Prima paginaArticoleStratulat albulescu sponsorizeaza concursul organizat de elsa - interviu cu un client: focus pe drept imobiliar

Stratulat Albulescu sponsorizeaza concursul organizat de ELSA - Interviu cu un client: Focus pe Drept Imobiliar

Firma de avocatura Stratulat Albulescu este incantata sa fie sponsor exclusiv al concursului „Interviu cu un client: Focus pe Drept Imobiliar”, o initiativa a Asociatiei Europene a Studentilor la Drept (ELSA) - filiala din Bucuresti. Etapa finala a concursului va avea loc in data de 16 noiembrie 2019 la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Fondata in anul 1981 (ELSA Romania fiind membru din anul 1991), ELSA este o asociatie internationala, apolitica si independenta, cu peste 50.000 de studenti la drept din 44 de tari, din cadrul a peste 300 de universitati. Organizata pe trei niveluri (international, national si local), ELSA contribuie, prin intermediul celor trei departamente principale (activitati academice, seminarii si conferinte si STEP - Programul de Schimb Interstelar) la dezvoltarea culturala si profesionala a tinerilor studenti la drept. Fie ca implica schimburi de studenti, seminarii si conferinte sau concursuri de procese simulate, scopul principal al ELSA este acela de a facilita dezvoltarea tinerilor in sistemul juridic.

De asemenea, ELSA isi promoveaza activitatile printr-o structura organizatorica utila, inclusiv prin intermediul departamentelor sale auxiliare (cum ar fi Marketing si Resurse Umane). Studentii si tinerii avocati au ocazia sa se dezvolte intr-un mediu profesional, respectand rigoarea unei organizatii cu traditie. La nivel international, ELSA mentine relatii cu diverse organizatii, avand in comun fie dimensiunea de student a activitatii lor, fie cea juridica.

Competitia organizata de ELSA este structurata in 2 etape. In prima etapa (proba scrisa), Corneliu Popa (Partner), impreuna cu Tudor Ciambur (Senior Associate) si Mihail Cotes (Associate) au propus participantilor (studentilor) o speta de drept imobiliar. Studentii au redactat raspunsurile si le-au trimis avocatilor nostri, care vor analiza raspunsurile pentru a determina finalistii, respectiv echipele care vor participa la a doua etapa a concursului.

Cea de-a doua etapa a concursului va avea loc la Facultatea de Drept (Universitatea din Bucuresti) pe 16 noiembrie 2019. Finalistii vor primi o noua speta de drept imobiliar, iar pe baza acesteia va fi simulata o intalnire cu clientul (acesta fiind reprezentat de catre unul dintre avocatii nostri). Juriul va fi format din 2 membri ai echipei Stratulat Albulescu, care vor decide si vor premia locurile I, II si III.

Prima competitie de acest tip din Bucuresti a fost organizata in 2017. Proiectul consta in simularea unei intalniri intre o echipa de avocati si un client, care le cere sa il consilieze pe o problema juridica. Acest proiect isi propune sa familiarizeze participantii cu realitatile practicii juridice. Avand in vedere succesul editiilor anterioare, proiectul va fi cu siguranta organizat si pe alte teme, pentru a-i familiariza pe student atat cu problemele care apar la intalnirile cu clientii, cat si cu dinamica acestora.

Cu aceasta ocazie dorim sa multumim echipei ELSA Bucuresti pentru organizarea unei astfel de competitii si le uram succes tuturor participantilor!

 

© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2022. Toate drepturile rezervate.