Prima paginaEchipa noastraEchipa noastra

Raluca Gabor

Managing Associate

Raluca este avocat colaborator coodonator in cadrul departamentelor de Energie si Infrastructura si Fuziuni si Achizitii.

Raluca are o vasta experienta in proiecte mari de infrastructura aflate in diverse stadii de dezvoltare (de la proiecte in etapa de autorizare pana la proiecte mature din punct de vedere operational) cu o afinitate spre proiectele de energie incluzand, mai precis, energia din surse regenerabile, electricitatea convențională, industria petrolieră și de gaze naturale onshore și offshore, minerit, resurse naturale și industria petrochimică. Cariera ei a început în timpul primului val de proiecte „regenerabile”, s-a extins rapid cu teme conexe precum schema de ajutor de stat cu certificate verzi, a continuat cu separarea activităților de furnizare și distribuție, încercările de liberalizare a piețelor de energie electrică și gaze, interzicerea iar ulterior liberalizarea contractelor bilaterale de energie electrică și modernizarea pieței centralizate, culminand cu eforturile de a dezvolta proiecte petroliere offshore și de a trece spre neutralitatea emisiilor de dioxid de carbon și investiții mature în energie regenerabilă.

In ceea ce priveste Fuziunile și Achizițiile, aceasta a oferit consiliere cu privire la toate tipurile și nivelurile de tranzacții, inclusiv cumpărări de active și acțiuni/parti sociale, asocieri in participatiune, investiții, și a fost puternic implicată în guvernanța corporativă și consultanța corporativă generală, în special pentru jucătorii mari din sectorul energetic.

Mai recent, Raluca si-a consolidat experianta in sectorul protectiei consumatorilor si publicitatii si etichetarii, asistand numerosi client din industria alimentara.

Raluca este recunoscuta de catre clienti pentru proactivitate, minutiozitate si energie, fiind mereu in cautarea solutiei „ideale” care sa acomodeze nevoile clientului.

Inainte de a se alatura echipei SAA in 2022, Raluca a colaborat pentru aproape 9 cu NNDKP si Tuca Zbarcea & Asociatii, 2 dintre firmele de top din Romania si este membru in Baroul Bucuresti si Uniunea Nationala a Barourilor din Romania din 2013.

 

LIMBI CUNOSCUTE

Romana - Engleza

 

EDUCATIE

2015 – Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor

2013 – Licentiat in drept (LL.B.)

Facultatea de drept, Universitatea „Nicolae Titulescu”, Bucuresti

 

