Prima paginaArii de practicaFuziuni & achizitii

Fuziuni & Achizitii

SCA Stratulat Albulescu ofera toate serviciile de consultanta juridica necesare partilor care intentioneaza sa realizeze o Fuziune sau Achizitie. Experienta noastra indelungata include contracte de vanzare actiuni / parti sociale (tranzactii cu capital social) si achizitii de active sau contracte de transfer de intreprindere (tranzactii cu active). Furnizam servicii de consultanta si asistenta in fiecare etapa a proiectului, de la pregatirea rapoartelor de audit juridic pana la structurarea, redactarea documentatiei necesare si negocierea tuturor aspectelor relevante ale tranzactiei.

Suntem alaturi de clientii nostri pas cu pas, de la etapele initiale de constituire a societatii, pe durata organizarii si desfasurarii activitatii, si pana la fuziuni, achizitii si preluari ale controlului. Suntem parteneri de incredere care dispun de toate capabilitatile necesare pentru a aborda orice provocari care pot sa apara in timpul procesului. Clientii pot conta pe noi ca le protejam interesele si ca livram rezultatele asteptate rapid si eficient. Suntem mereu concentrati pe evaluarea atenta a riscurilor si a fiecarei situatii astfel incat sa obtinem cele mai bune rezultate pentru clientii nostri. In calitate de experti de top in conceperea unor structuri ale tranzactiilor care sa functioneze pentru toate partile implicate intelegem importanta timpului investit intr-o tranzactie si de aceea ne straduim ca tranzactiile sa fie finalizate in cel mai scurt timp posibil. 

Competentele noastre de baza includ o intelegere exhaustiva si o abordare practica, pragmatica a institutiilor juridice combinate cu o cunoastere amanuntita a mediul de afaceri romanesc si a dezvoltarilor rapide in plan economic ce au loc in tara noastra. Faptul ca noi intelegem business-ul dumneavoastra si sectoarele economice implicate ne permite sa va oferim consultanta juridica personalizata. Suntem mandri ca serviciile de asistenta pe care le oferim sunt gestionate direct si continuu de un Partener, fiind astfel concepute pe baza nevoilor specifice ale clientilor nostri, si perfect sustinute de atentia si preocuparea dedicate si personalizate cu care tratam fiecare proiect si sarcina care ne sunt alocate.

Echipa noastra dedicata de avocati specializati in Fuziuni si Achizitii ofera asistenta continua in legatura cu o gama larga de chestiuni juridice de interes, practic cu privire la toate aspectele juridice incidente in tranzactiile cu fonduri de investitii cu capital privat si investitori strategici, inclusiv aspecte de autorizare si conformare. Oferim servicii de asistenta juridica fondurilor de investitii cu capital de risc (VC Funds) pe chestiuni de constituire a fondului si management-ul investitiei.

Suntem dedicati in furnizarea spirjinului juridic si solutiilor cele mai bune din punct de vedere calitativ, eficiente si orientate, personalizate pentru afacerea dumneavoastra. Accentul nostru ramane pe a furniza clientilor nostri consultanta juridica pertinenta din perspectiva comerciala, in cadrul unei relatii bazate pe sprijin, deschidere si transparenta care sa ne confere increderea de a putea asigura succesul clientului nostru.

 

