Prima paginaSectoare principaleBiostiinte si asistenta medicalaDispozitive medicale

Dispozitive medicale

Industria dispozitivelor medicale este una dintre cele mai mari din domeniul sanatatii si asistentei medicale, fiind antrenata de inovatie si noi tehnologii. Ultimul deceniu a fost marcat de o crestere fara precedent a tehnologiilor inovative si imbunatatite, ce au condus la dezvoltarea de dispozitive medicale de ultima generatie si la o crestere accelerata si avansare vizibila in industria asistentei medicale.

Piata dispozitivelor medicale din Romania a crescut semnificativ in ultimii ani pe masura ce cheltuielile generale pentru sanatate au crescut. Piata va ramane probabil foarte dependenta de importuri, deoarece industria domestica produce in principal echipamente invechite, care pot concura cu produsele straine numai in ceea ce priveste pretul.

Potrivit informatiilor publice, piata romaneasca de dispozitive medicale este similara cu piata ucraineana din punct de vedere al valorii de piata si este similara pietei rusesti in ceea ce priveste fondurile alocate pe cap de locuitor. Piata domestica a dispozitivelor medicale este influentata de cresterea semnificativa a pietei serviciilor medicale private, care a fost una dintre cele mai rapide piete in curs de dezvoltare din Romania in ultimii ani.

Valoarea estimata a pietei dispozitivelor medicale din Romania a fost de 400 milioane de euro in 2016, la acel moment fiind preconizata o crestere.

 

Persoane de contact
Experienta relevanta
  • Acordarea de consultanta si asistarea unei societati internationale cu privire la restructurarea unui spital local.
  • Acordarea de consultanta si asistarea profesionistilor din domeniul sanatatii, atat pe plan local, cat si international, in relatia cu spitale locale publice si/sau private sau cu clinici private.
  • Acordarea de consultanta si asistarea juridica a mai multor furnizori si distribuitori de produse medicale cu privire la activitatea comerciala desfasurata in romania si autorizatiile necesare eliberate de autoritatile competente.
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2021. Toate drepturile rezervate.