Prima paginaArticoleStratulat albulescu asista gapminder venture partners cu privire la runda de finantare de tip seria a de 7 milioane de dolari a startup-ului romanesc de cybersecurity, typingdna

Stratulat Albulescu asista GapMinder Venture Partners cu privire la runda de finantare de tip Seria A de 7 milioane de dolari a startup-ului romanesc de cybersecurity, TypingDNA

Investitia primita de TypingDNA este una dintre cele mai mari investitii "Seria A" din ultimii ani din Romania. Runda a fost condusa de Gradient Ventures si a inclus GapMinder si TechStars Ventures. In noiembrie 2018, TypingDNA a mai accesat 1,5 milioane de dolari atat de la GapMinder, cat si de la alti investitori din Statele Unite, Marea Britanie si Romania.

TypingDNA a fost fondat in anul 2016 in Oradea, unul dintre orasele cu cea mai rapida dezvoltare din nord-vestul Romaniei, si care, recent si-a deschis birouri in New York (SUA). Compania a fost fondata in UE (Romania), unde a castigat numeroase premii. TypingDNA lucreaza in prezent cu institutii bancare, aplicatii financiare si de plata, platforme de educatie online, aplicatii pentru intreprinderi, aplicatii pentru consumatori si aplicatii guvernamentale care sunt preocupate de prevenirea fraudelor.

Tehnologia denumita "typing biometrics", va permite aplicatiilor existente precum autentificarea, detectarea fraudelor, recuperarea parolelor, dar si testele de evaluare online in domeniul educatiei, sa autentifice utilizatorii intr-un mod mai sigur decat formele traditionale de autentificare 2FA (cu doi factori).

GapMinder este un fond de capital de risc de 40 de milioane de euro, care investeste in companii de tehnologie create in Romania si Europa Centrala care cresc rapid la nivel international, aflate in faza de Seed sau Serie A. Partenerii Portofoliul GapMinder include companii precum FintechOS, TypingDNA, SmartDreamers, Deepstash, Frisbo.

Echipa SAA a fost coordonata de Silviu Stratulat (Managing Partner) si Cristina Man (Managing Associate), ambii apartinand grupului dedicat de Fuziuni si Achizitii in sectorul Tehnologiei.

© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2020. Toate drepturile rezervate.