Prima paginaEchipa noastraEchipa noastra

Silviu Stratulat

Managing Partner

Silviu are mai multe roluri in cadrul firmei noastre, inca de la infiintarea ei. Cu o vasta experienta si aptitudini deosebite in domeniul Fuziunilor si Achizitiilor si Dreptului Imobiliar, el a fondat firma noastra in 2011. De asemenea, de la inceputurile firmei, in plus fata de serviciile de consultanta juridica acordate clientilor nostri, Silviu este si Managing Partner/Avocat Asociat Coordonator al firmei, dedicandu-se in mod constant la dezvoltarea impresionanta a firmei care a devenit astfel un jucator important pe piata avocaturii de business din Romania, numarand peste 45 de avocati.

In ariile de practica de Drept Societar si Fuziuni&Achizitii, Silviu acorda consultanta juridica clientilor in legatura cu o paleta extrem de variata de aspecte sensibile de Drept Societar, tranzactii inclusiv multijurisdictionale si preluari la nivel local, fuziuni si achizitii si structuri de tip JV/asocieri in participatiune. De asemenea, Silviu ofera consultanta juridica companiilor aflate la inceput de drum si cu crestere accelerata cu privire la toate categoriile de runde de finantare cu capital privat. Atat Legal 500 cat si Chambers & Partners il recomanda pe Silviu pentru Fuziuni & Achizitii si Capital de Risc (VC) descriindu-l ca “proactiv", “orientat catre business ” si "inovator si laborios".

Silviu a acordat asistenta juridica si investitorilor, dezvoltatorilor imobiliari, locatorilor si locatarilor iar in prezent expertiza lui acopera atat dezvoltarea si finantarea proiectelor imobiliare, asocieri in participatiune (JV), parteneriate public-privat cu o componenta predominanta de drept imobiliar, cat si aspecte de urbanism si alte chestiuni de conformare. Practica lui in domeniul investitiilor imobiliare pleaca de la asistenta juridica acordata vanzatorilor in contextul vanzarii unor galerii comerciale si cladiri de birouri pana la consultanta acordata in contextul achizitiei unor terenuri de referinta in centrul orasului Bucuresti. El a dobandit o cunoastere aprofundata a modelului de business al dezvoltatorilor imobiliari ca urmare a colaborarii sale cu importanti Administratori de Active si Fonduri de Investitii in principalele sectoare ale pietei imobiliare cum ar fi AEW Europe, First Property Group, Futureal sau Reuben Brothers.

Directorul de specialitate Chambers and Partners, editia Global, l-a inclus recent pe Silviu in topul avocatilor specializati in Drept Societar si Fuziuni&Achizitii din Romania si afirmand despre acesta ca "livreaza rezultate de inalta calitate pe toata durata procesului de negociere". Conform Chambers 2020, Silviu este „foarte atent la relatia cu clientii”.

 

LIMBI CUNOSCUTE

Romana – Engleza – Italiana – Spaniola - Franceza

 

EDUCATIE

2015 - Doctorand la Facultatea de Drept

Universitatea din Bucuresti

“Institutia juridica a trustului in legislatia romaneasca”, sub coordonarea Prof. V. Stoica

2008 - Master in Dreptul Afacerilor (LL.M.)

Facultatea de Drept - Universitatea din Bucuresti

2005 – Master in Politica si Drept European

De Hagse Hogeschool

2005 – Licentiat in Economie (LL.B.)

Academia de Studii Economice, Bucuresti – Facultatea de Relatii Economice Internationale

2004 – Licentiat in Drept (LL.B.)

Facultatea de Drept, Universitatea “Nicolae Titulescu”, BucurestiProiecte recente

Catalyst Romania - SeedBlink
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica fondului VC Catalyst Romania II cu privire la participarea in calitate de lead-investor in cadrul rundei de finantare de tip Serie A in valoare de 3 milioane de euro a SeedBlink. 

Asistenta juridica acordata cu privire la acest proiect complex a fost asigurata de echipa SAA, care a inclus urmatorii avocati: Silviu Stratulat (Managing Partner), Cristina Man (Partner), Vlad Sandulescu (Senior Associate) si Roxana Ioncu (Associate).

Dl. Ionut Negoita
Drept imobiliar

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica domnului Ionut Negoita, fost actionar majoritar al echipei de fotbal Dinamo Bucuresti dar si un jucator important pe piata imobiliara din Bucuresti, cu privire la achizitia unui teren de peste 10 hectare, situat in zona de Est a Bucurestiului. 

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Silviu Stratulat (Managing Partner), cu sprijinul lui Tudor Ciambur (Managing Associate) si al Daianei Assoum (Associate).

Avira - BullGuard
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei de servicii software de securitate cibernetica Avira, cu sediul central in Germania si birouri regionale in SUA, China, Romania si Japonia, cu privire la achizitia companiei de securitate cibernetica BullGuard.

