa de conformare si reglementare bancara a unei companii din Big Four, precum si din echipele unora dintre cele mai cunoscute societati de avocatura prezente in Romania.

Bazandu-se pe un parcurs profesional si un set de calificari unice, George impartaseste viziunea pentru schimbare a clientilor sai si ii ajuta in construirea parcursului care le va duce vizunea mai departe in lume. 

 

LIMBI CUNOSCUTE

Romana – Engleza– Franceza

 

EDUCATIE

2017 Program de studii doctorale in drept

Academia de Studii Economice Bucuresti

2011 – Master in Dreptul Afacerilor (LL.M.)

Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti

2010 – Licentiat in Drept (LL.B.)

Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti

 

EXPERIENTA REPREZENTATIVA:

IT & Telecom

 • A acordat asistenta juridica SIBS cu privire la achizitia companiilor Wirecard in Romania, si anume Wirecard Romania (anterior Provus Service Provider), Romcard si Supercard Solutions & Services.
 • A acordat asistenta juridica unuia dintre cei mai mai jucatori la nivel global din domeniul telecomunicatiilor cu privire la chestiunile de reglementare si obligatiile de raportare din Romania.
 • A acordat asistenta juridica unui important producator de echipamente pentru industria aerospatiala si a apararii, precum si in productia de materiale specializate, cu privire la implementarea unei retele private de telecomunicatii in Romania.
 • A acordat asistenta juridica in legatura cu furnizarea de catre Disney de continut digital in Romania prin intermediul unor entitati inregistrate in Uniunea Europeana. Acest mandat a inclus asistenta cu privire la mai multe domenii cum ar fi protectia datelor cu caracter personal, comert electronic, protectia consumatorului, publicitate si mass-media.
 • A acordat asistenta juridica unui furnizor de retele de telecomunicatii subterane cu privire la suspendarea si anularea unei decizii a Autoritatii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare in Comunicaţii vizand activitatea comerciala si modelul de afaceri al acestuia. 
  Protectia Datelor.
 • A acordat asistenta juridica unui important furnizor de servicii profesionale de asigurare care ofera o gama larga de solutii de risc, pensionare si sanatate, in legatura cu transferul de date cu caracter personal catre un stat non-UE.
 • A acordat asistenta juridica unei companii internationale care activeaza in domeniul echipamentelor de control al lichidelor, pompelor, etansarii, fabricarii supapelor si energiei in realizarea infrastructurii contractuale aferente unui transfer de date cu caracter personal catre India.
 • A acordat asistenta juridica unei importante companii de telecomunicatii in legatura cu politica sa vizand incidentele de securitate privind datele cu caracter personal si posibilele abordari si masuri ce trebuiesc luate cand intervin astfel de incidente.
 • A pregatit intreaga documentatie contractuala aferenta unui transfer de date cu caracter personal vizand studii clinice efectuate in Romania catre SUA in conformitate cu mecanismul EU US Privacy Shield.
 • A acordat asistenta juridica unui grup financiar in implementarea cerintelor GDPR si adaptarea politicilor privind protectia datelor cu caracter personal la nivel de grup. Asistenta acordata a inclus indetificarea fluxurilor de date cu caracter personal, cartografierea proceselor si crearea unor politici de protectie a datelor adaptate acestor fluxuri care sa raspunda cerintelor de conformare stabilite la nivel European.

Drept Financiar-Bancar

 • A acordat asistenta juridica Niro Investment Group cu privire la finalizarea unei finantari in valoare de 24 milioane de euro acordata de Libra Bank.
 • A acordat asistenta juridica unui grup de companii in valoare de mai multe miliarde de euro, detinut de o familie din Grecia, cu privire la structurarea, negocierea si implementarea uneia dintre cele mai mari achizitii de portofolii de credite comerciale garantate cu ipoteci imobiliare (in valoare de mai multe sute de milioane de euro), urmata de negocierea si implementarea mai multor vanzari catre terti sau tranzactii cu fostii debitori.
 • A acordat asistenta juridica unei banci austriece cu capital rusesc cu privire la acordarea unor facilitati de credit in valoare de 70 milioane de euro catre cea mai mare companie din piata pariurilor online, fiind prima finantare importanta acordata unei companii din acest domeniu.
 • A acordat asistenta juridica unui fond European de venture capital in achizitionarea creditelor neperformante ale unui producator local de materiale de constructii de la o institutie bancara din Romania cu scopul de a converti ulterior aceste debite in participatii in cadrul societatii debitoare.
 • A acordat asistenta juridica in cadrul unui proces de refinantare a unei importante companii franceze din domeniul petrolului si a gazelor naturale. 

 

Drept Aerospatial & Maritim

 • A acordat asistenta juridica in legatura cu inchirierea unor motare de aeronave de catre un operator aerian roman precum si cu privire la aspectele de reglementare ce vizeaza procedura de executare asupra echipamentelor aferente aeronavelor si drepturile locatorului cu privire la aeronava.
 • A acordat asistenta juridica cu privire la redobandirea si radierea unei aeronave inchiriate catre un operator din Romania din registrele de evidenta ale Autoritatii Aeronautice Civile Romane.
 • A acordat asistenta juridica cu privire la aspecte complexe vizand statul de pavilion al aeronavei si incidenta principiului lex rei situ in cazul unor aeronave comerciale operate in Romania.
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2022. Toate drepturile rezervate.