Prima paginaEchipa noastraEchipa noastra

Ramona Chitu

Senior Associate

Ramona s-a alaturat firmei noastre la inceputul anului 2017 si este in prezent membru al echipei de TMT si Protectia Datelor cu Caracter Personal. Avocat energic si stralucit, cu un rol proeminent in cadrul echipei noastre, Ramona acorda in prezent asistenta juridica clientilor din diverse industrii, cu un accent deosebit pe sectoarele tehnologie, publicitate si mass-media.

Experienta sa extinsa in diverse domenii de practica, cum ar fi drept comercial, protectia consumatorilor, life sciences, proprietate intelectuala, IT si telecomunicatii, publicitate si mass-media, precum si protectia datelor cu caracter personal, a indreptat-o catre o perspectiva progresista si o mentalitate inovatoare, oferind o abordare analitica si focusata pe solutii clientilor care opereaza in diverse industrii, acordandu-le suportul juridic necesar pentru a asigura o valorificare la maximum a activelor acestora.

Ramona asista atat companiile nationale, cat si internationale cu privire la o gama variata de probleme, inclusiv exercitii de audit de protectie a datelor cu caracter personal, dezvoltarea de aplicatii software, securizarea drepturilor de autor si exercitarea drepturilor de proprietate intelectuala, respectarea protectiei consumatorilor, social media, comert electronic si chestiuni publicitare, precum si redactare si negocierea diferitelor acorduri, inclusiv francize, cesiuni IP, precum si transferuri de date.

In plus, Ramona a urmat cursul de "Responsabil cu protectia datelor cu caracter personal", organizat de Academia PWC, obtinand astfel si certificarea de Responsabil cu Protectia Datelor. Prin urmare, ea intelege ca securitatea si confidentialitatea datelor este un element substantial de diferentiere in economia informationala actuala. Ea ofera asistenta juridica cu privire la numeroase probleme de salvgardare a datelor, asigurand conformitatea entitatilor cu cerintele GDPR si deopotriva protejarea drepturile persoanelor vizate de prelucrarea datelor lor cu caracter personal.

De asemenea, Ramona ofera asistenta cu privire la elaborarea si implementarea documentelor si notificarilor necesare catre si in relatia cu Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Nu in ultimul rand, ea este mediator certificat din 2013 si membru activ al Asociatiei Internationale a Profesionistilor in Protectia Datelor.

 

LIMBI CUNOSCUTE

Romana - Engleza - Ebraica - Turca - Italiana - Franceza
 

EDUCATIE

2022 - Profesionist certificat in protecția datelor (CIPP/E)

Asociatia internațională a profesioniștilor in protecția datelor

2021 – Responsabil cu Protectia Datelor autorizat

Curs organizat de PwC Romania si autorizat de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si de Ministerul Educatiei Nationale

2013 - Mediator autorizat

Curs organizat de Asociatia Pro Medierea si autorizat de Consiliul de Mediere in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 192/2006 si ale Standardului de formare a mediatorului.

2013 - Licentiat in drept (LLB)

Facultatea de Drept si Administratie Publica - Universitatea „Spiru Haret” - București

2012 - Master in Studii Europene (LLM)

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative Bucuresti

2009 - Licentiat in Administratie Publica (LLB)

Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative Bucuresti

 

EXPERIENTA REPREZENTATIVA:

  • A acordat asistenta juridica uneia dintre companiile de top la nivel mondial care actioneaza in domeniul fashion in ceea ce priveste confidentialitatea si protectia datelor, drepturile consumatorilor si chestiunile de comert electronic pentru un proiect de fidelizare a clientilor.

  • A consiliat World Class Romania in legatura cu incalcarea politicii sale privind prelucrarea datelor cu caracter personal si ancheta aferenta efectuata de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, precum si in implementarea masurilor corective necesare.

  • A oferit asistenta juridica unei platforme globale de social-media creata pentru videoclipuri scurte, cu privire la implementarea de noi functii de publicitate si marketing in aplicatie.

  • A acordat asistenta juridica unuia dintre cei mai mari producatori la nivel mondial de sisteme de incalzire, racire si energie regenerabila pentru cladiri rezidentiale si comerciale si a pregatit toata documentatia legata de instrumentelele digitale inovatoare pentru contractanti si utilizatori, concepute pentru serviciile la distanta ale sistemelor.

  • A consiliat sucursala din Romania a unei companii RegTech care ofera tehnologie anti-spalare a banilor prin utilizarea inteligentei artificiale, invatarii automate si prelucrarii limbajului natural cu privire la problemele de confidentialitate a datelor asociate procesului de recrutare a angajatilor, in special cu privire la verificarea identitatii, pentru a ajuta organizatiile sa gestioneze riscurile privind obligatiile si contracararea infractiunilor financiare.

  • A consiliat Selfd.id, un start-up romanesc deep tech in domeniul securitatii cibernetice, cu documentatia necesara privind confidentialitatea si protectia datelor si implementarea masurilor de conformitate GDPR pe platformele clientului, in legatura cu dezvoltarea instrumentelor si proceselor bazate pe tehnologia de identitate auto-suverana si acreditari verificabile.

  • A acordat asistenta juridica unuia dintre liderii mondiali in transformarea afacerilor digitale axata pe tehnologii digitale si analiza big data in legatura cu transferul de date cu caracter personal catre SUA, pregatind tot cadrul contractual necesar.

  • A oferit asistenta juridica pentru analiza riscurilor din perspectiva confidentialitatii si protectei datelor, legata de utilizarea camerelor de bord conectate la aplicatia unuia dintre cei mai mari producatori de masini la nivel global, utilizate pentru cronometrarea curselor, monitorizarea reactiilor soferilor si eficienta curselor in ceea ce priveste consumul combustibilului si utilizarea de functii digitale, precum si recomandari si documentatie pentru implementare.

  • A acordat asistenta juridica Drop & Go, un start-up romanesc, in crearea si dezvoltarea primei aplicatii locale pentru servicii de spalatorie / curatatorie chimica, cu documentatia necesara privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala, precum si toate aspectele legate de confidentialitatea si protectia datelor.

  • A consiliat o companie farmaceutica globala specializata in dezvoltarea de tratamente inovatoare pentru bolile cerebrale in legatura cu diverse probleme de protectie a datelor, cum ar fi transferurile de date in afara UE / SEE, oferind documentatia necesara conform noilor Clauze Contractuale Standard, evaluarile impactului asupra protectiei datelor, documentatia privind relatia operator - persoana imputernicita, precum si asistenta privind notificarea Responsabilului cu Protectia Datelor la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2023. Toate drepturile rezervate.