Firma de avocatura germana Poellath a fost principalul consultant juridic al companiei Avira in cadrul tranzactiei, in timp ce Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica cu privire la aspectele de drept romanesc. Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Silviu Stratulat (Managing Partner) si Cristina Man (Partner), ambii parte a grupului dedicat Tech/M&A din cadrul firmei. Echipa SAA a inclus, de asemenea, pe Andrei Albulescu (Partner) si Anca Ulea (Managing Associate), care au acordat asistenta juridica cu privire la aspectele de dreptul muncii, iar Elena Stan (Senior Associate) a acoperit aria de Proprietate Intelectuala.

ThoughtWorks - achizitie Gemini Solutions
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica ThoughtWorks, o companie globala de tehnologie, cu privire la achizitia Gemini Solutions, o companie romaneasca de software. Aceasta achizitie va imbunatati semnificativ capacitatea ThoughtWorks de a sprijini si a deservi clientii, in special pe piata din Europa. Echipa Gemini Solutions aduce o bogata experienta in IoT, Big Data, Inteligenta Artificiala, data science, mobilitate si cloud, sporind si consolidand oferta de servicii ThoughtWorks in acest domeniu.

Firma de avocatura globala Nixon Peabody LLP a fost principalul consultant juridic al ThoughtWorks in cadrul tranzactiei, in timp ce Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica cu privire la aspecte de drept romanesc. Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Silviu Stratulat (Managing Partner) si Cristina Man (Partner), ambii parte a grupului dedicat Tech/M&A din cadrul firmei. Echipa SAA a inclus, de asemenea, pe Andrei Albulescu (Partner) si Anca Ulea (Managing Associate) care au acordat asistenta juridica cu privire la aspectele de dreptul muncii, George Chiocaru (Managing Associate) - cu privire la aspectele privind protectia datelor cu caracter personal iar Madalina Spataru (Associate) a acoperit aria de Proprietate Intelectuala.

GapMinder - Druid
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica fondului de capital de risc GapMinder Venture Partners cu privire la investitia sa in startup-ul bazat pe inteligenta artificiala Druid, o companie specializata in tehnologie conversationala. Runda de finantare in valoare de 2,5 milioane de dolari a fost condusa de GapMinder si a inclus, si un alt fond de investitii cu capital de risc local, Early Game Ventures, un investitor mai vechi in startup-ul Druid.

Asistenta juridica acordata cu privire la acest proiect complex a fost asigurata de echipa SAA, care a inclus urmatorii avocati: Silviu Stratulat (Managing Partner si totodata coordonatorul echipei SAA din acest proiect), Cristina Man (Partner), Sandra Frunzulica (Senior Associate), Roxana Ioncu (Associate), Anca Ulea (Managing Associate), care a acordat asistenta juridica cu privire la aspectele de dreptul muncii si Madalina Spataru (Associate) – cu privire la aspectele de Proprietate Intelectuala.

Motion Equity Partners - investitie in Educastream
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica fondului de private equity Motion Equity Partners cu privire la componenta romanească a investitiei sale in Educastream, o companie de top din Franta, ce ofera oportunitati educationale online.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Silviu Stratulat (Managing Partner) si Octav Stan (Counsel) si a inclus, de asemenea, si urmatorii avocati: Anca Ulea (Managing Associate), Sandra Frunzulica si Elena Stan (Senior Associates), precum si Madalina Spataru si Bogdan Florea (Associates).

GapMinder - Deepstash
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica fondului de investitii GapMinder Venture Partners cu privire la investitia suplimentara in startup-ul de dezvoltare personala Deepstash. Runda de finantare a fost condusa de fondul de capital de risc din Londra, Connect Ventures, si a insumat 3 milioane de dolari, bani ce vor fi folositi de companie pentru dezvoltarea ulterioara a platformei in vederea cresterii numarului de utilizatori. Pe langa GapMinder, runda a inclus si fondul Cultivate Capital, precum si alti investitori privati din Europa si America.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Silviu Stratulat (Managing Partner) si Cristina Man (Managing Associate), ambii cu o experienta semnificativa pe piata de venture capital si, de asemenea, in sectorul tehnologiei.

GapMinder - Cartloop
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a asistat GapMinder Venture Partners, fond de capital de risc, care vizeaza start-up-uri de software si servicii IT din Romania si Europa de Est si Centrala, cu privire la investitia in Cartloop, un startup inovator din zona de e-commerce.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Managing Partner Silviu Stratulat si Managing Associate Cristina Man (ambii cu o experienta semnificativa atat pe piata fondurilor cu capital de risc, cat si in sectorul Tehnologie), cu sprijinul Senior Associate Elena Stan, care s-a ocupat de toate aspectele legate de Proprietate Intelectuala.

Bog'Art Residential - OMV Petrom
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica Bog’Art Residential cu privire la achizitia a doua terenuri situate in zona de nord a Bucurestiului. Terenurile in suprafata totala de 6.500 m.p. au fost achizitionate de la OMV Petrom S.A. (parte a OMV Group) in vederea dezvoltarii unui complex rezidential de 130 de apartamente. Constructia urmeaza sa inceapa in a doua jumatate a acestui an, in timp ce finalizarea acestora este preconizata pentru prima jumatate a anului 2022.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Managing Partner Silviu Stratulat in etapele de due diligence si antecontract, iar ulterior, de Partner Corneliu Popa in etapa de finalizare a tranzactiei.

