Prima paginaArticoleStratulat albulescu obtine o hotarare de aproximativ 1 milion de euro, emisa de curtea de apel bucuresti intr-o actiune formulata de romprest impotriva ministerului fondurilor europene

Stratulat Albulescu obtine o hotarare de aproximativ 1 milion de euro, emisa de Curtea de Apel Bucuresti intr-o actiune formulata de Romprest impotriva Ministerului Fondurilor Europene

Stratulat Albulescu a reprezentat cu succes Compania Romprest Service S.A. („Romprest”), unul dintre liderii romani pe piata serviciilor de salubritate, obtinand o hotarare notabila, emisa de catre Curtea de Apel Bucuresti, prin care se anuleaza atat procesul-verbal de constatare a neregulilor si de stabilire a creantelor bugetare, cat si decizia corespunzatoare emisa in anul 2018 in baza acordului de finantare AMPOSDRU. De asemenea, instanta a obligat paratul (Ministerul Fondurilor Europene), sa restituie reclamantei suma de 4.724.889,90 lei (973.935,41 euro), precum si sa plateasca acesteia dobanda legala aferenta, incepand cu data introducerii cererii de chemare in judecata pana la data achitarii efective.

Rezultatul este unul excelent, obtinut in urma unui proces desfasurat pe parcursul a mai bine de 2 ani, actiunea de chemare in judecata fiind introdusa la inceputul anului 2018. Decizia este semnificativa, in primul rand prin prisma valorii disputate, precum si prin faptul ca decizia confirma totodata si veridicitatea cheltuielilor cu salariile si autenticitatea documentelor care au fost puse in discutie si verificate in cadrul procesului.

Roxana Catea, Managing Associate in cadrul departamentului de Litigii al Stratulat Albulescu, declara: "A fost un litigiu dificil din punct de vedere tehnic, care a durat mai bine de doi ani. Echipa de litigii Stratulat Albulescu a reprezentat cu mandrie compania Romprest pe tot parcursul procesului si ne bucuram ca, in final, Curtea de Apel Bucuresti a ajuns la o concluzia corecta".

Romprest (www.romprest.ro) este unul dintre liderii din Romania in Facility Management, care ofera o gama variata de servicii in patru sectoare principale: (a) servicii profesionale de curatenie si intretinere pentru spatii comerciale si industriale; (b) managementul deseurilor, salubrizare municipala si cai publice (c) arhitectura peisagistica si (d) servicii profesionale de deratizare si dezinsectie. Cu peste 6.000 de angajati, obiectivul Romprest este acela de a-si mentine pozitia de lider pe piata serviciilor de profil si de a functiona in permanenta ca o entitate dinamica, de succes si respectabila.

Ministerul Fondurilor Europene este autoritatea de specialitate din Romania prin intermediul careia sunt gestionate fondurile structurale si de investitii europene 2014-2020 (fonduri ESI), instrumentele structurale 2007-2013 si mecanismele financiare in spatiul economic european si norvegian. Astfel, institutia este punctul principal de contact cu Comisia Europeana pentru fondurile ESI, asigura relatiile cu Comisia si coordoneaza autoritatile care au un rol in gestionarea fondurilor, coordoneaza dezvoltarea si modificarea fondurilor operationale, monitorizeaza etapele de implementare ale programului, coordoneaza evaluarea implementarii fondurilor si coordoneaza comunicarea intre fondurile ESI din Romania.

Echipa Stratulat Albulescu care a asigurat asistenta juridica si reprezantarea companiei Romprest este alcatuita din Roxana Catea, Managing Associate si Andreea Stanciu, Associate.

© Copyright Stratulat-Albulescu.ro 2021. Toate drepturile rezervate.