Prima paginaSectoare principaleServicii financiare

Servicii financiare

Avem o echipă deosebit de experimentată, care tratează toate proiectele din sfera serviciilor financiare cu dedicare și meticulozitate, având o înțelegere profundă a piețelor financiare, capabilă de a dialoga cu clienți sofisticați. Toți avocații din practica de drept financiar-bancar a firmei au peste 10 ani de experiență și au cunoscut în mod direct atât creșterea explozivă a pieței de credite din România, odată cu dezvoltarea accelerată a pieței imobiliare, precum și dificila perioadă care i-a urmat. Avem, așadar, pregătirea necesară pentru a le fi alături clienților noștri în noi proiecte într-o piață care promite o nouă etapă de dezvoltare.

Fiecare membru al echipei se poate lăuda cu coordonarea sau participarea în proiecte-fanion, internaționale sau locale, dintr-un larg spectru de domenii, inclusiv finanțări de dezvoltări imobiliare de tip rezidențial sau comercial, finanțare de proiecte industriale greenfield, sau finanțări complexe de achiziție, alături de colegii din echipele de drept imobiliar sau din fuziuni și achiziții.

Atunci când, pentru mulți dintre jucătorii din piață lucrurile au luat o turnură mai puțin fericită, am acordat asistență juridică la vânzarea unor importante portofolii de credite neperformante și ne-am ajutat clienții să redea viață unor proiecte anterior eșuate, în cadrul unor operațiuni (uneori foarte dificile) de restructurare.

Experienta relevanta
  • Asistarea una din cele mai importante bănci, cu privire la finanțarea acordată Chimcomplex în vederea achiziției celei mai mari părți din activele Oltchim, VTB participând cu o sumă de 124 milioane de euro.
  • Asistarea unuia din cei mai importanți jucători din industria tipografică din Europa Centrală și de Est cu privire la refinanțarea împrumutului acordat de o bancă românească, precum și obținerea unei facilități de credit pentru achiziția unei alte întreprinderi activând în aceeași piață.
  • Asistarea unei instituții de credit din Franța cu privire la negocierea și unui set de contracte de ipotecă și efectuarea formalităților de perfectare.
  • Asistarea World Class Romania, cel mai mare operator de cluburi de fitness, cu privire la facilități de credit în valoare de 4 milioane de euro pentru achiziția sau dezvoltarea altor cluburi de fitness.
  • Asistarea unei bănci din Grecia cu privire la restructurarea și ulterior punerea în executare a unor facilități de credit de peste 50 milioane de euro acordate unor investitori imobiliari.
  • Asistarea unei companii din Grecia în cadrul unui proiect multi-jurisdicțional de restructurea a unor datorii financiare de peste 200 milioane de euro.
  • Realizarea unei analize due-diligence pentru una din cele mai mari bănci din România cu privire la posibila finanțare a unei achiziții de 200 apartamente de către o autoritate publică locală.
  • Asistarea mai multor asigurători și intermediari în asigurări cu privire la chestiuni de reglementare financiară, inclusiv noul regim al distribuției în asigurări introdus prin Directiva IDD.
Arii de practica
Persoane de contact
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2023. Toate drepturile rezervate.