SIBS
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica SIBS, un important procesator de plati activ pe pietele din Europa si Africa, cu privire la achizitia companiilor Wirecard in Romania, si anume Wirecard Romania (anterior Provus Service Provider), Romcard si Supercard Solutions & Services. In acelasi timp, SIBS a achizitionat si sucursala infiintata de Wirecard Romania in Republica Moldova.

Stratulat Albulescu a fost principalul consultant juridic al SIBS in cadrul tranzactiei si a lucrat impreuna cu firme de avocatura de top din Germania si Republica Moldova referitor la aspecte juridice specifice acestor jurisdictii.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Managing Partner Silviu Stratulat si Counsel Octav Stan. Alaturi de Partenerii Andrei Albulescu, Ana Kusak si Corneliu Popa, echipa a inclus si urmatorii avocati: Counsel Adriana Dobre, Managing Associates Anca Ulea, Tudor Ciambur, George Chiocaru si Andrei Balus, Senior Associates Sandra Frunzulica, Elena Stan si Ana Nacea, precum si Associates Ruxandra Ene, Madalina Spataru, Sergiu Dima, Bogdan Florea, Roxana Ioncu, Alina Virlan, Bogdan Ionita, Alexandru Gojnea si Alina Stanciu.  

Brillio (achizitie Cognetik)
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Brillio, unul dintre cei mai importanti jucatori din domeniul tehnologiei digitale, in legatura cu achizitia Cognetik, o companie de analiza si stiinta a datelor cu o vasta experienta in optimizarea operatiunilor digitale pentru clientii sai.

Stratulat Albulescu a asistat compania Brillio cu privire la toate elementele de drept romanesc ale tranzactiei. Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Managing Partner Silviu Stratulat si Managing Associate Cristina Man, ambii apartinand grupului dedicat de Tech M&A.

CODA Intelligence - runda de finantare de 800,000 euro
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei CODA Intelligence, un startup de tehnologie activ in zona de cyber security, in cadrul unei runde de finantare de 800,000 euro, conduse de Early Game Venture si Roca X.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Managing Partner Silviu Stratulat si Managing Associate Cristina Man, cu ajutorul Roxanei Ioncu, Associate, toti apartinand grupului dedicat de Tech M&A.

Hervis Sports & Fashion S.R.L.
Solutionarea Litigiilor

Stratulat Albulescu a asistat cu succes retailerul de echipamente sportive Hervis Sports & Fashion S.R.L. („Hervis”) obtinand o decizie fara precedent, emisa de catre Tribunalul Specializat Cluj, respectiv amanarea obligatiei de plata pentru o parte din chiria aferenta spatiilor comerciale din cadrul centrului comercial Vivo din Cluj, detinut de grupul imobiliar Immofinanz.

Tribunalul a admis cererea de ordonanta presedintiala formulata de Hervis si, in consecinta, a dispus amanarea obligatiei de plata pentru 70% din chiria, taxa pentru servicii si taxa de marketing pentru luna mai, pana la solutionarea in prima instanta a fondului cauzei. 

Beez - runda de finantare 1.2 milioane de euro
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica startup-ului Beez, o aplicatie prin intermediul careia primesti banii inapoi de fiecare data cand faci cumparaturi online, in cadrul unei runde de finantare de 1,2 milioane euro, conduse de GapMinder si Roca X.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Managing Partner Silviu Stratulat si Managing Associate Cristina Man, cu ajutorul Roxanei Ioncu, Associate, toti apartinand grupului dedicat de Tech M&A.

Glory Ltd - Acrelec Group SAS
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica, in calitate de co-consultant pe probleme de drept romanesc, companiei Glory Global Solutions (International) Ltd, o filiala detinuta in intregime de Glory Ltd, cu privire la investitia sa in Acrelec Group SAS, lider in solutii tehnologice adresate restaurantelor cu servire rapida si industriei de retail.

Firma de avocatura engleza Fieldfisher a fost principalul consilier juridic al companiei Glory, in timp ce firma de avocatura Stratulat Albulescu a asistat compania cu privire la aspecte de drept romanesc. Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Managing Partner Silviu Stratulat si Managing Associate Cristina Man.

Bourbon Black Sea
Drept imobiliar

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica Bourbon Black Sea cu privire la inchirierea a 800 m.p. in Pipera Business Tower, o cladire de birouri clasa A, situata pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu 6E, intr-una dintre cele mai importante zone de business din Bucuresti (Romania).

Echipa Stratulat Albulescu a fost alcatuita din Managing Partner Silviu Stratulat si Managing Associate Tudor Ciambur.

GapMinder - Typing DNA - runda de finantare Serie A de 7M dolari
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica GapMinder Venture Partners cu privire la runda de finantare de tip Seria A de 7 milioane de dolari a startup-ului romanesc de cybersecurity, TypingDNA.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Silviu Stratulat (Managing Partner) si Cristina Man (Managing Associate), ambii apartinand grupului dedicat de Fuziuni si Achizitii in sectorul Tehnologiei.

 

Cordia (teren 21.000 m.p.)
Drept imobiliar

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica Cordia Residence (Group Futureal) cu privire la achizitia unui teren de 21.000 m.p. in zona Lacului Grivita, parte a regiunii Bucurestii Noi din Bucuresti.

