Prima paginaEchipa noastraEchipa noastra

Octav Stan

Partner

Octav este avocat Partener in cadrul practicilor de drept societar si fuziuni si achizitii (M&A). Octav are o experienta seminificativa in arii de practica precum fuziuni si achizitii, drept societar, drept comercial si insolventa. In plus, Octav a fost implicat in numeroase proiecte importante atat din sectorul pietei de capital, achizitii publice, cat si litigii (asigurand inclusiv reprezentarea in fata instantelor de judecata).

In activitatea sa legata de fuziuni si achizitii, Octav a fost implicat in numeroase proiecte complexe, acordand asistenta juridica atat de partea cumparatorului, cat si a vanzatorului, si are experienta semnificativa in proiecte de transferuri de parti sociale, transferuri de bunuri, reorganizari si asocieri in participatie.

Cu un accent deosebit pe sectoarele de retail, tehnologie, auto si energie, Octav a acordat asistenta juridica unei game variante de clienti corporate, banci de investitii, firme de private equity si antreprenori cu privire la multiple aspecte ale proiectelor lor, inclusiv cu privire la structurarea tranzactiilor, due diligence, redactarea si negocierea documentelor tranzactiei, asigurarea reprezentarii in fata autoritatilor competente, actiuni specifice semnarii si finalizarii tranzactiilor, precum si in diverse activitati ulterioare.

Octav este membru al Baroului Bucuresti din anul 2008. Inainte de a se alatura societatii noastre, Octav a lucrat peste 10 ani in firme de avocatura internationale de renume, avand inclusiv pozitia de Counsel in departamentul de Corporate/M&A al Dentons.

 

LIMBI CUNOSCUTE

Romana - Engleza

 

EDUCATIE

2015 – Doctorat in Drept

King’s College London School of Law, Marea Britanie

2008 – Master in Drept International (LL.M.)

Universitatea din Viena, Austria

2007 – Licentiat in Drept (LL.B.)

Facultatea de Drept, Universitatea din Iasi, Romania

 

EXPERIENTA REPREZENTATIVA:

 • A acordat asistenta juridica grupului Indotek cu privire la achizitia cladirii One Victoriei Center.
 • A acordat asistenta juridica fondului de investitii GapMinder cu privire la runda de finantare de tip Seed in valoare de 3 milioane de euro in Cyscale.
 • A acordat asistenta juridica fondului de private equity Resource Partners cu privire la vanzarea World Class, lider incontestabil in industria fitnessului din Romania, catre African Industries Group.
 • A acordat asistenta juridica fondatorilor companiei Metagame Studios cu privire la vanzarea pachetului de actiuni catre Fortis, un important dezvoltator si publisher de jocuri video international.
 • A acordat asistenta juridica SIBS cu privire la achizitia companiilor Wirecard in Romania, si anume Wirecard Romania (anterior Provus Service Provider), Romcard si Supercard Solutions & Services.
 • A acordat asistenta juridica companiei Global Resolution Experts (GRX) cu privire la vanzarea pachetului majoritar de actiuni catre Bittnet Systems - companie IT listata la Bursa de Valori Bucuresti.
 • A acordat asistenta juridica fondului de private equity Motion Equity Partners cu privire la componenta romanească a investitiei sale in Educastream.
 • *A acordat asistenta juridica uneia dintre cele mai mari 10 companii private din China cu privire la achizitia unui pachet majoritar de actiuni la una dintre cele mai mari companii petroliere din Romania, cu actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti.
 • *A acordat asistenta juridica unei importante societati internationale de private equity cu privire la aspecte de drept romanesc legate de achizitia unei companii globale de produse tartinabile (cu o valoare globala a tranzactiei de aproximativ 8 miliarde de dolari).
 • *A acordat asistenta juridica unui important furnizor de gaze cu privire la doua achizitii de parcuri eoliene din Romania, prin transfer de parti sociale.
 • *A acordat asistenta juridica unei companii romanesti listata la bursa, cu privire la o oferta de rascumparare in numerar a 640.000.000 de actiuni, sub forma de actiuni si GDR-uri. Oferta de rascumparare a fost realizată simultan la Bursa de Valori București (pentru actiuni) si la Bursa de la Londra (pentru GDR-uri), avand o valoare a tranzactiei de aprox. 130 milioane euro.
 • *A acordat asistenta juridica unei companii internationale implicate in servicii pentru dezvoltare si infrastructura cu privire la o reorganizare implementata simultan in România, Bulgaria, Moldova si Serbia.
 • *A acordat asistenta juridica unei multinationale din domeniul divertismentului si productiei muzicale cu privire la achizitia propusa a unei companii romanesti de top implicata in productie si inregistrarea muzicala.
 • *A acordat asistenta juridica unui fond de real estate de top cu privire la achizitia unei cladiri de birouri clasa A din Bucuresti, avand o suprafata de aprox. 9.000 m.p..
 • *A acordat asistenta juridica unei companii globale de lubrifianti auto si uleiuri industriale cu privire la negocierea si incheierea unui contract cu valoare semnificativa, avand ca obiect furnizarea de servicii de lunga durata, pentru o instalatie de productie situata în Romania.
 • *A acordat asistenta juridica uneia dintre cele mai mari companii americane cu privire la achizitia de actiuni in mai multe proiecte de energie regenerabila din Romania, precum si cu privire la exitul din aceste proiecte.
 • *A acordat asistenta juridica unei companii romanesti de leasing cu privire la vanzarea cu succes a unei parti din activitatea sa de leasing (leasing de masini, echipamente si imobiliare) ca parte a strategiei acesteia de a-si reorganiza activitatea in mai multe tari din Europa.
 • *A acordat asistenta juridica unei companii importante (Fortune 100) cu privire la mai multe proiecte din Romania, inclusiv cu privire la recuperarea cu succes a unei creante semnificative de la unul dintre partenerii sai aflati in procedura insolventei.
 • *A acordat asistenta juridica uneia dintre cele mai mari companii de servicii petroliere la nivel mondial cu privire la achizitia unei companii romanesti din industria de foraj petrolier printr-un transfer de business.
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2022. Toate drepturile rezervate.