Prima paginaSectoare principaleServicii financiareFinanțatori și debitori

Finanțatori și debitori

Proiectare & Finantari imobiliare

Fiecare membru al echipei se poate lăuda cu coordonarea sau participarea în proiecte-fanion, internaționale sau locale, dintr-un larg spectru de domenii, inclusiv finanțări de dezvoltări imobiliare de tip rezidențial sau comercial, finanțare de proiecte industriale greenfield, sau finanțări complexe de achiziție, alături de colegii din echipele de drept imobiliar sau din fuziuni și achiziții. Atunci când, pentru mulți dintre jucătorii din piață lucrurile au luat o turnură mai puțin fericită, am acordat asistență juridică la vânzarea unor importante portofolii de credite neperformante și ne-am ajutat clienții să redea viață unor proiecte anterior eșuate, în cadrul unor operațiuni (uneori foarte dificile) de restructurare.

Experienta relevanta

 • Asistarea unei bănci din austriece cu capital rusesc cu privire la acordarea unor facilități de credit în valoare de 70 milioane de euro către cea mai mare companie din piața pariurilor online, fiind prima finanțare importantă acordată unei companii din acest domeniu.
 • Asistarea unei importante bănci din Austria cu privire la acordarea unor facilități de credit de peste 22 milioane de euro pentru dezvoltarea unei fabrici de aluminiu în zona de vest a României.
 • Asistarea uneia din cele mai importate bănci din România cu privire la acordarea unui credit de 24 milioane de euro pentru dezvoltarea unor capacități industriale de refrigerare a alimentelor.
   

Finanțarea de achiziții

Avem o foarte clară înțelegere a ciclului de viață a unei afaceri de succes și știm că, în multe cazuri, retragerea fondatorilor sau a proprietarilor curenți poate fi catalizatorul pentru trecerea la un nou nivel de dezvoltare și sofisticare. Avocații noștri au capacitatea de a ghida clienții, inclusiv bănci internaționale și alți investitori instituționali, prin cadrul complex de reglementare aplicabil multor achiziții finanțate. Ne așteptăm ca creșterea pieței de fuziuni și achiziții să fie una accelerată, iar exit-uri din mari companii locale sau regionale sunt inevitabile pe termen scurt și mediu. La polul opus, numărul de start-up-uri din România crește și acesta în ritm rapid, iar acceleratoarele de afaceri deja prezente vizează acești noi jucători în vederea unor investiții cu urmate de exit-uri foarte profitabile în viitor.

Experienta relevanta

 • Asistarea unei bănci din Grecia cu privire la acordarea unui credit de 75 milioane de euro pentru finanțarea achiziției de către un investitor internațional a 50% din acțiunile unei companii care a dezvoltat și opera o serie de centre comerciale.
   

Restructurări financiare

Unul din punctele forte ale echipei noastre este priceperea în a lucra pentru sau în cooperare cu companii aflate în dificultate, de multe ori alături de colegii noștri din echipa de litigii și insolvență. Având în mod egal experiență alături de creditori sau debitori, echipa noastră a fost implicată în diverse proiecte în legătură cu companii care se confruntau cu dificultați financiare, contribuind în multe cazuri la evitarea unor insolvențe iminente. Atunci când lucrăm în astfel de proiecte, căutăm să găsim acea platformă comună care permite tuturor părților să evite procesul de durată, și de multe ori imprevizibil, al procedurii insolvenței.

Experienta relevanta

 • Asistarea unei bănci din România cu capital greces cu privire la restructurarea unui credit de peste 80 milioane de euro acordat pentru finanțarea unui dintre cele mai mari proiecte rezidențiale din București.
 • Asistarea unei companii din Grecia în cadrul unui proiect multi-jurisdicțional de restructurea a unor datorii financiare de peste 200 milioane de euro.
   

Tranzacții cu portofolii de credite neperformante

Terți investitori, precum și dezvoltatori inițiali ai unor proiecte eșuate, au beneficiat de ajutorul avocaților noștri pentru a profita de oportunitățile oferite de piața de credite neperformante, reușind să achiziționeze sau să revitalizeze proiecte care, altfel, ar fi fost doar pierderi. Avem cunoștințele, creativitatea și energia de a ne implica și a duce la bun sfârșit astfel de proiecte.

Experienta relevanta

 • Asistarea clientului, un grup de companii în valoare de mai multe miliarde de euro, deținut de o familie din Grecia, cu privire la structurarea, negocierea și implementarea uneia dintre cele mai mari achiziții de portofolii de credite comerciale garantate cu ipoteci imobiliare (în valoare de mai multe sute de milioane de euro), urmată de negocierea și implementarea mai multor vânzări către terți sau tranzacții cu foștii debitori.
Persoane de contact
Experienta relevanta
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2022. Toate drepturile rezervate.