Echipa Stratulat Albulescu a fost condusa de Managing Partner Silviu Stratulat si Partner Corneliu Popa, sustinuti de Senior Associate Tudor Ciambur si Associate Daiana Assoum.

World Class Romania - Expo Business Park
Drept imobiliar

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a asistat World Class Romania, lider in industria Health & Fitness din Romania, in legatura cu deschiderea unui nou club de fitness in campusul de birouri Expo Business Park, localizat pe Bulevardul Expozitiei (in partea de Nord a orasului Bucuresti), zona aflata in plina dezvoltare.

Avand in vedere relatia de colaborare de aproape 12 ani, World Class este unul dintre cei mai longevivi si fideli clienti ai firmei, Stratulat Albulescu acordand asistenta juridica World Class cu privire la toate aspectele juridice ale companiei, dar si ale grupului din care face parte.

CalCon Group
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica CalCon Group, un grup de dezvoltare software si consultanta, care ofera o gama larga de servicii pentru piata imobiliara europeana, cu privire la vanzarea pachetului majoritar catre Aareon, liderul european in furnizarea de sisteme si servicii de consultanta pentru industria imobiliara si pentru partenerii sai din era digitala.

Echipa Stratulat Albulescu fost alcatuita din Managing Partner Silviu Stratulat si Associate Ruxandra Ene.

World Class - Planet Swim & Gym
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica World Class Romania („World Class)”, lider in industria Health & Fitness din Romania, cu privire la achizitia salii de fitness Planet Swim & Gym.

Echipa Stratulat Albulescu a fost condusa de Managing Partner Silviu Stratulat impreuna cu Associate Ruxandra Ene si Senior Associate Tudor Ciambur pe aspecte de drept imobiliar.

Atlas Copco - achizitia Scheugenpflug Group
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica, in calitate de co-consultant, companiei Atlas Copco in legatura cu achizitia Scheugenpflug Group („Scheugenpflug”), unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme de lipire, distribuire, precum si vase pentru adezivi pentru rasini sintetice si paste conductive termic.

Firma de avocatura germana Loschelder a fost principalul consilier juridic al cumparatorului in cadrul tranzactiei. Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica cu privire la aspectele de drept romanesc.

The Rohatyn Group (“TRG”) - Amethyst
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica, in calitate de co-consultant, companiei The Rohatyn Group („TRG”) cu privire la investitia in Amethyst Radiotherapy Limited („Ametyst”).

Firma internationala de avocatura Baker McKenzie a fost consilierul juridic principal in aceasta tranzactie. Echipa condusa de Managing Partner Silviu Stratulat a inclus, de asemenea, pe Managing Associate Cristina Man si Partener Ana Maria Kusak.

GapMinder - Frisbo
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei GapMinder Venture Partners cu privire la investitia Frisbo Efulfillment SRL, o platforma inteligenta de efulfillment cu cea mai mare prezenta in Europa Centrala si de Est, care asigura stocarea, procesarea si livrarea comenzilor magazinelor online.

In urma investitiilor SmartDreamers, Fintech OS, Typing DNA si MEDIjobs, Frisbo este cea de-a cincea investitie GapMinder, realizata cu sprijinul firmei de avocatura Stratulat Albulescu. Echipa a fost coordonata de Managing Partner Silviu Stratulat impreuna cu Cristina Man, Managing Associate.

Amphenol
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Amphenol, un furnizor global de solutii tehnologice avansate pentru industria auto, in special pentru vehicule electrice hibride, cu privire la procesul de achizitie al filialelor romane ale GJM, un important producator spaniol de echipamente originale (OEM) de componente cheie pentru industria auto.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonata de Managing Partner Silviu Stratulat impreuna cu Partener Irina Petre, cu sprijinul Cristinei Man Managing Associate, al Catalinei Oancea si al Ruxandrei Ene, Associate.

Corporate Finance House Group (CFH)
Drept imobiliar

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat  asistenta juridica companiei Corporate Finance House Group, un investitor din Orientul Mijlociu, cu privire la achizitia Day Tower, una dintre cele mai mari cladiri de birouri din Bucuresti, cu o suprafata de peste 19.000 mp si cu o suprafata inchiriabila de 11.753 mp.

Echipa Stratulat Albulescu a fost condusa de Managing Partner Silviu Stratulat, alaturi de Partener Ana Maria Kusak, Partener Andrei Albulescu si Associate Daiana Assoum.

Morphosis Capital
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Firma de avocatura Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Morphosis Capital, un fond de investitii relativ nou infiintat, axat pe investitii de capital in intreprinderile romanesti mici si mijlocii  (IMM-uri), cu privire la investitia in DocProcess S.R.L. Compania tinta este un start-up de succes, care a dezvoltat o solutie de automatizare a conturilor de finantare si contabilitate in cloud, bazata pe Robotic Process Automation si eInvoicing.

Echipa Stratulat Albulescu a fost condusa de avocatul asociat coordonator Silviu Stratulat impreuna cu avocatul colaborator coordonator Cristina Man si sustinuti de avocatul colaborator senior, Sandra Frunzulica.

