Prima paginaArii de practicaSolutionarea litigiilorLitigii fiscale

Litigii fiscale

Instabilitatea si ambiguitatea reglementarilor fiscale au reprezentat o preocupare continua pe termen lung pentru sectorul de afaceri al Romaniei. Lipsa previzibilitatii in aplicarea legislatiei fiscale a cauzat adesea litigii fiscale complexe.

Suntem la dispozitia clientilor nostri la fiecare pas in derularea oricarei proceduri contencioase, inclusiv etapa prealabila, etapa jurisdictionala administrativa si in cadrul oricarei proceduri judecatoresti.

Cel mai recent, am fost implicati in acordarea asistentei si reprezentarii juridice in litigiile fiscale de mare valoare si in investigarea infractiunilor privind fraude fiscale, tratamente fiscale off-shore si litigii de evitare a dublei impuneri, preturi de transfer si litigii cu parti afiliate.

Persoane de contact
Experienta relevanta
  • Reprezentarea cu succes a Romprest Service S.A., unul dintre liderii romani pe piata serviciilor de salubritate, obtinand o hotarare notabila emisa de catre Curtea de Apel Bucuresti, prin care se anuleaza atat procesul-verbal de constatare a neregulilor si de stabilire a creantelor bugetare, cat si decizia corespunzatoare emisa in anul 2018 in baza acordului de finantare AMPOSTRU. De asemenea, instanta a obligat paratul Ministerul Fondurilor Europene sa restituie reclamantei suma de 4.724.889,9 lei, echivalentul a 973.935,41 EUR, precum si dobanda legala aferenta de la data introducerii cererii de chemare in judecata pana la data achitarii efective.

  • Asistarea si reprezentarea unuia dintre cei mai importanti producatori de produse din piele din Europa intr-un litigiu cu autoritatile fiscale romane privind preturi de transfer cu compania-mama din Germania.

  • Asistarea si reprezentarea unei filiale locale a uneia dintre cele mai cunoscute companii retail intr-un litigiu ce vizeaza recuperarea a 150.000 de euro pe care autoritatile fiscale romane le-au perceput pentru transportul intracomunitar si achizitie de bunuri de la clientul nostru catre o alta companie cu sediul in Regatul Unit.

  • Asistarea si reprezentarea unei companii de transport intr-un litigiu cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala cu privire la anularea unui raport de audit fiscal si a deciziei fiscale care cuprindea o obligatie de plata considerabila si sanctiuni accesorii.

© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2021. Toate drepturile rezervate.