Prima paginaEchipa noastraEchipa noastra

Stefania Maciuceanu

Managing Associate

Avand o experienta profesionala de peste 12 ani, Stefania Maciuceanu este avocat coordonator in cadrul Stratulat Albulescu si membru al Baroului Bucuresti din anul 2007. Stefania este un avocat litigator pasionat si talentat, cu o vasta experienta in instanta si care a reprezentat cu succes clientii in cadrul procedurile judiciare din Romania.

Stefania a reprezentat clienti in litigii civile si comerciale, acordand inclusiv consultanta strategica pentru evitarea disputelor in urmatoarele domenii: litigii imobiliare, inclusiv revendicari pentru recuperarea proprietatilor nationalizate si expropriate, restabilirea dreptului de proprietate, nulitatea actelor, actiuni de recuperare a posesiei, inclusiv redactarea plangerilor in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului.

Stefania a coordonat dispute complexe in domeniul imobiliar, cum ar fi un proiect de 600 litigii care au avut ca obiect anularea titlurilor de proprietate emise in temeiul legii 1/2000. De asemenea ea are o experienta vasta in domeniul financiar-bancare oferind asistenta juridica si reprezentare celor mai importante institutii bancare in toate tipurile de litigii bancare: litigii privind contractele de credit si garantiile, actiunii de constatare a clauzelor abuzive.

Este dublu licentiata in drept, absolvind atat cursurile Facultatii de Drept, Universitatea Bucuresti, cat si cele ale Universitatii Paris I Pantheon Sorbonne (licenta in Drept comunitar si Drept francez). stefania detine diploma de master in Dreptul international al afacerilor in cadrul Colegiului Franco-Roman.

 

EDUCATIE

2007-2008 - Master in Dreptul Afacerilor

Colegiul de Drept Franco-Roman - Studii Europene 

Universitatea din Paris I Pantheon Sorbonne 

2002- 2006 - Licentiata in Drept (LL.B.)

Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept

2002- 2005 - Licentiata in Drept (LL.B.)

Universitatea din Paris I Pantheon Sorbonne - Colegiul de Drept Franco-Roman - Studii Europene 

 

LIMBI CUNOSCUTE

Romana - Franceza - Engleza

 

PROIECTE

  • Coordonarea unor proiecte complexe privind litigii imobiliare, cum ar fi un proiect de 600 de dosare ce a avut obiect anularea titlurilor de proprietate emise în baza Legii 1/2000.
  • Asigurarea asistenței juridice celor mai importante instituții bancare, in toate tipurile de litigii bancare: litigii privind contractele de credit și garanții.
  • Asistarea societatilor în cadrul litigiilor civile, dispute contractuale, litigii de recuperare a creantelor, acțiuni in anulare; contestații la executare; cereri de suspendare a executării, plangeri prealabile și acțiuni în anulare actelor administrative, actiuni in constatarea clauzelor abusive.
  • Asistarea societatilor în cadrul diverselor dispute  imobiliare, inclusiv acțiuni privind reconstituirea dreptului de proprietate a imobilelor naționalizate, acțiuni in constatarea  uzucapiunii, acțiuni în despăgubiri introduce in temeiul Legii nr. 10/2001, acțiuni privind demolarea clădirilor în conformitate cu legea 50/1991, acțiuni in rectificarea cartilor funciare, acțiuni în anularea documentației cadastrale.
  • Formularea cu succes a plangerilor in fata Curtii Europeane a Drepturilor Omului (de exemplu, cea mai recentă plângere a adus o compensație euro 750k clientului ca urmare a încălcării dreptului de proprietate).
  • Formularea cererilor de deschidere a procedurilor de insolventa împotriva debitorilor, înregistrarea creanțelor în tabelul creditorilor, reprezentarea creditorilor în cadrul adunarii creditorilor exprimarea voturilor aferente.
© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2020. Toate drepturile rezervate.