PitechPlus - Webhelp SAS
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei PitechPlus (un grup de consultanta care ofera o gama larga de servicii, printre care dezvoltare software IT&C si know-how de afaceri, specializat in proiectarea, dezvoltarea si implementarea de solutii software personalizate, avand clienti din intreaga lume) cu privire la vanzarea pachetului majoritar de actiuni detinut de fondatorul sau, Bogdan Herea-Buzatu, catre Webhelp SAS.

Echipa de avocati Stratulat Albulescu team a fost condusa de Managing Partner Silviu Stratulat impreuna cu Managing Associate Cristina Man, alaturi de Senior Associate, Sandra Frunzulica.

GapMinder - MEDIjobs
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica in cadrul investitiei de 650.000 euro a GapMinder, un fond de Venture Capital, finantat prin Programul Operational Competitivitate 2014 - 2020, un program UE care vizeaza consolidarea competitivitatii economiei romanesti, in cadrul MEDIjobs, prima platforma online de recrutare in domeniul medical din Romania.

Echipa de avocati Stratulat Albulescu a fost condusa de Managing Partner Silviu Stratulat, alaturi de Managing Associate Cristina Man.

London Partners - Expozitiei
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei London Partners, o platforma de investitii imobiliare, cu privire la achizitia unui lot cu o suprafata aproximativa de 29.000 mp, situat in zona Expozitiei.

Echipa de avocati Stratulat Albulescu a fost condusa de Managing Partner, Silviu Stratulat, impreuna cu Partner Corneliu Popa, Senior Associate, Tudor Ciambur, si Associate Daiana Assoum.

GapMinder
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei GapMinder, un fond de venture capital finantat prin Programul Operational Competitivitate 2014 - 2020 si cofinantat de Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, in legatura cu incorporarea si structurarea companiei de management.

GapMinder - FintechOS
Fuziuni & Achizitii, Protectia datelor & Securitate cibernetica

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei GapMinder, primul fond de investitii creat in urma procesului de selectie initiat de Fondul European de Investitii Gapminder, in legatura cu investitia sa de 600 de milioane euro in Fintech OS. Fintech OS este o companie specializata in transformarea digitala a institutiilor financiare, iar investitia va finanta extinderea operatiunilor la nivel global si pentru a accelera dezvoltarea tehnologiilor AI.

Echipa noastra, alcatuita din Managing Partner Silviu Stratulat, Managing Associate Cristina Man si Coordonatorul practicii de Proprietate Intelectuala Ana Kusak, a oferit asistenta juridica atat in cadrul procesului de audit juridic cat si cu privire la semnarea documentelor si implementarea investitiei.

B2B Hotel Services
Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica principalului furnizor mondial de hoteluri B2B cu privire la achizitia multi-jurisdictionala a unei mari agentii europene de rezervari online. Una dintre cele mai proeminente tranzactii recente din sectorul serviciilor de turism, a implicat companii tinta din Marea Britanie, Suedia si Romania. O importanta firma de avocatura globala a fost cel mai important consilier juridic, iar avocatul extrajudiciar a actionat drept consilier juridic local in Romania. Prin urmare, asistenta noastra juridica s-a concentrat pe aspectele locale ale tranzactiei.

GapMinder - SmartDreamers
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei GapMinder, primul fond de investitii creat ca urmare a procesului de selectie inceput de Fondul European de Investitii, in legatura cu investitiile in SmartDreamers, o companie specializata in solutii de software de recrutare pentru automatizare marketing.

Echipa a fost condusa de Managing Partner Silviu Stratulat in stransa cooperare cu Managing Associate Cristina Man.

World Class - “Stay Fit Gym Oltenitei”
Servicii financiare, Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii, Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania, lider in industria fitnessului din Romania, cu privire la achizitia unui nou club de fitness cu o suprafata de aproximativ 1300 mp, acoperind studiouri de aerobic, fitness si ciclism, precum si unele zone functionale de antrenament. Expertii nostri au oferit cele mai bune sfaturi juridice inca de la inceputul proiectului, dar si pe tot parcursul acestuia.

Echipa noastra a fost coordonata de Ramona Iancu (Partener), alaturi de asociati precum Catalina Oancea, Silvana Zecheru si Daiana Assoum, Silviu Stratulat (Managing Partner), dar si parteneri precum Corneliu Popa si Costin Teodorovici, si Senior Associate Andrei Balus.

First Property - Maestro
Servicii financiare, Drept Societar & Comercial, Solutionarea Litigiilor, Proprietate Intelectuala, Fuziuni & Achizitii, Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica First Property Group PLC, fond de investitii cu operatiuni in Marea Britanie, Polonia si Romania, in colaborare cu un club de investitori, cu privire la achizitia cladirii de birouri MAESTRO BUSINESS CENTER, situata in Cluj-Napoca, Romania.

Asistenta juridica oferita a acoperit toate aspectele legale ale tranzactiei de la inceput pana la finantarea achizitiei.

