Prima paginaSectoare principaleBiostiinte si asistenta medicalaProduse cosmetice

Produse cosmetice

Industria europeana de produse cosmetice joaca un rol important in dezvoltarea produselor, fiind un sector bazat pe stiinta, extrem de inovator. Programele de cercetare si dezvoltare studiaza toate aspectele imaginabile ale frumusetii si bunastarii, de la investigarea comportamentului consumatorilor si a aspiratiilor in materie de frumusete, biologiei pielii, parului, dintilor si cavitatii orale, pana la noile tehnologii inovatoare si la metodele de dezvoltare durabila. in fiecare an, un sfert din toate produsele cosmetice de pe piata sunt imbunatatite sau sunt complet noi. Activitatea de brevetare este un indicator util al inovatiei, iar o mare parte din brevetele acordate in UE sunt pentru produsele aferente acestei industrii.

in cele din urma, dorinta consumatorilor de a beneficia de produse noi, mai bune si mai sigure, livrate de companii dinamice si responsabile, determina nevoia din industrie de a inova constant.

Vanzarile de produse cosmetice si parfumuri in Romania au depasit anul trecut 5,5 miliarde de lei (1,2 miliarde de euro), insa piata nu a atins potentialul maxim. Sectorul include aproximativ 2.000 de companii cu peste 11.000 de angajati. Numarul acestora a ramas constant din 2009, ceea ce arata ca piata este bine definita.

Romanii achizitioneaza majoritatea produselor cosmetice in magazinele fizice, urmate de farmacii si saloane cosmetice. Vanzarile online au crescut semnificativ in ultimii trei ani.

Consumatorii sunt din ce in ce mai constienti de mediul inconjurator si de ramificatiile sociale si etice ale consumului si productiei. Se asteapta ca intreprinderile sa le impartaseasca preocuparile, ceea ce inseamna ca industria trebuie sa se angajeze sa utilizeze in mod responsabil resursele in activitatile de dezvoltare si productie, pe intregul lant de valori, ceea ce da nastere unui nou nivel de inovare in toate ariile acestei industrii.

Persoane de contact
Experienta relevanta
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2019. Toate drepturile rezervate.