Prima paginaArticoleNoi amenzi privind protectia datelor cu caracter personal in romania: autoritatea nationala de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal - anspdcp emite noi amenzi pentru elefant online s.a.

Noi amenzi privind protectia datelor cu caracter personal in Romania: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal - ANSPDCP emite noi amenzi pentru Elefant Online S.A.

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal („ANSPDCP”) a anuntat recent noi amenzi aplicate in Romania ca urmare a aplicarii legislatiei nationale privind protectia  datelor cu caracter personal, respectiv Legea nr. 506/2004.

Compania Elefant Online SA a fost sanctionata cu amenda de 10.000 lei pentru incalcarea legislatiei privind protectia datelor cu caracter personal, mai precis nu a dovedit consimtamantul prealabil expres si neechivoc pentru transmiterea mesajelor comerciale prin e-mail (incalcarea Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice).

In data de 14 octombrie 2019, ANSPDCP a anuntat finalizarea anchetei asupra companiei Elefant Online S.A., mentionand urmatoarele:

  • Elefant Online S.A. a incalcat prevederile art. 13, alin. (1), litera (q), din Legea nr. 506/2004, privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, ceea ce a condus la aplicarea unei amenzi in valoare de 10.000 lei;

Conform comunicatului de presa emis de catre ANSPDCP, sanctiunea a fost aplicata intrucat operatorul nu a facut dovada obtinerii consimtamantului prealabil expres si neechivoc pentru transmiterea de mesaje comerciale prin e-mail incalcandu-se dispozitiile referitoare la comunicarile nesolicitate prevazute de art. 13 alin. (1) lit. q) din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice .

In acest context, s-a recomandat societatii luarea maăsurilor necesare respectarii prevederilor art. 12 din Legea nr. 506/2004, in vederea transmiterii de mesaje comerciale prin mijloace de comunicare electronica numai cu consimtamantul expres prealabil al destinatarilor.

Autoritatea Nationala de Supraveghere a aplicat sanctiunea ca urmare a unei plangeri prin care se reclama faptul ca operatorul Elefant Online S.A. a transmis petentului mesaje comerciale nesolicitate pe adresa de e-mail a acestuia fara consimtamantul sau. Astfel, desi petentul se dezabonase atat pe site-ul operatorului, cat si prin link-urile de dezabonare din newslettere, acesta a continuat sa primeasca din partea Elefant Online S.A. mesaje comerciale nesolicitate pe adresa sa de e-mail.

 

 

 

© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2022. Toate drepturile rezervate.