EXPERIENTA REPREZENTATIVA

Energie si Infrastructura

 • A acordat asistenta unui investitor japonez cu privire la un proiect pentru construirea unei unitati de productie a energiei electrice pe gaz cu o capacitate de 250 MW printr-o asociere constituita cu o societate de stat din domeniul energiei, preconizat a fi finantat prin fondurile nerambursarile acordate din planul national de investitii din cadrul schemei de alocare tranzitorie de certificate de emisii de gaze cu efect de sera.
 • A acordat asistenta unui producator local de gaze naturale in legatura cu constituriea unei asocieri cu o societate detinuta de Statul Roman pentru dezvoltarea a 4 proiecte de productie a energiei electrice fotovoltaice finantate din Fondul de Modernizare.
 • A acordat asistenta unei corporatii internationale din domeniul petrolului si gazelor naturale cu privire la aspecte aferente primului proiect petrolier offshore in zona de apa adanca din Romania.
 • A acordat asistenta unui investitor chinez in legatura cu un parteneriat infiintat in vederea construirii a doua reactoare nucleare la centrala nucleara de la Cernavoda.
 • A acordat asistenta unei banci multilaterale de investitii pentru dezvoltare in legatura cu un proiect de eficienta energetica care se dorea a fi implementat de anumite municipalitati.
 • A acordat asistenta unei societati din Ungaria in legatura cu implementarea primelor servicii de contraparte centrala de pe piata centralizata de gaze naturale din Romania.
 • A acordat asistenta unui operator de distributie e energiei electrice concesionar si unei societati de furnizare, ambele parte dintr-o intreprindere integrata pe verticala, cu privire la finalizarea implementarii separarii functionale a activitatilor de distributie si furnizare (including rebranding).
 • A acordat asistenta unui operator de distributie a energiei electrica in legatura cu aprobarea de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei a tarifelor de distributie.
 • A acordat asistenta unui producator de gaze naturale din Romania cu privire la contestarea in instanta a legislatiei secundare emise de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei prin care producatorii de gaze naturale au fost obligati sa ofere gaze pe pietele centralizate din Romania (gas release program).
 • A acordat asistenta unui producator de gaze naturale din Romania avand calitatea de parat intr-un litigiu care implica toti producatorii de gaze naturale activi pe piata in perioada 2013 – 2016 avand ca obiect compensarea financiara a cantitatilor vandute pe piata reglementata in aceasta perioada.
 • A acordat asistenta unui producator si furnizor de gaze naturale din Romania avand calitatea de parat intr-un litigiu prin care se argumenta situatia de impreviziune generata de cresterea semnificativa a pretului natural pe parcursul anului 2022.
 • A acordat asistenta unei societati cu actionariat multiplu in vederea implementarii primului project de gaz natural lichefiat (GNL) din Romania (proiectul nu a fost implementat).
 • A acordat asistenta unui trader de gaze naturale din Ungaria in legatura cu obtinerea confirmarii dreptului de a desfasura activitati de trading pe piata din Romania, precum si cu privire la obtinerea dreptului de participare in punctul virtual de tranzactionale (PVT) si inregistrare pe pietele centralizate.
 • A acordat asistenta unui producator de panouri fovoltaice in legatura cu redactarea unui contract de inginerie si achitie (EPC) care se dorea a fi incheiat cu dezvoltatorii de proiecte renegerabile din Romania.
 • A acordat asistenta clientilor in legatura cu toate etapele de dezvoltare si operare a proiectelor de energie renegerabila.
 • A acordat asistenta unei societati de stat din Elvetia cu privire la activitatile de furnizare in domeniul energiei electrice si gaze naturale desfasurate in Romania, constand in, printre altele, in redactarea de diverse contracte (precum contracte de achizitie de energie electrica si certificate verzi, contracte de furnizare de electricitate si gaze naturale, servicii de echilibrare, contracte de servicii de reprezentare pe piata de energie electrica), asistenta privind diverse aspect referitoare la aplicarea schemei suport pentru energia renegerabila etc.
 • A acordat asistenta unui producator de energie electrica si termica in cogenerare de inalta eficienta in legatura cu activitatile de productie, furnizare si distributie, constand, printer altele, in reorganizarea unitatii de productie prin transferul unor cazane de apa fierbinte catre o alta societate si negocierea contractelor de inchiriere a instalatiilor si echipamentelor.
 • A acordat asistenta pentru diversi consumatori finali de energie electrica si gaze naturale in vederea implementarii de diverse solutii pentru reducerea emprentei acestora de carbon si a costurilor cu energia.
 • Parte din echipa de avocati care a asistat o societate internationala de petrol si gaze cu ocazia participarii din consultarile publice organizate pe tema primei legi care sa reglementeze operatiunile petroliere offshore.
 • Membra a echipei implicate in consultarile publice organizate cu privire la modificarile necesare a fi aduse Legii petrolului nr. 238/2004 organizate de Ministerul Energiei in anul 2019.

Drept societar/Fuziuni si Achizitii

 • A acordat asistenta unei importante corporatii de pe piata Europeana in domeniul transportului in legatura cu achizitia a doua societati din Romania active in domeniul cardurilor de combustibil si rambursarii de TVA si accize.
 • A acordat asistenta unei societati multinationale de servicii si consultanta in domeniul tehnologiei informatiei in legatura cu achizitia mai multor societati de inginerie de produse software la comanda active in Romania.
 • A acordat asistenta anumitor banci si fonduri de investitii in legatura cu finantarea si refinantarea de proiectele fovoltaice si eoliene.
 • A acordat asistenta unui producator de gaze naturale din Romania cu privire la transferul drepturilor si obligatiilor izvorand din acordurile de concesiune avand ca obiect mai multe perimetre petroliere.
 • A acordat asistenta mai multor investori in legatura cu achizitia de proiecte regenerale in toate stadiile de dezvoltare.
 • A acordat asistenta unei societati de stat din Ungaria in legatura cu vanzarea participatiei din cadrul unui furnizor de energie electrica si gaze naturale din Romania.
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2023. Toate drepturile rezervate.