Prima paginaSectoare principaleBiostiinte si asistenta medicalaStiinte agricole

Stiinte Agricole

O populatie mondiala in continua crestere, schimbarea obiceiurilor alimentare si conditiile meteorologice volatile sunt trei din cei mai proeminenti factori ce afecteaza productia agricola in prezent, precum o vor face si in viitor.

Populatia lumii creste cu trei persoane in fiecare secunda. Acest lucru pare a fi un numar usor de gestionat, dar in 2050, cand cei trei nou-nascuti ai acestei secunde sunt adulti, un popor aproape de neconceput de 9,7 miliarde de locuitori va locui pe Pamant - cu o treime mai mare decat astazi.

Pentru a face fata provocarilor majore ale agriculturii moderne, avem nevoie de solutii inovatoare. Dezvoltarea de plante cu o toleranta ridicata la stres ca raspuns la volatilitatea crescuta a conditiilor meteorologice va fi la fel de importanta ca si dezvoltarea de solutii inovatoare pentru combaterea bolilor si daunatorilor.

Avand in vedere cele de mai sus, precum si evaluarile efectuate de autoritatile publice, cum ar fi Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, nu este exagerat sa spunem ca astazi, fermierii mici si familiile lor de pe sase din cele sapte continente sunt cei care hranesc lumea.

Persoane de contact
Experienta relevanta
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2022. Toate drepturile rezervate.