Experienta Relevanta

 • Asistenta juridica acordata companiei Atlas Copco cu privire la achizitia Scheugenpflug Group.
 • Asistenta juridica acordata companiei The Rohatyn Group cu privire la investitia in Amethyst Radiotherapy Limited.
 • Asistenta juridica acordata companiei GapMinder, primul fond de investitii creat in urma procesului de selectie initiat de Fondul European de Investitii, in legatura cu investitia sa in Frisbo.
 • Asistenta juridica acordata companiei Titluri Quality S.R.L. in legatura cu achizitia tuturor activitatilor de publicare ale „Gandul”, „Apropo”, „Ce se intampla doctore” (CSID), „Descopera” si „Go4IT” de la Mediafax. 
 • Asistenta juridica acordata companiei PitechPlus (un grup de consultanta care ofera o gama larga de servicii, printre care dezvoltare software IT&C si know-how de afaceri) cu privire la vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinut de fondatorul sau, Bogdan Herea-Buzatu, catre Webhelp SAS.
 • Asistenta juridica acordata companiei Amphenol cu privire la procesul de achizitie al filialelor romane ale GJM, un important producator spaniol de echipamente originale (OEM) de componente cheie pentru industria auto.
 • Asistenta juridica acordata companiei GapMinder, primul fond de investitii creat in urma procesului de selectie initiat de Fondul European de Investitii, in legatura cu investitia sa in MEDIJobs.
 • Asistenta juridica acordata companiei Morphosis Capital, un fond de investitii relativ nou infiintat, axat pe investitii de capital in intreprinderile romanesti mici si mijlocii  (IMM-uri), cu privire la investitia in DocProcess S.R.L.
 • Asistenta juridica acordata antreprenorului roman David Canta, directorul si actionarul subsidiarei romane a companiei Avison Young, cu privire la achizitia Facilitec Services SRL, o companie de administrare proprietati, parte a grupului spaniol Mantor.
 • Asistenta juridica acordata companiei GapMinder, primul fond de investitii creat in urma procesului de selectie initiat de Fondul European de Investitii, in legatura cu investitia sa de 600 de milioane euro in Fintech OS.
 • Asistenta juridica acordata companiei GapMinder, primul fond de investitii creat ca urmare a procesului de selectie inceput de Fondul European de Investitii, in legatura cu investitiile in SmartDreamers.
 • Asistenta juridica acordata companiei GapMinder, primul fond de investitii creat ca urmare a procesului de selectie inceput de Fondul European de Investitii, cu privire la investitia in Typing DNA.
 • Consultanta acordata EDS Romania (parte din Grupul Euro-Druckservice, lider in furnizarea servicii de tiparire in Europa Centrala si de Est si care apartine portofoliului de companii detinute de DPE Deutsche Private Equity Management III GmbH) la achizitia afacerii de tiparire termica ”pe baza principiului continuitatii activitatii” de la Mega Press si Editura Aramis, unul dintre cei principalii sai concurenti pe piata din Romania.
 • Asistenta acordata First Property Group PLC, societate de administrare a fondurilor de investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare si investitor cu operatiuni in Marea Britanie, Polonia si Romania, in legatura cu achizitia cladirii de birouri “MAESTRO BUSINESS CENTER” din Cluj-Napoca, Romania.
 • Consultanta juridica acordata Teads, o companie de top care a inventat publicitatea video out-stream & lider mondial pe piata de desfacere a continutului video online, la achizitia Brainient, unul dintre cele mai de succes start-up-uri romanesti care ofera instrumente pentru crearea de format video interactiv care poate ajunge pe o gama larga de dispozitive.
 • Asistenta juridica la nivel local acordata grupului german Wirecard in contextul achizitiei in valoare de 40 de milioane Euro, a grupului de companii Provus, liderul pe pietele de procesare a platilor si furnizare de servicii tehnologice din Romania.
 • Consultanta juridica acordata fondului de investitii cu capital privat Vitruvian Partners LLP si societatii sale de investitii JacTravel Group Ltd, liderul mondial in furnizarii de servicii hoteliere B2B, in legatura cu achizitia de tip „add-on” a TotalStay Group, o mare agentie europeana de rezervari hoteliere online.
 • Asistenta juridica acordata unui grup de investitori privati din Elvetia, la achizitia a 83% din capitalul social al Capital Financial Services S.A., o importanta companie romaneasca specializata in emiterea de moneda electronica.
 • Asistenta juridica acordata Vinarte S.A., unul dintre cei mai producatorii de vinuri de top din Romania, in legatura cu vanzarea activelor si afacerii aferente celor trei domenii viticole situate in Zoresti, Samburesti and Starmina, catre Neo Bacchus, a societate parte din grupul chinez Red Gate.
 • Asistenta juridica acordata World Class International si Echipei de Management in legatura cu tranzactia de tip MBO (Management Buy Out) prin care fondul de investitii administrat de catre fondul polonez cu capital pricat Resource Partners a achizitionat o participatie majoritara in capitalul social al World Class Romania, liderul pietei serviciilor de fitness din Romania.
 • Consultanta juridica acordata World Class Romania in legatura cu achizitia mai multor cluburi de fitness renumite in Romania cum ar fi: reteaua Club Moving, Pure Fitness Jatomi, Stay Fit etc.
 • Asistenta juridica acordata fondatorilor start-up-ului tech Froala, creatorul editorului web de succes WYSIWYG (What You See Is What You Get. in limba Română ”ceea ce vezi este ceea ce primești”) in legatura cu vanzarea estimata la cateva milioane de USD a intregului capital social detinut in Froala catre compania de software americana renumita la nivel mondial Idera, Inc.
 • Asistenta acordata unui fond de investitii cu capital privat in achizitia in valoare de 80 milioane EUR a unei remarcabile cladiri de birouri din Bucuresti.
Arii de practica
Persoane de contact
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2019. Toate drepturile rezervate.