WebHelp Romania
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei WebHelp Romania, lider mondial in outsourcing (BPO), cu 3 premii la Gala ABSL 2018, cu privire la inchirierea a trei etaje cu o suprafata totala de peste 1.500 mp. pentru extinderea spatiilor de birouri din Bucuresti.

InterCora Group
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica InterCora Group, un important investitor si dezvoltator imobiliar german, in legatura cu contractele de inchiriere incheiate cu centrul comercial Pipera Plaza si cu un centru comercial situat in nordul Bucurestiului.

De asemenea, echipa noastra a oferit asistenta juridica cu privire la diverse probleme legale de gestionare si operatiune a portofoliului lor imobiliar.

Complexul Multifunctional Victoria
Drept imobiliar

Complexul Multifunctional Victoria (CMV) este client al companiei noastre inca de la inceputul anului 2010. Compania noastra acorda asistenta juridica CMV cu privire la toate aspectele juridice legate de America House, unul dintre cele mai mari centre de afaceri multi-functionale din Bucuresti, avand o suprafata de peste 45.000 mp. precum si in legatura cu toate acordurile aferente necesare gestionarii si functionarii cladirii (inclusiv contracte importante de inchiriere, dar si negocierea acestora).

World Class Romania - litigiu
Solutionarea Litigiilor

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania S.A., lider in industria wellness in Romania, cu privire la litigiile cu o institutie publica din Romania, respectiv Autoritatea Nationala de Supraveghere pentru Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.

Problemele aparute privesc acte administrative, efecte ale actelor administrative, precum si aspecte referitoare la activitatile de control.

Etanco Romania
Drept Societar & Comercial

Stratulat Albulescu acorda asistenta juridica companiei Etanco Group, un important furnizor industrial de solutii de fixare pentru piata constructiilor, pentru activitatile sale comerciale din Romania, cu privire la diverse probleme juridice de zi cu zi si, de asemenea, in legatura cu o gama larga de aspecte, in special aspecte de drept societar si comercial, de reglementare si conformitate.

World Class - Titan
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania, lider in industria fitness din Romania, cu privire la achizitia unui nou club de fitness din cadrul Galeriei Titan Shopping din Bucuresti. Noul club de fitness are o suprafata de aproximativ 3.000 mp., ocupata de studiouri de aerobic, fitness si ciclism, precum si de unele zone functionale de antrenament. 

Echipa dedicata de avocati a inclus parteneri precum Silviu Stratulat si Ramona Iancu, dar si avocati colaboratori precum Catalina Oancea si Silvana Zecheru.

UPC Romania - Orhidea
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei UPC Romania, unul dintre principalii investitori straini, cu un nivel de investitii pe piata locala de aproximativ 1 miliard de euro, pentru inchirierea a 6.000 mp. spatii intr-o cladire clasa A din Bucuresti.

Asistenta juridica acordata de firma noastra a incorporat toate aspectele tranzactiei, fiind implicati atat avocatii practicilor de fuziuni si achizitii, litigii, cat si alte practici din firma.

Wirecard - Provus
Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu impreuna cu o echipa de avocati de la Fieldfisher din Düsseldorf si Londra au oferit asistenta juridica grupului german Wirecard cu privire la achizitia principalului furnizor de servicii de tehnologie si plati din Romania, Provus, de la investitorul polonez Innova Capital. Achizitia a fost finalizata in februarie 2016 si a implicat, de asemenea, achizitia Romcard si Supercard Solutions & Services, cele doua filiale romanesti ale Provus.

Portofoliul de client Provus include cele mai mari banci din Romania, pe langa jucatorii importanti din sectoarele telecomunicatii si retail. In plus, acesta a colaborat cu guvernul roman in digitalizarea cardurilor de sanatate si de plata. Pretul de achizitie convenit a fost de 32 de milioane euro.

Teads - Primavera
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei  Teads, inventatorul publicitatii video outbound de pe cea mai importanta piata autohtona de publicitate video, cu privire la inchirierea noilor lor spatii de birouri, aflate in prezent in constructie in Bucuresti.

Firma noastra a acordat asistenta juridica Teads inca de la inceput, cu privire la toate aspectele juridice ale tranzactiei, inclusiv negocieri si semnarea documentelor aferente tranzactiei.

Froala
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica vanzatorului la iesirea actionarilor din start-up-ul romanesc Froala, al carui portofoliu de 6000 de clienti din 110 tari din intreaga lume include giganti precum Apple, Samsung, Toyota, Amazon si Reuters. Froala este cunoscut in lumea tehnologica datorită editorului lor web WYSIWYG (Ceea ce vezi este ceea ce obtii). Compania de software din SUA, Idera, Inc., are un venit anual de aproximativ 120 de milioane de dolari.

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica actionarilor Froala pe toata durata tranzactiei, inclusiv a asistat la negocierea si semnarea contractului de vanzare-cumparare, precum si asistenta cu privire la formalitatile de finalizare a tranzactiei.

EDS Romania
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei EDS Romania, parte a grupului Euro-Druckservice, un furnizor de servicii de tiparire din Europa Centrala si de Est, in legatura cu auditul juridic corespunzator facilitatilor cu scopuri multiple care insumeaza o suprafata de peste 30.000 mp. (terenuri si cladiri), precum si negocierea contractului de inchiriere pentru aceste spatii.

