Prima paginaNoutatiNoi beneficii pentru salariatii ce desfasoara activitatea in regim de telemunca

Noi beneficii pentru salariatii ce desfasoara activitatea in regim de telemunca

Legea nr. 296/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal („Legea 296/2020”) a fost publicata in Monitorul Oficial cu numarul 1269, partea I, din 21 decembrie 2020.

In ceea ce priveste legislatia muncii, Legea 296 reglementeaza posibilitatea angajatorului de a acorda beneficii financiare salariatilor ce isi desfasoara activitatea in regim de telemunca.

Beneficiile trebuie sa se incadreze intr-un plafon lunar de 400 lei, proportional cu numarul de zile din luna in care salariatul desfasoara activitate in regim de telemunca.

Aceste sume sunt acordate pentru a sustine cheltuielile cu utilitatile la locul in care salariatii isi desfasoara activitatea, cum ar fi electricitatea, incalzirea, apa si abonamentul de date, precum si achizitionarea de mobilier si echipamente de birou.

Fiecare angajator va putea sa implementeze aceste beneficii la nivel de societate si sa le prevada in:

  • Regulamentul intern;
  • Contractul individual de munca.

Salariatii nu sunt nevoiti sa prezinte documente justificative. In cazul in care angajatorul decide sa implementeze aceste beneficii, sumele vor fi acordate doar in baza cererii salariatului.

Angajatorii trebuie sa tina cont de faptul ca aceste sume nu sunt impozabile, nu sunt incluse in baza lunara pentru calcularea contributiilor de asigurari sociale si aceste cheltuieli sunt deductibile pentru determinarea profitului impozabil.

Beneficiile pot fi acordate incepand cu 1 ianuarie 2021.

© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2023. Toate drepturile rezervate.