Teads - inchiere spatii de birouri
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Teads, inventatorul publicitatii video de tip outbound in cea mai importanta piata autohtona de publicitate video, cu privire la inchirierea noilor lor spatii de birouri, aflate in prezent in constructie in Bucuresti.

Firma noastra a asistat Teads inca de la inceputul tranzactiei cu privire la toate aspectele juridice ale acesteia, inclusiv negocierea si semnarea documentelor.

EDS Romania - Mega Press Holding SA & Aramis Publichis SRL
Drept Societar & Comercial, Dreptul muncii, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu Attorneys at Law a acordat asistenta juridica companiei EDS Romania, membra a grupului Euro-Druckservice, furnizor de servicii de tipărire din Europa Centrala si de Est, cu privire la achizitia activitatii de imprimare termica ca „o preocupare continua” de catre Mega Press Holdings S.A. si Aramis Publishing S.R.L.

Intrucat partile implicate in tranzactie au actionat ca doi dintre cei mai importanti jucatori de pe piata din industria de imprimare termica din Romania, firma noastra s-a implicat activ atat in structurarea tranzactiei, cat si in obtinerea autorizatiei de fuziune.

Froala Editor
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica fondatorilor Froala Labs, o companie activa in industria IT&C, cu privire la vanzarea estimata la milioane de dolari a tuturor actiunilor detinute de fondatorii companiei tinta.

Serviciile noastre de asistenta juridica au inclus diverse aspecte structurate ale tranzactiei preconizate, pornind de la criteriile de ajustare a preturilor de achizitie, pana la aspecte privind proprietatea intelectuala, dar si potentiale probleme de dreptul muncii.

Froala detine un portofoliu impresionant de clienti, printre care Apple, Samsung, Toyota, Amazon și Reuters.

Boutix Invest
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Boutix Invest SRL cu privire la achizitia unei unitati de vanzare cu amanuntul si a unor spatii de birouri situate in unul dintre cele mai exclusiviste cartiere din Bucuresti.

Firma noastra a acordat asistenta juridica pe tot parcursul tranzactiee, inclusiv la cu privire la redactarea, realizarea auditului juridic, negocierea contractului de vanzare-cumparare, precum si asistenta in timpul semnarii acestora.

Commons
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Commons, o platforma ce ofera un spatiu de lucru informal, in cadrul careia membrii ar putea face parte dintr-o comunitate autentica, fara ierarhie, all-inclusive, avand doua locatii în Bucuresti si una in Londra, cu privire la negocierea contractului de inchiriere a trei spatii care vor fi utilizate pentru hub-urile din Bucuresti, si care însumeaza o suprafata de peste 3.300 mp.

Commercial Property Services
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Commercial Property Services SRL cu privire la achizitia unei unitati de vanzare cu amanuntul situata in unul dintre cele mai exclusiviste cartiere din Bucuresti. Firma noastra a acordat asistenta juridica pe parcursul intregii tranzactii, inclusiv redactarea, realizarea auditului juridic, negocierea contractului de vanzare-cumparare, precum si asistarea in timpul semnarii acestora.

UPC Romania (RE)
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei UPC Romania, filiala locala a Liberty Global, cea mai mare companie internationala de televiziune si broadband care deserveste 29 de milioane de clienti, in legatura cu inchirierea unei suprafete de 6.000 mp. in cadrul unei cladiri clasa A si pentru consolidarea intregului personal al clientului de la birourile existente in alta parte din Bucuresti.

World Class Romania - Veranda Mall
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de fitness din Romania, cu privire la inchirierea unui spatiu de aproximativ 1.500 mp. in cadrul Veranda Mall Bucuresti, unul dintre cele mai moderne centre comerciale care s-au deschis in ultimii ani in Romania.

London Partners
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei London Partners in legatura cu toate aspectele tranzactiei privind inchirierea unui spatiu de aproximativ 500 mp. in vederea stabilirii sediului social al companiei.

London Partners este o companie imobiliara, cu investitii de peste un miliard de dolari in mai multe sectoare din piata. Grupul este prezent in Romania din 1994.
 

First Property Group - Teconnex
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei First Property Group cu privire la inchirierea depozitul din Tureni, Romania, avand o suprafata de 8.575 mp,  catre Teconnex, o compania din Marea Britanie care proiecteaza si produce cleme V, precum si alte solutii tehnologice comune pentru diverse sectoare.

First Property Group PLC este un fond de investitii cu operatiuni in Marea Britanie si Europa Centrala (inclusiv investitii semnificative in Polonia si Romania).

GapMinder - financing start-ups
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei GapMinder, un fond de investitii finantat prin Programul Operational Competitivitate 2014 - 2020 si co-finantat de Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, in legatura cu finantarea start-up-urilor care indeplinesc conditiile Capitalului de Risc si ale Programului European.

Mega Company Import Export SRL
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Mega Company Import Export SRL, o companie care detine unul dintre cele mai mari centre de tip outlet din Romania, cu privire la restructurarea activitatii sale.

Asistenta noastra juridica a constat in evaluarea celor mai bune optiuni de restructurare si consultanta cu privire la toate aspectele legale ale restructurarii planificate.

Natura Quattuor Energia Holdings SA
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Natura Quattuor Energia Holdings SA, o companie listata la Bursa de Valori Bucuresti, privind restructurarea grupului in vederea dezvoltarii investitiilor si in legatura cu emiterea de obligatiuni pentru finantarea activitatii sale, adresata numai investitorilor calificati. Asistenta noastra juridica a constat in evaluarea optiunilor disponibile si a tuturor celorlalte implicatii conexe.

World Class Romania - AFI Business Park
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de fitness din Romania, cu privire la inchirierea unui spatiu de aproximativ 1.400 mp, in cadrul AFI Business Park I - primul dintre cele mai noi cinci cladiri de birouri ultra-moderne din Bucuresti.

World Class Romania - Cluj
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania cu privire la inchirierea unor spatii independente de peste 2.100 mp ce urmeaza a fi construite in orasul Cluj Napoca (al doilea oras ca marime din Romania), complex cunoscut sub numele de Record (cladiri rezidențiale, birouri clasa A, spatii de vanzare cu amanuntul, etc).

World Class Romania - Bucuresti Mall
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de fitness din Romania, cu privire la inchirierea unui spatiu de aproximativ 1.300 de mp. in Bucuresti, Mall Bucuresti - primul mall din Romania, deschis in septembrie 1999.

World Class Romania - MV SRL
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania, principalul furnizor de servicii de fitness din Romania, cu o retea de 19 centre de fitness Romania si care a inregistrat un venit de 9,6 milioane euro in 2014, cu privire la achizitionarea Club Sport Fitness Center MV SRL, unul dintre competitorii sai.

Tranzactia a fost finalizata pe 24 martie 2016, iar avocatii Stratulat Albulescu au fost implicati in toate aspectele achizitiei.

ERP Targu Mures - Promenada Shopping Center
Solutionarea Litigiilor, Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei European Retail Park - Targu Mures cu privire la toate aspectele juridice legate de centrul comercial Promenada din Targu Mures, Romania. Proprietatea este administrata de BNP Paribas - divizia de administrare a proprietatii, Costin Nistor fiind responsabil de operatiunile zilnice, iar Ewa Parys (AEW Europe - Europa Centrala si de Est) - coordonator al activitatii.

ERP Târgu Mures este un client vechi al companiei noastre, colaborarea incepand in anul 2010.

World Class Romania - Atlantis
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de fitness din Romania, cu privire la inchirierea Atlantis Fitness Center - un prestigios centru de sanatate/SPA existent, avand o suprafata totala de peste 9.000 mp., fiind situat in cartierul residential Pipera Bucuresti. Asistenta juridica oferita de noi a inclus, de asemenea, redactarea, negocierea si consultanta in legatura cu diferite aspecte, precum transferul bazei de date a membrilor existenti.

Teads - achizitionare Brainient
Drept Societar & Comercial, Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica Teads, o compania de publicitate video outstream, care s-a asociat cu peste 500 dintre principalii editori din lume, inclusiv Forbes, CNN, Time si National Geographic, cu privire la achizitia companiei Brainient. Aceasta din urma este o companie publicitara de succes din Marea Britanie, avand birouri in Londra, Paris si Moscova si care desfasoara campanii in mai mult de 20 de tari.

Echipa de avocati de la Mishcon de Reya LLP a coordonat tranzactia si a condus negocierile, in timp ce Stratulat Albulescu a efectuat analiza juridica referitoare la filiala locala a companiei Brainient, acordand asistenta juridica cu privire la implicatiile tranzactiei din punct de vedere al legislatiei romane.

Renault - Dacia
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Automobile Dacia SA, parte a grupului francez Renault, singurul producator de automobile din Romania care are capacitatea de a proiecta, dezvolta si produce autovehicule, cu privire la inchirierea unei proprietati in Bucuresti ce include 39.000 mp cladire construita clasa A.

Firma noastra a oferit asistenta juridica cu privire la toate aspectele de drept romanesc si a colaborat cu biroul Lefèvre Pelletier & Associés din Paris.

Futureal
Drept imobiliar

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei Futureal, o companie maghiara de investitii imobiliare si unul dintre cei mai importanti dezvoltatori si investitori din Europa de Est Centrala, cu privire la achizitia de peste 15.000 mp. de teren, o tranzactie de 3,7 milioane de euro, care a fost finalizata in data de 14 iunie.

Echipa noastra a participat la toate etapele tranzactiei, de la negocierea termenilor pana la incheierea acesteia.

World Class Romania - AFI Cotroceni
Fuziuni & Achizitii

Stratulat Albulescu a acordat asistenta juridica companiei World Class Romania, lider in industria fitness din Romania, in legatura cu toate aspectele juridice, inclusiv cu privire la achizitia unei noi locatii de fitness in partea de vest a Bucurestiului, in cadrul AFI Palace Cotroceni. Clubul de fitness, numit anterior „Jatomi Pure”, este acum detinut de World Class Romania sub numele de „Pure Health & Fitness Club” si are peste 1.818 mp.

© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2021. Toate drepturile rezervate.